13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Seçer’den ’Mersin Lobisi’ Çağrısı
   

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, merkezi hükümetin Mersin’e yıllardır yapması gereken ancak uzun süredir akamete uğrayan yatırım ve projelerin hızlanması için kent lobisinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek "Ak Partili belediye başkanı ile CHP’li belediye başkanı arasında konu Mersin ise bir fark yok. Ankara, lobiler kenti. Lobi yapacaksınız. Gideceksiniz taş olup baş yaracaksınız, Mersin lobisi eksik bir kent" dedi.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin 32. Yıl balosuna katıldı. 
MESİAD üyelerine seslenen Başkan Seçer, "Belediyemiz iyi durumda. Belediye başkanlarından çok duyulan bir söz değildir. Ama benim belediyem güçlü belediyedir, mali disiplini vardır. Cumhuriyet tarihinin, Mersin Belediyesi tarihinin en şeffaf dönemi yaşanıyor. Meclis üyelerine en ince ayrıntısına kadar hesap veriyoruz" dedi. 

 

Mersin Metrosu projesinin Mersin için önemine işaret eden Seçer, "Karşı çıkanlar da var, saygı duyarım. Ama metro önemli. Mersin vergide altıncı sırada. Birinci sırada İstanbul var. Hafif raylı sistem, metro, tramvay, 200 kilometre üzerinde raylı sistem yapmış. Ankara aynı şekilde. Konya. İzmir. Allah aşkına Mersin'in neyi eksik. Sorun bakalım, İstanbul'un raylı sisteminin bedelini kim ödemiş? Kimin öncülüğünde yapılmış, bir kısmını kim ödemiş? Karayollarının oraya ciddi anlamda bütçe aktardığını ben biliyorum milletvekilliği dönemimden. Ankara metrosu. Belediye başlattı, ‘ben yapamıyorum’ dedi, Binali Bey o zaman Ulaştırma Bakanıydı, Ulaştırma Bakanlığı devraldı. 
Biz yaparız. ‘Yapamayız’ demiyoruz. Biz yaparız. Bu yatırım programına alınmış. Siyasetten karşı olmak mevzuatı bilmemek demektir. Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmış. Ama Cumhurbaşkanlığı yatırım programına almadan önce on imbikten geçmiş. Bu projeler onaylanmış. ‘Tamam’ denmiş. İhaleye çıkmış belediye. Şu anda Hazine Bakanlığı’ndan finansman için onay beklediğimizi belirtmek isterim" ifadelerini kullandı. 


Merkezi hükinetten Çukurova Havalimanı, Ana Konteyner Limanı, Çeşmeli Taşucu Otoyolu, Lojistik Köy, Mersin-Antalya yolu ve Pamukluk Barajı projelerinin tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Seçer, Pamukluk Barajı’nın Mersin'e içme suyu sağlayacak önemli bir proje olduğuna vurgu yaptı. 


Seçer,  "Şu anda içtiğiniz suyu yarı fiyatına verebiliriz, Pamukluk Barajını devreye aldıktan sonra. İsale hattının yapılması lazım. Bu milyarlık bir proje. MESKİ bunun altından kalkamaz. Hiçbir siyasetçi pahalı su satmak istemez. Ben krediler kullanmadım. İller Bankasından bir delikli kuruş altyapı projeleri için kullanamadım" diye konuştu. 

Kent Lobisi oluşmalı 

Mersinli iş insanlarına kent lobisi oluşturmaları çağrısında bulunan Seçer şunları söyledi:
"Ak Partili belediye başkanı ile CHP'li belediye başkanı arasında konu Mersin ise bir fark yok. Ankara lobiler kenti. Lobi yapacaksınız. Eski bir milletvekili olarak söylüyorum. Gideceksiniz taş olup baş yaracaksınız. 


Bir sitemimi ve şikayetimi dile getirmek istiyorum. 8 yıllık milletvekilliği süremde Mersin siyasetinin bu kadar gerildiğini görmedim. Mersin siyasetçileri ile Ankara siyasetçileri arasında bu kadar kalın çizgiler olduğunu ilk defa görüyorum. O zaman partim CHP, MHP ile müttefikti. AK Parti iktidarı vardı. Bakanlarımız vardı. Ortak menfaat Mersin dediğimiz zaman bir araya gelirdik. Ama bugün Mersin lobisi eksik bir kenttir. Gaziantep, Konya, Kayseri bunlar Mersin'den ekonomik anlamda fersah fersah ilerledi. Şehir planlaması, yatırımlar olarak da ilerledi. Bunun yegane sebebi Mersin'de bir kent lobisi anlayışının yerleşmemiş olmasıdır. Bu konuda beni anlamanızı, bu konuda ne kadar derin üzüntüler ve zorluklar çektiğimi bilmenizi isterim. Mutlaka televizyon izliyorsunuz, benim ne yaptığımı takip ediyorsunuz, Mersin'in ne ile konuşulduğunu takip ediyorsunuz. Nelerle suçlandığımızı takip ediyorsunuz. Yorumu sizlerin aklına ve vicdanına bırakıyorum."

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA