13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Cemevi’nde pişiyor, kilisede depremzedelere ikram ediliyor
   

Türkiye depremzedeler için tek yürek olurken, Mersin’de de dayanışmanın en güzel örnekleri sergileniyor. Yenişehir Belediyesinin desteğiyle Mersin Cemevi’nde pişirilen yemekler Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde kalan depremzedelere ikram ediliyor.

 
   

 

Kahramanmaraş merkezli iki deprem afetinde 10 şehirde büyük yıkıla neden olan deprem felaketi sonrası Mersin'de birlik ve dayanışmanın çok güzel örneği sergileniyor. Yenişehir Belediyesi'nin katkılarıyla Mersin Cemevi'nde pişirilen yemekler Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde barınan depremzedelere ikram ediliyor.

 

 “İHTİYAÇ MALZEMESİ TAŞIYAN 22 ARACI BÖLGEYE GÖNDERDİK

Deprem bölgesinden Mersin'e gelen yurttaşlar için Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde kurduğu Giysi Evi ve diğer temel ihtiyaç malzemesi yardımlarıyla 25 bin kişiye ulaştığını da dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Özyiğit, ihtiyaç malzemesi taşıyan 22 aracı bölgeye gönderdiklerini, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da mobil mutfak kuran, Hatay'da çevre temizliği ve yine Adıyaman'da dezenfeksiyon çalışması, Gaziantep ve Malatya'nın köylerine de yardım malzemesi ulaştırdıklarını söyledi.

 

“CEMEVİNDEKİ YEMEKLER GÜNLÜK 2 BİN DEPREMZEDEYE İKRAM EDİLİYOR”

Yaklaşık 350 bin depremzedenin geldiği belirtilen Mersin'de, yurttaşlara barınma ve temel ihtiyaç malzemesi sağlamak noktasında da çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini belirten Özyiğit, “Oluşturduğumuz yardım organizasyonuna sivil toplum kuruluşları ve inanç merkezleri de destek veriyor. Yenişehir Belediyesi Aşevi ve Mersin Cemevi'nde pişirilen yemekler günlük 2 bin depremzedeye ikram ediliyor. Latin İtalyan Katolik Kilisesi, depremin ardından başlatılan yardım seferberliği kapsamında kapılarını kentte gelen depremzedelere açarak geçici barınma imkanı sağladı. Hoşgörü ve kardeşlik kentti Mersin'e, bu davranış çok yakıştı” diye konuştu.

“BU DAYANIŞMAYI BÜYÜTEN TÜM YÜREKLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Depremin önemli dayanışma süreçlerini de gösterdiğine dikkat çeken Özyiğit, şunları söyledi:

“Kentimize bugüne kadar 350 bin civarında depremzede geldi. Tabi ki depremzedelerimizin barınma ve günlük ihtiyaçlarının çözümü noktasında seferber olmuş durumdayız. Bunun için günlük beslenme noktasındaki süreçte 25 yıldır hizmet veren Aş Evi'mizde ve güzel bir mutfak altyapısı olan Mersin Cemevi'ne gerekli desteği sağlayarak orada da yemek pişiriyoruz.

Ve bu yemekleri günde 2 bin kişiye ulaştırıyoruz. Hem depremzedelerin geçici konakladıkları alanlarda hem de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'mizde yine temel ihtiyaç malzemesi almak üzere gelen vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada dikkat çeken bir nokta, belki acıda birleşmek ya da aslında hep denir ya, ‘rengimiz, milliyetimiz, ırkımız ne olursa olsun, kanımızın rengi aynı.'

Yani sonuçta bu acıda birleşmek noktasında bir Kilise'mizde barındırılan depremzedelere Cem Evi'nde pişirilen yemekleri ikram ediyoruz. Demek ki dil, din ve ırk farklılıkları değil, insan olma özellikleri önemli. Depremde yaşadıklarımız bize önemli dayanışma süreçlerini gösterdi. Bu dayanışmayı büyüten tüm yüreklere teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:sözcü
 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA