13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersinli konfeksiyoncular kümelenmeyi hedef koydu
   

Mersin’de faaliyet gösteren tekstil ve konfeksiyon firmaları sektöre özel oluşturulacak sanayi bölgesinde kümelenerek kalite ve üretim hızlarını artırmak istiyor. Sektörün en büyük çıkmazı ise bu hedeflerine ulaşabilmeleri için kendilerine uygun bir arazi tahsis edilememesi.

 
   

MTSO 38 No’lu Tekstil ve Konfeksiyon Üreticileri Meslek Komitesi, Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği işbirliğinde, Tekstil Konfeksiyon Üretimi ve Geleceği İstişare Toplantısı düzenledi. Toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, STK temsilcileri ile konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren iş insanları katıldı. Düzenlenen toplantıda sektör temsilcileri, dağınık halde yapılan üretimin ortak bir üretim alanında toplanarak daha çağdaş bir ortamda gerçekleştirilmesi talebini dile getirdi. 
Toplantının açılışında konuşan MTSO 38 No’lu Tekstil ve Konfeksiyon Üreticileri Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği Başkanı Ekrem Sağlam, sektörün artan maliyetler ve döviz kuru ile birlikle sıkıntıya girdiğini aktardı. ‘Kısa çalışma ödeneğinin’ yeniden getirilmesiyle sektörün rahatlayacağını ifade eden Sağlam, sorunların çözümü için Mersin’de iş yapan 200 firmanın kümelenme arzusunda olduğunu kaydetti. Bunun için tekstil, konfeksiyon üreticilerinin bira arada olduğu üretim alanları oluşturulması gerekliliğine değinen Sağlam, kendilerine bu konuda bir bölge tahsis edilmesi durumunda sektör olarak kendi enerjilerini üretebilen, geri dönüşüme katkı sağlayan bir yer oluşturabileceklerini belirtti. Sağlam, “Böyle bir yer tahsis edilecek olursa, kent ve ülke ihracatını arttıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda her türlü gayreti göstereceğimize söz veriyoruz” diye konuştu. 

Pehlivan: “Kümelenme için imar planlarında alan oluşturulmalı”
Toplantıda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, tekstil ve konfeksiyonun tüm dünyada önemli bir sektör olduğuna işaret etti. Ardından sektöre dair veriler paylaşan Pehlivan, ülkedeki tekstil ve konfeksiyon sektörünün hasılasının 30-35 milyar dolar civarında olduğunu, Mersin’de kayıtlı 200 civarında konfeksiyon firması olduğunu ve 15 bin vatandaşın buralarda istihdam edildiğini bildirdi. 
Sektörün en temel sıkıntısının kümelenmede yaşandığını gördüklerini dile getiren Pehlivan, “Her ne kadar serbest bölgede belli bir kümelenmeyi sağlamışsak da buna kısmi bir kümelenme diyebiliriz. Fakat il genelinde sürekli ve kayıtlı olmayan veya dönemsel olarak açılan, kapanan yerler var. Bu kümelenmenin tam olarak sağlanması için önce imar planlarında alan oluşturulması gerekiyor. Devlet mekanizmaları elbette gerekeni yapacak sizler de takibini yapacaksınız” dedi. 

Kızıltan: “Tekstil Konfeksiyon, Mersin’in 4’üncü büyük sektörü”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, tekstil ve konfeksiyonun Mersin’in 4’üncü büyük sektörü olduğunu söyledi. Sektörü geliştirmek için 38 No’lu Meslek Komitesi’nin oldukça iyi çalıştığını aktaran Başkan Kızıltan, bu çalışmaların sonucu olarak da, daha kaliteli ve hızlı bir üretim için, çağdaş mekanlarda üretim yapmaya ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Mersin’de eğilimin konut inşaatında olması nedeniyle arazi fiyatlarının yükseldiğine işaret eden Kızıltan, tekstil, konfeksiyon gibi sektörlerin İstanbul’daki Tekstilkent örneğinde olduğu gibi tek çatı altında toplanıp kümelenebilecekleri uygun fiyatlı sanayi arazilerine ihtiyaç duyduğunu hatırlattı. Küçük sanayicinin gelişmesi bir çatı altında toplanmasının sektörde kayıt dışını da bitireceğine değinen Kızıltan, “Buna acil ihtiyaçları olduğu gibi umarım bu toplantı sonucunda böyle bir adım da atılır” diye konuştu. 

Gültak: “Sektörü en çok ilgilendiren bölge, Akdeniz”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, sektörün kümelenme talebinin yeni olmadığını, bu konuda hazırlıklarının olduğunu ifade etti. Sektörü en çok ilgilendiren bölgenin Akdeniz olduğunu belirten Gültak, Mersin’de 20 yıldır imar planı yapılmadığını, çabaları sonucunda 2 yıl önce ‘tarım görüşlerini’ getirebildiklerini söyledi. 1/5000 ölçekli nazım imar planını hazırladıklarını ve 1/1000 ölçekli imar planını sürdürdüklerini dile getiren Gültak, imar planlarının bitmesi halinde sektörün taleplerinin karşılanacağını söyledi. 

 
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA