13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Emekliler hakları için alanlarda
   

2021 Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi üyeleri, 3 Ocak’ta açıklanacak emekli maaşı öncesi talepleri için eylem yaptı. Özgür Çocuk Parkında yapılan eylemde, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Sermayeye değil emekliye bütçe” sloganları atıldı. Basın açıklaması okuyan 2021 Tüm Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep etti.

 
   

Emekli maaşının kirayı ödemeye bile yetersiz olduğunu vurgulayan 2021 Tüm Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, emekliler olarak insanca yaşamak istediklerini söyledi.

Açlık sınırının 8 bin liraya, yoksulluk sınırının 26 Bin liraya çıktığına dikkat çeken Kurt, “Maaş kiraya yetmiyor, ısınamıyoruz, sağlıklı beslenemiyoruz, seyahat edemiyoruz. Torunlarımıza bırakın harçlık vermeyi şeker dahi alamaz hale geldik. Bugün bu ülkede tek adam rejiminin ekonomide yarattığı yüksek enflasyon, açlık sınırını 8000 TL’ye, yoksulluk sınırını 26000 TL’ye çıkarırken asgari ücreti milyonları açlığa mahkum eden seviyede bırakmıştır” diye konuştu.

 

“SÖYLEM DEĞİL İCRAAT İSTİYORUZ”

 

 

Emekliler olarak gerçek enflasyonu çarşıda pazarda yaşadıklarını söyleyen Kurt, “Söylem değil icraat istiyoruz. Çarşı pazardaki gerçek enflasyonu yaşayan bizler TÜİK’in 3 Ocak 2023’te açıklayacağı yapay Aralık enflasyonuna göre yapacağınız düzenlemeyi kabul etmeyeceğiz. Yapacağınız ilk iş en düşük emekli maaşını acilen asgari ücret düzeyinin üstüne çıkarmak olsun, bunu yapmayan iktidardan demokratik yollardan hesap sorarız” dedi.

 

“EMEKLİ MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

 

2023 yılı için emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını talep ettiklerini ifade etti.

Kurt, “2002 yılı Aralık ayında en düşük işçi emeklisi aylığı 257 lirayken asgari ücret 184 liraydı. Yani emekli aylığı asgari ücretten yüzde 40 fazlaydı. Bugüne uyarlarsak devlet desteğiyle 3500 lira olan en düşük emekli aylığının 5500 liralık asgari ücretin yüzde 40 fazlası olan 7700 lira olması gerekirdi. 2023 için ise 8500 liralık asgari ücretin yüzde 40 fazlası olan 11900 lira olması gerekirdi. Bugünden bakınca hayal gibi geliyor değil mi? Yoksulluğu kaderimiz gibi kabullenmemizi istiyorlar. Lokmamızın yarıdan fazlasını yok ettiniz. Yoksulluğu yolsuzluğu yasakları ortadan kaldıracağım diye oy toplayıp, iktidarınızda tam tersini yaptınız” şeklinde konuştu.

 

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİ”

 

Emeklilere destek için açıklamaya gelen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Emeklilerin sorunu çok fazla ağır bunu biliyoruz. Özellikle en düşük emekli maaşının asgari ücrete endekslenmesi gerekiyor. Onun için önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi olarak girişimimizi ve kanun teklifimiz hazırlıyoruz. Önemli olan enflasyonun durulması ve alım gücünün yükseltilmesi fakat görünen o ki kendisine ayrılan sürenin sonuna gelen AKP iktidarı emekten, emekçiden yana çok şey yapamayacak” dedi.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA