13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Emek Platformundan depremzedeler için çağrı
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, deprem dolayısıyla başka illere göç etmek zorunda kalan depremzedeler için kalıcı barınma çözümleri bulunması çağrısı yaptı.

 
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşları andı, felaketten etkilenen vatandaşların sorunlarının kalıcı olarak ve yerinde çözülmesi çağrısında bulundu.

Özgür Çocuk Parkında yapılan basın açıklaması, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Platform adına açıklama yapan Murat Doğan, “10 İli vuran deprem felaketinde yıkılan binlerce bina, on binlerce yurttaşımıza mezar olurken, yüz binlerce insanımızı ise evsiz bırakmıştır. Ancak, bir haftadan daha fazla süre geçmesine rağmen tek bir sorumlu bile istifa etmemiştir” dedi.

 

“SORUMLU TEK ADAM REJİMİDİR”

Afet yönetimini koordine edemeyen, kurtarma ve yardım ekiplerini geç gönderen iktidarın her zamanki gibi “kadere” sığınıp, “yüzyılın felaketi diyerek” sorumluluğu üstünden atmaya çalıştığını ifade eden Kaya, “Felaket mi evet “felaket” ama asıl yüzyılın felaketi, bilim insanların uyarılarını dikkate almayan, deprem öncesi planlama ve hazırlık yapmayan, deprem sonrasında ise üstüne düşen sorumluluğu anında yerine getirmeyen tek adam rejimidir. 

Deprem değil; gözünü kâr hırsı bürümüş müteahhit, ücretini müteahhitten alan ve müteahhit firma ile iç içe geçmiş yapı denetim firmaları, siyasi rant uğruna denetim görevini yerine getirmeyen yerel yöneticiler, oy için imar aflarını çıkaran, deprem öncesi bilim insanlarının uyarılarını dikkate almayan, yapı ve inşaat denetimini özelleştiren, gerekli  planlamayı ve koordinasyonu sağlamayan, liyakat yerine sadakati esas alan, betonu ve müteahhidi kutsayan siyasi anlayışın öldürdüğünü hep birlikte yaşadık ve yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GÖÇ ETTİRİLEREK İKİNCİ MAĞDURİYET YAŞATILMAMALI”

Deprem bölgesinde barınma, beslenme, eğitim, sağlık gibi sorunların çözülmesi için adımlar atılmsası gerektiğini söyleyen Kaya, “Devlet bu dönemde vatandaşının yanında olmayacaksa ne zaman olacak.

Deprem bölgesindeki vatandaşının, barınma, beslenme, ısınma, sağlık, güvenlik vb. ihtiyaçlarını en hızlı bir şekilde gidermeli ve sorunları yerinde çözmelidir.

İnsan sağlığı ve çevre kirliliği konularında ilgili kuruluşların, meslek odalarının, sendikaların görüşleri doğrultusunda tedbir alınmalıdır. 

Vatandaşlarını ülkenin farklı yerlerine göç ettirip daha fazla mağdur etmemeli.

Farklı illere göç eden vatandaşlarının da gittikleri yerdeki ihtiyaçları karşılamalı ve dönüş için gerekli şartlar yaratılmalıdır.  Göç eden vatandaşların en büyük sorunu deprem bölgelerinde kalan vatandaşlardan farklı değildir.

Ancak, barınma ve beslenme en büyük sorun olarak karşımızda duruyor. Yurtlara depremzedeleri yerleştireceğiz diye eğitime ara verip, milyonlarca üniversiteli gencimiz de mağdur edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

“SIĞINMACILARI HEDEF ALAN IRKÇI YAKLAŞIMLARI REDDEDİYORUZ”

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu açıklamasında göçmenleri hedef alan ırkçı, gerici saldırılara da dikkat çekildi.

Platform sözcüsü Kaya,  “Bu ortamda acılı insanların duygularını istismar eden, Suriyeliler ve diğer sığınmacılar üzerinden yürütülen ırkçı yaklaşımları reddediyor ve halkımızı sağduyuya davet ediyoruz.

Göçmenler, depremle birlikte bazı siyasiler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından kendilerine yöneltilen nefret dili ve ırkçı saldırılarla da mücadele etmeye çalışıyor. Şu yaşadığımız süreçte binlerce kilometre uzaktan yardımımıza koşan farklı uluslara ait insanların canları pahasına göçüklerden insanları kurtarmalarını alkışlarken, bize sığınan başta Suriyeliler olmak üzere farklı kimliklere öfke ve kin duymak iki yüzlülüktür.

Biz bu riyakârlığa izin veremeyiz ve göz yumamayız. Bu yaklaşımlar asıl problemi kaynağından uzaklaştırmak ve hedefi saptırmaktan başka bir şey değildir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA