13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin’de prematüre bebekler ve çocuklar doğdukları hastanede buluştu
   

Mersin’de prematüre olarak dünyaya gelen bebekler ve çocuklar doğdukları hastanede ailelerinin katılımıyla bir araya geldi.

 
   

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesince 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte hastanede tedavi gören prematüre bebeklerin doğduktan sonraki fotoğraflarının yer aldığı görüntü izletildi.

Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilge Aydınoğlu Gökşen, etkinliği farkındalığın artırılması için yaptıklarını belirtti.

Ailelerle tekrar bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade eden Gökşen, "Onlara 'cesur yürekler' diyorum çünkü onlar hayata gözlerini açtıklarında o minik elleriyle öyle bir tutunuyorlar ki. Biz pes etsek de asla pes etmiyorlar." diye konuştu.

Başhekim Doç. Dr. Bahar Aydınlı da sevginin çözemeyeceği bir şeyin olmadığını dile getirerek, bu süreçte fedakarlık gösteren başta anne, babalar ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Uzman Doktoru Mustafa Akçalı ise son yıllarda Türkiye'de prematüre konusunda farkındalığın oluştuğunu vurguladı.

Akçalı, daha sonra prematüre olarak doğup büyüdükten sonra iletişime geçtiği çocuklarla anılarını anlattı.

Hemşire Emine Ahsen Başkaya da prematüre bebeklerin evde bakımları konusunda katılımcılara bilgi verdi.

- Anneler duygularını anlattı

Prematüre bebek sahibi Emine Telci, çocuğunun 530 gram olarak dünyaya gözlerini açtığını dile getirdi.

Asla umudunu kaybetmediğini aktaran Telci, "Hiç umut vermedikleri bebeğim hayata tutundu. Çünkü 'benim bebeğim yaşayacak' diye inandım. Doğduğu gün bebeğimi göremedim. Ertesi gün gördüm. Yoğun bakım kapısında heyecanlı bekleyiş başlamıştı. İçeriye girdiğimde küçücük bebeğimi kuvözün içerisinde kablolarla gördüğümde yıkılmıştım. Ne yapacağımı bilmiyordum." ifadelerini kullandı.

Prematüre bebeği olan Meryem Sevim de çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına aldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Çocuğunun sağlığına kavuşmasına destek veren doktor ve hemşirelere teşekkür eden Sevim, "Çok şükür 137 günün sonunda sağ salim kucağıma aldım. 24 hafta 460 gram doğmuştu. Kızım 1,5-2 ay entübe kaldı. Ben pes etmedim, hiçbir anne de pes etmesin. Entübeden çıktından sonra ilk gördüğüm an mutluluğumu yaşadım." diye konuştu.

Müzik dinletisinin yapıldığı etkinlikte anneler, babalar ve sağlık personeli eğlendi.

Etkinlikte, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla katılımcılarla birlikte pasta kesildi, çocuklara oyuncak hediye edildi.

 

 

 

 

 

 

kaynak:AA

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA