13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Okul adeta soyulmuş ama kimse ceza almamış
   

Okul peteklerini söküp satmakla suçlanan müdür ve müdür yardımcısı hafif disiplin cezalarıyla kurtuldu. Konu Milli Eğitim’in iç soruşturması sonrasında kapandı.

 
   

Gazi Anadolu Lisesinin eski müdürü ve eski müdür yardımcısı, kamuyu zarara uğratmak, kamu malı üzerinden haksız kazanç elde etmek, usulsüz para tahsil etmek gibi suçlamalarla müfettiş soruşturması geçirdi. Müdürün ve müdür yardımcısının okulun kalorifer peteklerini söktüğü, bunları eski sıralarla birlikte hurdacıya sattığı, parayı yasal şekilde kayıt ettirmediği bile dosyaya yansındı. Hatta müdür, hurdacıya faturasız petek satışı yaptıklarını bir ifadesinde kabul de etti. Tüm bunlara rağmen müdür ve müdür yardımcısı hakkında uygulanması gereken disiplin cezaları en hafif şekliyle verildi. Müdürün 5 kınaması kaldırıldı ve müdürlüğü elinden alınarak öğretmenliğe atandı. Usulsüzlüğe karışan müdür yardımcısına da 5 kınama cezası verilip 3 cezası kaldırıldı ve müdür yardımcısı kendi isteğiyle talep ettiği bir okula adeta ödül gibi atandı. Konu adliyeye yansıtılmadan dosya kapatıldı. Usulsüzlükleri ortaya çıkaran 2 öğretmen ise hem disiplin cezası aldı hem başka okullara sürüldü.

Gazi Anadolu Lisesinde Gazi Anadolu Lisesinin eski müdürlerinden S.P ile eski müdür yardımcısı M.A’nın spor salonlarını usulsüz şekilde kiraya verdiği, yasa ve yönetmeliklere aykırı şekilde para tahsil ettiği iddiaları geçtiğimiz aylarda soruşturmaya konu olmuştu.

Soruşturma dosyasına ve dava dilekçelerine yansıyan bilgilere göre okul idarecileri okulun mallarını satmak gibi ağır ithamlarla da suçlanmış ancak müfettişler adli soruşturmaya gerek olmadığı yönünde görüş belirttiği için konu Milli Eğitim Müdürlüğünün idari soruşturması içinde kapatılmış.

 

 

SİKAYETLER GELİNCE ORTAYA ÇIKTI

 

Edinilen bilgiye göre, okulda görevli bir öğretmen okul müdürü ile müdür yardımcısının yaz tatili olan Ağustos ayının ortalarında doğalgaza uyumlu olan  ve sağlam haldeki petekleri sökerek hurdacıya sattığını ileri sürdü.

14 Ocak 2022 tarihinde de okulun hizmetlisi CİMER’e başvurarak, 2021 yılının ağustos ayında okulun kalorifer peteklerinin söküldüğünü, bu peteklerin eski sıralarla birlikte bir hurdacıya ait kamyona yüklenerek kantara götürüldüğünü, kamyonun her iki seferinde de kendisinin de kamyonda bulunduğunu, okulun petek ve sıralarının Toroslar’da bir hurdacıya satıldığını bildirdi.

Ocak ayı içerisinde bir başka öğretmenin aynı şikayeti CİMER’e yapması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü müfettiş görevlendirdi.

 

MÜDÜR ÖNCE KABUL ETTİ, SONRA HABERİM YOK DEDİ

 

Soruşturmayı yürüten müfettiş, okul müdürü S.P’ye, peteklerin neden söküldüğünü ve nereye, kaç liraya satıldığını sordu.

Okul müdürü ilk ifadesinde, sadece bir laboratuvarı sınıfa dönüştürmek için petekleri kestiklerini, o peteklerin de depoda olduğunu söyledi.

Ancak okuldaki tüm sınıfların peteklerinin söküldüğü tespit edilince müfettiş okul müdürünün ifadesine yeniden başvurdu. Okul müdürü bu kez de “Petekleri söktük ve hurdacıya hatırladığım kadarıyla 1500 liraya sattık” dedi.

Okul müdürü, peteklerin satışından elde ettikleri parayı okul aile birliği hesabına kaydetmediğini, çay ocağının tezgahının yapımı için kullandıklarını ileri sürdü. Müdür S.P, o hurda satışına ilişkin 1500 lira bedelli faturayı ibraz da edemedi ve “KDV çıkmasın diye fatura almadık” dedi.

Peteklerin mali değerinin çok daha yüksek olduğu, 45 adet peteğin ve okul sıralarının satılmasıyla elde edilen paranın kayda geçmediği şikayetlerinin devamı üzerine müfettiş üçüncü kez okul müdürünün ifadesine başvurdu. Okul müdürü bu ifadesinde ise “Peteklerin hurdacıya verilmesinden haberim yok” derken dördüncü ifadesinde peteklerin kendisinden önceki dönemde söküldüğünü öne sürdü.

 

YENİ MÜDÜR SAYIM YAPTIRDI: DEPODA PETEK YOK

 

Müdür yardımcısı M.A ise müfettiş soruşturması kapsamında verdiği ifadede, kalorifer peteklerini müdür S.P ile birlikte söktürdüklerini, petekleri hurdacıya verdiklerini ancak fatura düzenlemediklerini belirtti.

Soruşturma devam ederken öğretmenler, peteklerin söküldüğü sınıf ve koridorları tek tek fotoğraflayarak belgeledi.

Okula geçici görevle atanan yeni müdür de 18 Mayıs 2022 tarihinde müdür yardımcısı, okul sayım komisyon üyeleri ile birlikte okul demirbaş sayımı yaptırdı, kesilen petekleri tespit etti ve okulun deposunda petek bulunmadığını tutanağa geçirdi.

 

ÖNCE KINAMA CEZASI VERİLDİ, SONRA O CEZA DA HAFİFLETİLDİ

 

Soruşturma dosyasının bütünü kapsamında okul müdürü S.P’ye ve müdür yardımcısı M.A’ya 5’er kınama cezası verildi ve müdür öğretmen olarak atandı ancak 5 kınama cezası kaldırıldı, Müdür yardımcısı ise 5 kınama aldı, bunlardan 3’ü kaldırıldı.  Müdür yardımcılığı unvanı devam eden M.A’nın sadece görev yeri değiştirildi.

Bunun yanı sıra müfettişler, iddiaların adli yönden soruşturulmasına gerek olmadığı yönünde görüş belirtince tüm iddialar Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturma dosyasında kaldı ve dosya kapatıldı.

 

 

OLAYI ORTAYA ÇIKARAN ÖĞRETMENLER SÜRGÜN EDİLDİ

 

Okuldaki usulsüzlükleri ortaya çıkardıktan sonra haklarında soruşturma açılan 2 kadın öğretmene ise Milli Eğitim Müdürlüğü kınama cezası verdi ve görev yerlerini değiştirdi. Öğretmenlerin itirazı üzerine kınama cezası bir alt ceza olan uyarı cezasına çevrildi ancak Milli Eğitim Müdürlüğü görev yeri değişikliği kararında ısrar etti.

Böylece, usulsüzlük iddiasını ortaya çıkaran öğretmenlerle usulsüzlük yapmakla suçlanan idareciler aynı cezayı almış oldu.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA