13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin Üniversitesinde yeni dönem
   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Erol Yaşar, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’dan devraldı.

 
   

Devir teslim törenine Rektör Erol Yaşar ve eşi Esra Yaşar, 2014-2022 yılları arasında Rektörlük görevini üstlenen Ahmet Çamsarı ve eşi Dr. Memnune Çamsarı, Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, Genel Sekreter İsa Değirmenci, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerimiz ile akademik ve idari personel katılım sağladı.

Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, 27 yıllık meslek hayatı boyunca en çok heyecanlandığı anı yaşadığını belirtti. Çamsarı, “Rektörlük dönemim boyunca, aklımızdaki hemen her şeyi gerçekleştirdiğimizi düşünüyor, sekiz yılı da başarılarla dolu bitirmenin gururunu yaşıyorum. Bu önemli görevi içim rahat bir şekilde Prof. Dr. Erol Yaşar hocama devredeceğim. Kendisine bu yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. İki dönem boyunca Rektörlük görevini tarafıma layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, görev sürem boyunca birlikte çalıştığım tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

 

 

“LİYAKATI ESAS ALACAĞIM

Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, konuşmasının ardından Üniversitemizin yeni Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’a Rektörlük binişini giydirdi.

Üniversitelerin evrensel kurumlar olduğunu belirten Rektör Yaşar, “Üniversiteyi dar bir alana hapsetmek, hem üniversiteye hem de bulunduğu şehre zarar vermektir. Bu nedenle Üniversitemizi faydasız tartışmaların odağından çıkarıp bilimsel ve evrensel normlar çerçevesinde ülkemiz ve bütün insanlık için faydalı bilim üreten bir kurum haline getirmek hepimizin görevidir. Rektörlük görevimi icra edeceğim süre boyunca liyakati esas almayı, üreteni desteklemeyi, bilimde önceliği ilke edineceğim” şeklinde konuştu.

 

“ŞEFFAF OLACAĞIZ”

Rektör Yaşar, “Şimdiye kadar başardıklarından aldığı güç, cesaret ve tüm kazanımlarıyla, Üniversitemizin içinde barındırdığı çeşitliliği fırsata dönüştürerek; Ar-Ge projeleri ve inovasyonu temel alan, her geçen gün daha büyük çalışmalara imza atan, nitelikli bilimsel yayın üreten ve her düşüncenin bilimsel temelde tartışıldığı bir üniversite olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz.  Mersin Üniversitesi’ni iyi tanıyan, güçlü ve güçlendirilmesi gereken yönlerini iyi bilen bir akademisyen olarak, bu hedeflere hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkesinden asla ödün vermeden ve sizlerin de destekleri ile kısa zaman içerisinde ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Üstlenmiş olduğum bu onurlu ve bir o kadar da zor görevde başarılı olmayı Allah bizlere nasip etsin” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA