13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Su Sporları Merkezi için park tıraşlanacak
   

Mersin Kent Konseyinde bir araya gelen yurttaşlar, Çamlıbel Balıkçı Barınağı bölgesinde yapılması planlanan Su Sporları merkezi projesini tartıştı.

 
   

“Mersin, Çamlıbel Balıkçı Barınağının Geleceği Konuşuyor” adlı toplantında sunum yapan Mersin Büyükşehir belediyesi Planlama Şube Müdürü Atilla Küsbeci,  “Bahse konu olan planlama alanı yaklaşık 230 bin metrekarelik alanı kapsıyor. İçerisinde birtakım fonksiyonlar var, yaklaşık 69 bin 500 metrekarelik alanı içeren spor alanı fonksiyonuna dikkatinizi çekmek isterim” dedi.

 

ATATÜRK PARKINDAN 18 BİN METREKARE ALINACAK

Proje kapsamında bölgeye yeme-içme, konaklama ve alışveriş fonksiyonu için 18 bin metrekarelik alanın ayrıldığını söyleyen Küsbeci, “Bu alanın yaklaşık 16 bin metrekaresi Atatürk Parkından alınmış. Bu rakam önemli bir rakam. Yeme-içme alanının yapılaşma hakkını arttırmak için yapılmış bir alan” diye konuştu.

 

“BALIKÇI BARINAĞI DENİZ DOLGUSU YAPILACAK YERE TAŞINACAK”

Mevcut balıkçı barınağının 18 metrekarelik yeni deniz dolgu alanına taşınmasının projede olduğunu ancak halihazırda çalışmanın mevcut olmadığını belirten Küsbeci, “Yaklaşık 11 bin 600 metrekarelik bir deniz dolgusu yapılıyor. Mevcut balıkçıların bu alana taşınması yönünde planlama yapılıyor” dedi.

 

“ÇAMLIBEL BAKIMA MUHTAÇ”

Şehir Plancılar Odası Mersin İl Temsilcisi Uğur İnce, Çamlıbel’in bir bakıma ve projeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Çamlıbel’e yapılacak projenin ortak akılla olması gerektiğini ancak Su Sporları Merkezi projesinin ortak akılla yapılmadığını belirten İnce, “Mersin bir deniz kentinde yelken sporları, su sporları merkezi olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

 

YEREL YÖNETİMLE ORTAK HAREKET EDİLMELİ”

Proje hakkında görüşlerini belirten HDP Akdeniz Belediye Meclisi üyesi Ali Tanrıverdi, “Yerel yönetimlere danışılmadan, görüş alınmadan ortak hareket etmeden projenin dayatılması yanlış olduğunu, merkezi idarenin yerele bir müdahale olduğu için projeyi onay vermedik” dedi.

 

“PROJEYE İTİRAZ SÜRECİ BAYRAMA DENK GERTİRİLDİ”

ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Atatürk Parkının kent belleği olduğunu belirterek, “Atatürk Parkına böylesine pervasızca bir saldırı gerçekten kent duyarlılığı açısında hep birlikte sahip çıkması noktasında birleşiyoruz.

Proje itiraz süreci bayrama denk getirildi. Ranta karşı ortak mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

 

“ŞEHRİN KİMLİĞİ BOZULMADAN PROJE YAPILMALI”

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, Su Sporları Merkezinin yapılması gerektiğini belirtti. Erim, “Hepimizin hassasiyeti şehir kimliği, ruhunu bozmadan yapılaşmanın olması gerekiyor. Ortak akılla projenin görüşülerek yapılması lazım.

Akdeniz Belediye Başkanı ile toplantı öncesinde konuştum. Mustafa Gültak proje ile Çamlıbel bölgesini canlandırmak istiyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA