13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin’e mezarlık dayanmıyor!
   

Bozön’de mezarlık yapılması mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Yeni adres Davultepe ama orası için da dava dilekçesi verildi

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, önceki başkan Burhanettin Kocamaz döneminde, Mezitli bölgesinin mezarlık ihtiyacı için Bozön köyünde bir alanı belirlemişti. O alanla ilgili karar idari mahkemece iptal edildi.

Belediye bu dönemde mezarlık yeri olarak Davultepe Anayurt Mahallesinde ormana ait bir alanı belirledi. Tahsis yapıldı, mezarlık alanı oluşturuldu ancak bu kez de Davultepe sakini 8 vatandaş iptal istemiyle mahkemeye başvurdu.

İptal davası açılmasını isteyen davacılar, “Bir insanın yaşadığı alanın dört bir yanının mezarlık olması mülkiyet hakkını zedelediği gibi sağlığını ve  ruhsal yaşamını etkileyecek ve ağır hak ihlallerine sebep olacaktır” diyor.

 

 

TARIM ALANLARINA VE KONUTLARA İSABET EDİYOR İDDİASI

Akbelen ve Güneykent mezarlıklarının yanı sıra kapatılan beldeler döneminden kalma mahalle mezarlıklarında da kapasite dolunca Mersin Büyükşehir Belediyesi 4 yeni mezarlık alanı belirlemişti. Yeni mezarlık alanlarından biri de Davultepe’de. Mezar açma ve defin işlemleri başladı ancak yörede yaşayan vatandaşlar mezarlık alanının bahçelerine ve konutlarına isabet ettiği gerekçesiyle idari dava açtı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Nisan ayında Mezitli’ye bağlı Davultepe Mahallesinde bazı alanlarla ilgili 1/5 bin ölçekli imar planlarını değiştirdi ve söz konusu alanları mezarlık alanı olarak belirledi. Kararın çıkmasının ardından belediye mezarlık alanında düzenlemelere başladı, mezarlar açıldı ve mezarlık defin işlemlerine hazır hale getirildi.

 

“YUKARIDAKİ ÇORAK ARAZİ SEÇİLMELİYDİ”

Ancak yörede yaşayan 8 vatandaş, mezarlık alanının evlerine ve bahçelerine isabet ettiği gerekçesiyle Mersin İdare Mahkemesinde dava açtı.

Dava dilekçesinde, mezarlık alanı olarak seçilen yerde kamu yararı olmadığı, alanda taşınmazları bulunan 8 kişinin haklarının da ihlal edileceği ileri sürüldü.

Dilekçede, “Proje alanının yukarısında 600 dönümü aşkın kesilmiş, boş, orman vasfını yitirmiş marjinal arazi bulunmaktadır.

Mezarlık için alternatif alanlar bulunmaktayken kızılçamların, limonların, zeytin ağaçlarının bulunduğu sulu tarım alanlarının yok edilmesinde kamu yararı yoktur.  İmar planı değişikliği ile belirlenen yer seçimi son derece yanlıştır” denildi.

 

“EVLER MEZARLIK ARASINDA KALIR” ENDİŞESİ

Dilekçede, uydu fotoğraflarına da yer verildiği ve mezarlık projesi için çok sayıda kızılçam ağacının kesileceği ileri sürüldü.

49 yıllığına belediyeye tahsis edilen alanın orman alanı ve sulu tarım alanı olduğunun ileri sürüldüğü dilekçede, “Tarım İl Müdürlüğünce tarım dışı kullanım kararı verilmemiştir. Böyle bir karar olmadan sulu tarım arazilerinin mezarlığa dönüştürülmesi hukuka aykırıdır.

Proje alanının ortasında birçok ev vardır. Mezarlık alanının tam ortasında vatandaşlara ait tapulu evler ve araziler vardır. İdare, projede bütünlük olmadan, girintili, çıkıntılı bir proje hazırlamıştır.

Proje alanı Anayurt mahallesi yerleşim yerlerine çok yakındır. Ayrıca proje on ila on beş evin dört bir yanını kapatmaktadır.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA