13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP Mersin il örgütü depremzedeler için seferber olmuş durumda.
   

On ilimizde büyük yıkıma yol açan, Mersin’de de derinden hissedilen deprem felaketinin ardından ülkemizin her noktasında olduğu gibi CHP Mersin il başkanlığında da depremzedelere yönelik çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

 
   

Ülkemizi derinden sarsan Hatay ve Kahramanmaraş depremi sonrası CHP Mersin il örgütü depremzedeler için seferber olmuş durumda. CHP Mersin İl Örgütü tarafından depremin ilk günü Hatay, Islahiye Boğazköy ve Kahramanmaraş’a üç adet yardım tırı gönderildi. Partinin tüm kademesi gönüllü vatandaşlarla birlikte depremzedelerin yaralarına merhem olmak için koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Parti binasında CHP Gençlik Kolları üyeleri depremzedelere ulaştırılmak üzere ekmek, sıkma, zeytin, hurma, reçel gibi gıda malzemeleri hazırlamakla ve depremzedelerin ihtiyaç duyduğu hijyen kitlerini paketleme işiyle uğraşmaktadır. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimiz çok hızlı bir şekilde koordine olup ilk etapta arama kurtarma çalışmalarına yardımlarda bulundular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deprem bölgesine ihtiyaç çadırları, mobil mutfaklar, mobil tuvaletler gibi temel ihtiyaç malzemelerini gönderdiler. Daha sonra Mersin deprem bölgesine en yakın ve en güvenli yer olması sebebiyle deprem bölgesinden yoğun göç almaya başladı ve bu andan itibaren Mersin Büyükşehir Belediyemiz yardımlarını Mersin’e göç eden depremzedelere yönlendirdi. Depremzedelerin huzurlu bir şekilde barınabileceği yerleri depremzedelerin hizmetine sundu ve sunmaya devam ediyor. Ancak depremzedelerin büyük bir bölümünün göç etmek için Mersin’i tercih etmesi ve bu durumun devam etmesi, insanların büyük kalabalıklar halinde Mersin’e gelmeyi sürdürmesi canla başla çalışan Mersin Büyükşehir Belediyemizin işini hayli güçleştirmektedir. Mersin CHP İl Başkanı Koral Ömür bu konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu: “Öncelikle Mersin’e, Türkiye’ye, depremzedelere geçmiş olsun. Biz haberi aldığımız andan itibaren partide toplantılarımızı yaptık. Örgüte ve Mersin halkına çağrımızı yaptık. Deprem bölgesine ilk iki gün yardım malzemelerini gönderdik. Daha sonraki süreçte oradaki yardımların Türkiye’nin her tarafı için yeterli olduğunu anlayınca ve Mersin’e çok sayıda depremzedenin geldiğini öğrenince artık yardımlarımızı Mersin’e gelen depremzedelere yönlendirdik. İl binamız 24 saat açık. Depremzedelere burada partililerimiz ve gönüllülerimiz tarafından ekmek ve kumanya yapılıyor. İlk gün 1800 kişilik bir kumanya hazırladık. İkinci gün 2500 kişilik kumanya hazırladık. Üçüncü gün sayımızı 4000’e çıkardık. Bir sonraki günde bu sayıyı 5000’e çıkarttık. Şimdi yeni gündeyiz. Yeni gün hedefimiz de en az 6000 kişilik kumanya çıkartmak olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca topladığımız yardımları gıda, kıyafet ve hijyen ürünlerini bize başvuran depremzedelere ihtiyaçları oranında dağıtıyoruz. Parti psikologlarımız onlara psikolojik destek oluyor. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz de koordineli bir şekilde bu hizmetleri veriyor. Ama tabii yardımlar yeterli olmuyor. Çünkü çok sayıda insan geliyor. Deprem bölgesinde cenazesi olanlar cenazesini toprağa verip ilk güvenli yer olan Mersin’e geliyorlar. Çünkü deprem bölgesine yakın ilk güvenli yer burası. Bunlara yetişmeye çalışıyoruz. Depremzedelerin buraya yoğun bir şekilde gelmeye devam etmesi sebebiyle Bazı yardımların Mersin’e gelmesini talep ettik. Önümüzdeki günlerde buraya da yardım bekliyoruz. Yerel dinamiklerden yardımlar talep ettik. Merkezi yönetimden de yardımlar talep ediyoruz. Bundan sonra daha geniş düzeyde yardım yapmaya çalışacağız. Nakdi yardım konusuna gelirsek nakdi yardım yapmıyoruz. Çünkü bize nakdi yardım gelmiyor. Ayni yardım geliyor. Biz de ayni yardım yapıyoruz. Bir partilimizin restoran - düğün salonu tarzı bir yeri vardı. Orayı misafirhaneye çevirdik. Yatak aldık, yorgan, yastık aldık. Orayı düzenledik. Tuvaleti, banyosu her şeyi var. 100’e yakın sayıda depremzedemizi ağırlayacağımız bu misafirhanemizi hazır ettik ve Mersin Büyükşehir Belediyemize devrettik. Parti binasının giriş katında CHP İl Kadın Kolları örgütü ise daha çok depremzedelerin giyim vb. ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmalarını yürütüyor. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Mersin CHP İl örgütünün üç yüzün üzerinde depremzedeye kapılarını açtığını söyledi ve sözlerini şöyle noktaladı. “Acılarımız bir, acılarımız ortak. Elimizden geldiğince imkanlarımız dâhilinde depremzedelere kıyafet, hijyen paketi ve gıda paketi gibi desteklerde bulunduk. Psikologlarımız eşliğinde depremzedelerimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Bunların dışında depremzedelere yorgan, yatak, battaniye, yastık gibi desteklerimiz de oldu.” Daha sonra Mersin CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, CHP Mersin Gençlik Kolları’nın çalışmalarından şu şekilde bahsetti: “Öncelikle depremi çok şiddetli bir şekilde yaşamış olmasına rağmen Mersin’de can ve mal kaybı söz konusu olmadı. İlk önce bunu tespit ettik. Daha sonra İl Örgütü olarak Gençlik Kollarımızın da desteğiyle bir tır yardım malzemesi toplayarak deprem bölgesine ulaştırdık. Daha sonra kentimize gelen depremzedelerimiz için kumanyalar çıkarttık. Ekmek ve bazlama üretmeye başladık. Depremin ikinci gününden itibaren otogar, tren garı, KYK yurdu gibi toplanma ve karşılama alanlarında çözüm masaları kurduk. Hâlâ yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı uzun bir süre devam ettirmeyi planlıyoruz. Tekrar milletimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA