13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Üreticiler enflasyona karşı kooperatif kurdu
   

Çağlarcalı üreticiler hem kendilerinin hem tüketicilerin faydalanacağı bir satış sistemi hedefliyor

 
   

Toroslar’a bağlı Çağlarca Mahallesinde üreticiler, enflasyon karşısında sürekli artan girdi maliyetlerini en aza indirmek, ürünlerini uygun fiyatla ve doğrudan tüketiciye ulaştırmak amacıyla kooperatif kurdu. Üreticiler başta kivi olmak üzere birçok meyvenin piyasa sürülmesinde ortak hareket etmeyi, fiyatların belirlenmesinde etkili olmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en önemli yaş meyve sebze üretim merkezlerinden biri olan Mersin’de son yıllarda kadınların öncülüğünde üretici kooperatifleri yaygınlaşıyor.

Toroslar’a bağlı Çağlarca Mahallesinde de üreticiler, Nermin Korkmaz’ın öncülüğünde bir araya geldi ve Çağlarca Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurdu.

 

18 Kasım 2022 tarihinde kuruluş sürecini tamamlayan kooperatif, ilk genel kurul toplantısını da önceki gün yaptı. Genel kurulda kooperatif başkanlığına Nermin Korkmaz seçilirken Abidin Cin ve Hilmi İnce başkan yardımcılıklarına getirildi.

Çağlarca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nermin Korkmaz, Atatürk’ün, “Kanaatim odur ki muhakkak surette birleşmekte kuvvet vardır. Kooperatif yapmak maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmek demektir” şeklindeki sözlerini hatırlattı.

 

“BİZ UCUZA SATTIK, RAFLARDA PAHALIYA SATILDI”

Kooperatif olarak 7 kurucu üyeyle yola çıktıklarını kaydeden Korkmaz, “Kuruluş amacımız enflasyona karşı girdi maliyetlerimizin en aza indirilmesi, bunun da ancak kooperatifimiz adına toplu alımlarla sağlanabileceği konusunda hemfikir oluşumuzdur. Ayrıca köyümüzde ağırlıklı olarak kivi üretilmektedir. Bu yıl ki satışımız çok düşük rakamlarla yapılmıştır. Kivinin yanı sıra şeftali, kiraz, erik, cennet meyvesi, aronya ve birçok meyve yetiştirilmektedir. Bütün ürünlerimizin satış ve pazarlama aşamasında bugüne kadar zorluklarla karşı karşıya kaldık. Raflarda yüksek fiyatlarla satılan bu ürünlere tüketici ulaşamazken üreticiler de yüksek maliyetlere rağmen düşük fiyatlarla ürünlerini satabildi. İşte tam da bu noktada kooperatifleşmenin önemini anlayarak ve önemseyerek Çağlarca Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizi kurmuş bulunmaktayız” dedi.

 

“ÜRETİCİ KAZANSIN, TÜKETİCİ KAYBETMESİN”

Yöre üreticilerinin ve kooperatifin en acil ihtiyacının soğuk hava deposu olduğuna işaret eden Korkmaz, “Bir soğuk hava depomuz olması durumunda ürettiğimiz ürünleri, ortaklarımız olan üreticilerimizin adına daha iyi pazarlayabilir, hata ihraç edebiliriz. Kooperatifleşmenin birlik ve beraberlik yolundan geçtiğinin bilinci ile iyi bir örgütlenme sonunda üreticilerimizin kazandığı, tüketicilerimizin ise kaybetmediği bir ortam yaratmak yegane amacımızdır” ifadelerini kullandı.

Çağlarca Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin toplantısına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MBB Meclisi üyesi Hasan Özalp Önal, Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Halder Başkanı Münir Şen, Toroslar İlçe Tarım Müdürü Ender Turhan, Tırmıl Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Çokgün, Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Oğuz ile Ziraat Odası Başkan adayı Onur Ünlü ve çok sayıda üretici katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA