13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

ALİ ERDİNÇ’İN KALEMİNDEN VAHAPSEÇER FARKI
   

Son zamanlarda Büyükşehir belediye başkanımız Vahap Seçer sürekli gündemde. En son , Mersin ile hiçbir ilişkisi olmayan MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz yine ipe sapa gelmez laflarla, temcit pilavını ısıtıp, tekrar piyasaya sürdü; neymiş efendim basın yayın daire başkanı pkk üyesiymiş, falan filan…bu konu çok tartışıldığı için tekrar konuyu irdelemiyeceğim. Olcay Kılavuz’a tek bir soru: Akdeniz ilçesinin HDP’li belediye başkanı görevden alınıp, kaymakamın kayyum belediye başkanı atandığı dönemde, belediye başkan yardımcılarından birisi bugün pkk’lı diye suçlayıp ceza evine kapattığınız Bedrettin Gündeş değil miydi? Üstelik Bedrettin Gündeş kaç yıllık devlet memuru, şimdi mi aklınıza geldi örgüt üyesi(!) olduğu.

 
   

Kimi zaman İçişleri bakanı Süleyman Soylu, kimi zaman iktidarın küçük ama, yaptırım gücü büyük ortağı Devlet  Bahçeli ve tabii ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan isim zikrederek sayın Vahap Seçer’i kamuoyu nezdinde yıpratmaya çalışıyorlar.

İşin komik yanı mı, yoksa şaşırtıcı olanı mı? CHPnin  güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi kurmak konusunda yaptığı ittifak bloku içinde en önemli yeri oluşturan İYİ partinin genel idare kurulunda yer alan Burhanettin Kocamaz da bu kervana katılarak, sayın Vahap Seçer’in hiç hak etmediği suçlamaları dile getirdi. Kaldı ki; Kocamaz’ın adaylığı engellendiği(bence başaramadığı) dönemde buna en net tepkiyi koyan,  Kocamaz’a yapılan bu işin aslında demokrasiye darbe vurmak olduğunu ilk dile getiren siyasetçilerden biri Vahap Seçer idi.

VAHAP Seçer başkanın bu kadar üstüne gidilip, yıpratılmaya çalışılması çok bilinçli yapılan bir iş.

Çünkü; bu güne kadar Mersin’de belediye başkanlı yapan bütün başkanların elbette hizmetleri olmuştur. Ama, toplumun her kesimi ile iletişim kurabilen Cumartesi-Pazar demeden haftanın bütün gününü kentine hizmet vermeye adayan başka belediye başkanı anımsayan var mı?

Türkiye’nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı araştırmalarda Vahap Seçer’in kamuoyu desteğinin %73 çıkması tesadüf değil.

Bütün bunları neden paylaştım sizinle biliyor musunuz?

Geri dönüşü olmayan seçim sürecine girdik. Kimine göre nisan ayında, kimine göre mayıs ayında ya da en geç haziran ayında seçim kaçınılmaz. 

Mersin’de CHP, genel seçimlere dönük propaganda çalışmaları açısından çok büyük bir avantaja sahip. “Cumhur ittifakını oluşturan AKP ve MHP li meclis üyelerinin bütün engelleme gayretlerine rağmen,CHP büyükşehir belediyesi sizlere bu hizmetleri getirebiliyorsa, CHP iktidarında toplumun her kesimini mutlu edecek hizmetleri çok daha fazlası ile yapabilir.” mesajını verebilme şansı var.

Önceki dönemlerde CHP daha çok soyut taleplere öncelik veriyordu, laiklik, demokrasi, hukuk, vb. bu yüzden toplumun belli kesiminden oy alıyor, ama iktidar olabilecek potansiyele ulaşamıyordu.

belli dönem sonra toplumun gündelik yaşamını etkileyecek, somut projeler üretti, ancak ülkeyi yönetebilecek kadrolara sahip olduğu noktasında toplumu ikna edemedi.

Bu algıyı büyükşehir belediye başkanlarımız, yaptığı hizmetlerle ÇOK NET BİR ŞEKİLDE değiştirdiler.

Özellikle Vahap SEÇER kendine özgü bir ekol yarattı.

CHP için en çok gündeme getirdikleri  şey; CHP iktidar olursa yapılan yardımlar kesilir.

Mersin’de bırakın kesilmeyi, kırsal kesim başta olmak üzere el uzatılmadık kesim kalmadı. Sayın Seçer, belediyeciliğin sadece yol, su, imar işi olmadığını, kentte yaşayan tüm canlıların, (dikkat sadece insanların değil) daha güvende ve sağlıklı yaşayabilmesi için sosyal belediyeliği ön plana çıkardı.

VAHAP SEÇER, belediye başkanı olarak el atmadığı toplumsal kesim yok diyebiliriz. Hükümetin birtürlü el uzatmadığı köyde yaşayan yurttaşlarımıza canlı hayvan desteği( duruma göre koyun, keçi,kaz),gübre, tohum, sera malzemeleri. Hamur karma makinası, süt sağma makinası, üretilen ürünlerin pazara kolayca ulaşabilmesi için yapılan yollarüreticilerin değerlendiremeyip elinde kalan malları belediye olarak alıp, ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza

dağıtılması vb.

Türkiye’nin hangi kentinde belediye otobüsü kullanan bu kadar kadın şoför vardır. 

Kent temizliği açısından bakıldığında “ kadın eli değdiği nasılda belli” dedirtiyor.

Büyükşehir Belediyesi önderliğinde kadın üreticilerinin kurduğu kooperatifler, kadınların el emeğinin değerlendirilmesi ve üretim sürecindeki yeri bütün övgülerin ötesinde.

Üniversite öğrencilerine verilen karşılıksız burs bir yana, mersine dışarıdan gelen öğrencilere verilen ücretsiz çorba, çamaşırlarını yıkayabilecekleri makinalar, birçok bilimsel ve kültürel etkinlikler.

Yoksul mahallelerde, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin anlayışı ile mahalle mutfakları ile 3,5 liraya verilen çok kaliteli ve besleyici değeri yüksek 3 çeşit yemekler…

Okullarda çocuklar için dağıtılan sütlerin yanında şimdi verilen besleyici değeri yüksek besinler çocuklar için ayrı bir zevk olmuştur.

ilçelerden tedavi için gelen hastaların yakınlarının kalacak yer sorununu bile düşünmüş bir belediye anlayışı.

ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıda paketleri, sosyal yardıma muhtaç ailelere gıda alımı için verilen halk kart desteği artık konuşulmuyor bile.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA