13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Mersin’de yaşamaktan mutlu musunuz?”
   

Mersin’de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre yurttaşların yüzde 70’i ülkenin en büyük sorunu olarak ekonomik krizi ve işsizliği görürken yüzde 18’i göçmenlerden kaynaklanan sorunları görüyor. Ülkenin en önemli sorununun terör olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 9 düzeyinde. Araştırmaya göre yurttaşların büyük kısmı belediyelerin daha fazla sosyal yardım yapmasını bekliyor.

 
   

MAK Araştırma tarafından yapılan bir araştırma, Mersin’de seçmenlerin en önemli gündem maddesinin ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu ortaya koydu.

Çalışma 18 Ekim-25 Ekim tarihleri arasında “Mersin Büyükşehir Geneli Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Genel Ve Yerel Seçim Memnuniyet Ve Beklenti Araştırması” adıyla seçmen sayısının binde beşi olan 6 bin 500 kişi ile yapıldı.

Araştırmada katılımcılara, “Sizce Mersin’de yaşayan vatandaşın en önemli meseleleri / gündemi nelerdir?”  diye soruldu. Katılımcıların yüzde 43’ü bu soruya “ekonomik sorunlar”, yüzde 22’si “işsizlik” yanıtını verdi. Böylece, ekonomik sorunları öncelikli görenlerin oranı yüzde 65’i buldu.

 

 

SİYASETİN EKONOMİK KRİZE ÇÖZÜM BULMASINI BEKLİYORLAR

 

Katılımcıların yüzde 11’i Mersin’in en önemli gündem olarak göçmenler konusunu işaretlerken sosyal sorunlar diyenlerin oranı yüzde 9, diğer sorunlar diyenlerin oranı yüzde 9, kararsızım diyenlerin oranı yüzde 6 oldu.

Katılımcılara ülkenin öncelikli sorunları sorulduğunda ise yüzde 51 oranında ekonomik sorunlar, yüzde 29 oranında işsizlik, yüzde 18 oranında göçmenler, yüzde 9 oranında terör seçenekleri işaretlendi.

Katılımcılara “Bir milletvekili adayı en çok hangi konularda açıklamalar yapmalıdır” diye sorulduğunda en fazla öne çıkan konu da ekonomik sıkıntılar oldu.

Katılımcıların yüzde 36’sı ekonomik sorunlar, yüzde 15’i istihdam, yüzde 13’ü göçmenler, yüzde 12’si insan hakları, yüzde 5’i çevre sorunları, yüzde 5’i diğer sorunlar yanıtını verdi.

 

BELEDİYELERDEN SOSYAL YARDIM BEKLENİYOR

 

Vatandaşın gündeminin ekonomi olduğunu gösteren bir gösterge ise, katılımcılara sorulan, “Sizce Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu en önemli / en başarılı hizmetler hangileridir?” sorusuna verilen yanıtlar oldu.

Katılımcıların yüzde 16’sı bu soruya altyapı ve sosyal tesisler, yüzde 11’i asli belediye hizmetleri yanıtı verirken yüzde 46’sı sosyal yardımlar yanıtını verdi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesinden beklentileriniz nedir” sorusuna ise katılımcıların yüzde 46’sı “Daha fazla işyeri açılması için çalışma yapılması” yanıtını verdi.

Araştırma şirketi bu yanıtları şöyle yorumladı: İşsizlik ve ekonomik sıkıntı oranı mahallelerin ekonomik yönü en sıkıntılı bölgelerine göre değiştiği gibi lüks bir sitede hizmetli apartman görevlisi gibi yurttaşlarda da görülebiliyor.  İnsanlar ya iş isteme ya da sosyal yardım anlamında belediyeleri bir müracaat kapısı olarak görüyor.”

Mersinlilerin yüzde 71’i şehirden memnun

 

Katılımcılara “Mersin’de yaşamaktan mutlu musunuz” diye sorulduğunda katılımcıların yüzde 39’u mutluyum, yüzde 32’si çok mutluyum, yüzde 14’ü mutsuzum, yüzde 10’u hiç mutlu değilim, yüzde 5’i kararsızım yanıtı verdi.

Araştırma şirketinin notunda, “Mersin’de yaşayan vatandaşların yüzde 72 si net olarak mutluluğu ifade ederken özellikle ekonomik krizin ciddi anlamda can yaktığı işsizlik ve diğer sosyal sorunların çok yoğun hissedildiği bugünlerde özellikle alt gelir grubunda olan vatandaşlar mutsuzluk ifade etmektedirler.  Bu noktada bu mutsuz kitleye özellikle sosyal yardım ve destekle ulaşmak çok önemlidir” görüşüne yer verdi.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA