13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

805 adet mektup nasıl kayboldu?
   

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi, Mersin Limanının şehrin tek yeşil alanı olan Atatürk Parkı önlerine doğru genişletilmesi projesine karşı bir panel düzenlemiş ve panel sonunda bir bildiri yayınlamıştı. Dernek o bildiriyi, il genelindeki 805 mahalle ve köy muhtarlığına da mektup yoluyla gönderdi. 805 mektuptan hiçbirinin muhtarlıklara ulaşmadığı ortaya çıktı.

 
   

2007 yılında özelleştirilen Mersin Limanını işleten yabancı sermayeli Uluslararası Mersin Liman İşletmeciliği (MİP), liman sahasını genişletmek isteyince hem Mersin Büyükşehir Belediyesinden hem de kentteki birçok sivil toplum örgütünden itirazlar gelmişti.

İtirazların temel iki nedeni var: Birincisi, halihazırda şehir içi trafiğe büyük yük getiren limanın, genişleme yani kapasite artırımından sonra, Mersin şehir merkezinin trafik yükünün daha da artacağı endişesi.

İkincisi ise şehrin tek yeşil alanı, tek deniz kıyısı parkı olan Atatürk Parkının, liman genişlemesinden etkileneceği iddiası.

 

MİP, liman genişlemesinin Atatürk Parkına zarar vermeyeceğini ileri sürüyor. Ancak meslek odaları, genişlemeyle limanın Atatürk Parkı önlerine kadar geleceğini iddia ediyor.

Taraflar arasındaki bu tartışma idari yargıya taşındı. Farklı tarihlerde farklı bilirkişi heyetleri birbirinin tersi görüşler sundu. Nihai kararı, idari yargı verecek ancak MİP liman sahasında çalışmalarına devam ediyor.

 

Mersin kamuoyu da bu süreçte basın açıklamalarıyla, panellerle yetkili makamlara sesini duyurmaya çalıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi bu kapsamda, 4 Haziran 2022 tarihinde “Mersin Limanında Neler Oluyor” başlığı ile bir panel düzenledi ve TMMOB’a bağlı ilgili meslek odalarının temsilcileriyle yurttaşları buluşturdu.

 

Panelin ardından,  “kentin modernleşme tarihinin belleği olan Atatürk Parkı önüne yapılması planlanan ek liman iskele ve  inşaatının Mersin’e ve Mersinlilere kaybettirecekleri ve getireceği trafik ve ekolojik ilave yüklere” dikkat çeken, limanın genişletilmesi yerine, şehrin doğusunda, Ana Konteyner Limanı yapılmasını öneren bir çağrı metni hazırlandı.

Bu çağrı metni basınla paylaşıldı, belediye meclisi üyelerine ve milletvekillerine gönderildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi ayrıca, , il genelindeki 805 mahalle ve köy muhtarlığına da bu bildiriyi posta yoluyla gönderme kararı aldı.

Bu karar doğrultusunda 5 Ağustos PTT’ye 6 bin 337 TL ödeme yapılarak 805 adet mektup muhtarlıklara gönderildi.

Ancak, haftalar sonra, o mektupların hiçbirinin muhtarlıklara ulaşmadığı ortaya çıktı.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Serdar Erkan, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği toplantıda skandalı “Bu durum normal bir durum değildir.

Çünkü, bu kadar çok sayıdaki mektubun postaya verildiği tarihten, bugüne kadar geçen yaklaşık 100 günde en azından Akdeniz ilçesindeki en yakın muhtara dahi ulaşmaması ve ulaşmayan mektupların tarafımıza iade dahi edilmemesi hayatın olağan akışına uygun değildir” sözleriyle değerlendirdi.

 

 

Erkan, “Mersinlilerin en yakın seçilmiş temsilcileri olan muhtarlıklara  Mersin için önemli bir konuda  gönderdiğimiz mektuplarımız yaklaşık 100 gündür neden ulaşmadı.

Bedelini ödeyerek gönderdiğimiz ve adresine  ulaşmayan mektuplarımız nerede? 

Bu anormal durum, anayasal haberleşme özgürlüğünün engellenmesi değil midir?

Ulaştırma Bakanlığına Bağlı PTT  yetkililerin ve ilgililerin bu konuda Mersinlilere açıklama yapmasını gerektiğini düşünüyor, bu durumu Mersinlilerin takdirine sunuyoruz” dedi.

Erkan, mektupların adresine ulaşmaması ve kendilerine iade edilmemesi nedeniyle PTT yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını da kaydetti.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA