13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

İhmal, liyakatsiz kadrolar ve inat öldürdü
   

Deprem felaketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP’li Adil Aktay, “AKP’nin tek adamlık hevesinin ülkemize bedeli ağır oldu” dedi.

 
   

Depremin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen hâlâ barınma, temiz içme suyu, hijyenik ortam sağlanmasını bekleyen köyler olduğunu ifade eden CHP Mersin Milletvekili aday adayı Avukat Adil Aktay, “AKP iktidarının tek adamlık hevesinin, her şeyi ben bilirim inadının, günü kurtarma telaşıyla afet risklerini görmezden gelme eğiliminin ülkemize bedeli çok ağır oldu. Milletimiz depremin değil ihmalin öldürdüğünü, liyakatsiz kadroların felaketin sonuçlarını daha da ağırlaştırdığını görüyor” dedi. Aktay, üniversitelerde eğitime ara verilmesine de tepki gösterdi ve “Bu yanlıştan dönün” çağrısı yaptı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili aday adayı Avukat Adil Aktay, 10 ilimizde binlerce vatandaşımızın ölümüne, on binlerce vatandaşımızın yaralanmasına ve evsiz kalmasına neden olan deprem afetiyle ilgili görüşlerini, izlenimlerini paylaştı.

 

Aktay, “Ülkemiz, 10 ilimizde yıkıma ve can kayıplarına neden olan büyük bir felaket yaşadı. On binlerce vatandaşımızı kaybettik. On binlerce vatandaşımız hâlâ enkaz altında, on binlerce vatandaşımız yaralandı. Ülkemizin tarihi kökleri olan, kültürümüzde, sosyal yaşamımızda, ekonomimizde özel bir yeri olan köklü, kadim şehirleri maalesef yer ile yeksan oldu. Acımız büyük. Yüce milletimizin başı sağ olsun” dedi.

 

“AKP İKTİDARI DEPREMLERDEN DERS ALMADI”

1999 Marmara depreminden bugüne kadar geçen sürede Bingöl’de, Van’da, Elazığ’da, İzmir’de deprem acısı yaşandığını ifade eden Adil Aktay,  “Tüm bu depremler sırasında iktidarda Adalet ve Kalkınma Partisi vardı.

Her depremden sonra iktidardan aynı sözleri duyduk, aynı vaatleri dinledik. 6 Şubat günü yaşadığımız 2 büyük depremin doğurduğu feci sonuçlara bakınca görüyoruz ki iktidar partisi bunca felakete, bilim insanlarının uyarılarına rağmen hiç ders almamış, hiç tedbir almamış.

İktidar görevini ihmal etmiş. Şehirlerimizi depreme hazırlamamış. Yapı stokunu denetlememiş. Yeni binaların depreme dayanıklı olması için önlem almamış.

Başta hastaneler ve yollar olmak üzere kamu binalarının, kamu yapılarının depreme dayanıklı olup olmadığını bile denetlememiş. İşte bu ağır ihmal nedeniyle binlerce vatandaşımız enkaz altında kaldı” ifadelerini kullandı.

 

“LİYAKATSIZ KADROLAR ÇALIŞMALARI GECİKTİRDİ”

İktidarın, liyakatsiz kadroları en kritik noktalara yerleştirdiğinin deprem felaketiyle bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Adil Aktay, “Arama kurtarma faaliyetlerini çağa uydurma adı altında kurulan AFAD, liyakatsiz yöneticilerin, liyakatsiz bakanların elinde işlevsiz hale gelmiş.

Deprem bölgesine intikal etmek için bile, hatta deprem bölgesinde bir vinci çalıştırmak için bile Cumhurbaşkanı’ndan talimat bekleyen hantal bir yapı kurulmuş.

İşte bu liyakatsiz kadroların yardım ve arama kurtarma faaliyetlerini ağırdan almasından, zamanında organize olamamasından dolayı binlerce insanımız, enkaz altında günlerce bekledikten sonra öldü.

Elbette, maruz kaldıkları organizasyon bozukluğuna rağmen büyük bir özveriyle hizmet veren pek çok AFAD çalışanı ve gönüllüleri vardı.

Onlara ve sahada emek veren her bir yurttaşımıza teşekkür borçluyuz” diye konuştu.

 

“MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA”

AKP iktidarının bu ağır ihmalleri kabul edip en azından bundan sonraki süreçte depremzedelere daha hızlı yardım etmek yerine yanlışta ısrar ettiğini belirten Adil Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Devletin arama kurtarma ve yardım ekiplerinin hâlâ ulaşamadığı köyler var. Cenazesini enkazdan kendi olanaklarıyla çıkarıp defneden insanlar var.

Barınma, yemek, temiz içme suyu, hijyenik ortam sağlanması için bekleyen köyler, mahalleler var.

Ama iktidar tüm bunları görmezden geliyor, bunları görenleri, bunları kamuoyuna duyuranları hedef alıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tehditleri kullanırlarsa kullansınlar, milletimiz her şeyin farkında.

Depremin değil ihmalin öldürdüğünü, liyakatsiz kadroların felaketin sonuçlarını daha da ağırlaştırdığını, İktidarın, bu felaket günlerinde hızlı, kapsayıcı, kucaklayıcı olamadığını görüyor.

Felaket bölgesinde insanımız “Nerede bu devlet” diye soruyor? Biz de soruyoruz: Nerede deprem vergileri? Nerede hızlı ve etkili afet yönetimi?”

 

“BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞIMIZI SUSUZ, EKMEKSİZ BIRAKMADI”

AKP iktidarının tek adamlık hevesinin, her şeyi ben bilirim inadının, bizden olsun gerekirse liyakatsiz olsun anlayışının, günü kurtarma telaşıyla, siyasi kaygılarla afet risklerini görmezden gelme eğiliminin ülkemize bedeli çok ağır oldu” diyen Adil Aktay, deprem felaketini yaşayan bölgelerdeki vatandaşların imdadına yetişen ilk kurumların belediyeler olduğunu ifade etti.

Aktay, “Bu süreçte, deprem bölgesindeki Adana ve Hatay’ın, deprem bölgesinin kıyısındaki Mersin’in CHP’li belediyelerce yönetiliyor olması, depremzedelerin barınmasından sıcak yemeğe ulaşımına, arama kurtarma faaliyetlerinin hızlanmasından depremzedelerin tahliyesine kadar birçok alanda işlerin daha hızlı yürümesini sağladı.

Mersin, Adana, Tarsus, Hatay, Ankara ve İstanbul belediyeleri başta olmak üzere belediyelerimiz depremzede vatandaşlarımızı susuz, ekmeksiz, çadırsız bırakmadı. Belediyelerimiz talimat beklemeden, bahane aramadan halkın ihtiyacı neyse ona yetişmek için canla başla çalıştı” dedi.

 

“BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞANMAMASINI DİLİYORUM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadığını vurgulayan Aktay, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bir devlet adamı hassasiyeti ve ciddiyetiyle bölge halkıyla buluştu, belediyelerimizin yardım çalışmalarını koordine etti.

Bir devlet adamının, büyük felaket günlerinde nasıl davranması gerektiğini, neler yapması gerektiğini gösterdi. Ülkemizin, milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

 

“YANLIŞTAN DÖNÜN, ÜNİVERSİTELERİ AÇIN”

 

CHP Mersin Milletvekili aday adayı Adil Aktay, üniversite eğitimine deprem gerekçesiyle ara verilmesi, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararına da tepki gösterdi.

Aktay, “AKP iktidarının deprem felaketinin ardından alabildiği en hızlı karar, üniversitelerin kapatılması oldu. İktidarın bu yanlıştan dönmesini diliyoruz. Pandemi döneminde zaten ağır yara alan üniversite eğitimine bir darbe daha indirmeyin.

Öğrencinin kaldığı KYK yurtlarını değil, saraylarınızı, lüks otellerinizi depremzedelere açın” dedi.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA