13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇOCUKLARA DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ
   

Çocukların küçük yaştan itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazanması, ağız ve diş sağlığına önem vermesi için çalışmalar yapan Tarsus Belediyesi, Diş Hekimleri Odası destekleri ile okullarda bilgilendirme dersleri düzenledi. Diş sağlığı eğitimlerinde bin 500 çocuğa ulaşıldı. Eğitimler Tarsus’ta bulunan ilk ve ortaokullarda verilmeye devam edecek.

 
   

Tarsus Belediyesi Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde Mersin Diş Hekimleri Odası destekleri ile okullarda öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirme eğitimleri düzenledi. Mersin Diş Hekimleri Tarsus Temsilcisi Dt. Elife Toygar Turgut tarafından, ağız ve diş sağlığının önemi hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Eczacı Sabri Aydın İlkokulu, Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu, Lütfiye Benli İlkokulu, Emine Boro Ortaokulu, Ahmet Yesevi İlkokulu, 100.Yıl İlkokulu ve Mehmet Ramiz Asutay İlkokulu’nda eğitimler verilerek toplamda bin 500 çocuğa ulaşıldı. Eğitimler Tarsus’ta bulunan ilk ve ortaokullarda da devam edecek.

 

ÖĞRENCİLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Dt. Turgut, öğrencilere doğru diş fırçalama teknikleri ile ağız ve diş sağlığının önemini anlattı. Hafta boyunca süren derslerde çocuklara diş fırçalama alışkanlığının ve ağız sağlığının önemi anlatıldı. Aynı zamanda zararlı ve yararlı yiyecekler hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

 

“FIRÇALAYARAK GÜZEL BİR GÜLÜŞE SAHİP OLABİLİRSİNİZ”

Çocukları bilgilendiren Diş Hekimi Elife Toygar Turgut “ Dişlerimizi iyi fırçalamazsak, bakteriler sonucu asit oluşuyor. Çürükler oluşmaya başlıyor. O yüzden dişlerimizi 2 dakika fırçalamadan okula gelmek yok. Her bir dişinizin üzerine fırça değecek. Dişlerinizi pırıl pırıl bir şekilde gıda artığı ve çürükler olmasın diye fırçalayarak güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Bu sayede daha iyi bir iletişim sağlanmış olur.” şeklinde konuştu.

Okullarda verilen bilinçlendirme çalışması sonrası öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA