13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kadınlar alanlara indi: Susmuyoruz
   

Mersin Kadın Platformu bileşenleri Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması, sansür yasası ve gazetecilere yönelik operasyonları protesto etti. Pozcu Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bir araya gelen kadınlar “Susmuyoruz” pankartı açarak “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz, Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir, Özgür basın susturulamaz” sloganları attı.

 
   

Mersin Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Jini Güneş, kadınlara yönelik korkusu ve öfkesi artarak devam eden ataerkil sistemin korku halinin her gün kendisini farklı bir boyutta açığa çıkardığını kaydetti.  Geçtiğimiz günlerde  İran’da Jina Mahsa Amini’nin başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle katledildiğini hatırlatan Güneş, “Süleymaniye’de Jineoloji akademisi için çalışma yürüten Nagihan Akarsel, bir suikast sonucu öldürüldü. Nagihan Akarsel   gerek akademik çalışmalarında, gerek editoryal çalışmalarında, gerekse de gazetecilik faaliyetlerinde karanlıkta kalan hakikatleri aydınlığa çıkarmanın mücadelesini yürütüyordu. Gazetecilik  demişken aynı zihniyet Ankara’da gazeteci kadınları  işkenceyle  gözaltına aldı ve bir bebek çıplak aramaya maruz bırakıldı” şeklinde konuştu.

AKP-MHP iktidarının meclisten geçirdiği Sansür Yasası ile birlikte insanların haber alma ve haber verme haklarının engellenmeye çalışıldığını anlatan Güneş, “Yine aynı zihniyet  kimyasal gaz kullanımıyla ilgili açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı İstanbul’da önce gözaltına aldı ardından da tutukladı” dedi.

 

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Nagihan’ı, Mahsa Amini’yi katleden, bir bebeğe çıplak arama yapan, gazetecileri gözaltına alıp tutuklayan zihniyetin de aynı olduğunu belirten Güneş şöyle devam etti: “Tüm bunlar olurken biz kadınlar hayatlarımızdan koparılmaya devam ediliyoruz. Her geçen gün baskısını ve erkek devlet şiddetini arttırma denemeleri yapan iktidardan güç alan erkekler kadınları darp etmeye, şiddete maruz bırakmaya ve katletmeye devam ediyor. Bizler biliyoruz ki; Jina Amini’nin katledilmesiyle tüm dünya kadınları tarafından haykırılan ‘Jin jiyan azadi’ sloganına tahammül edemeyenlerin Molla Rejimi’nden hiçbir farkı yoktur. Bizler bu kadın düşmanı, ataerkil politikalarla  mücadele etmekten geri durmayacağız.”

 

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Hakikatı her zaman arayan Nagehan’ın kaleminin, sorumluluklarını onurluca yerine getiren TTB Başkanı Şebnem Hoca’nın sesinin asla susturulamayacağını ifade eden Güneş, “Gazeteci kadın arkadaşlarımızın gerçeği yazmasını asla durduramayacaklar. Kadın mücadelemizi asla durduramayacaklar. Nasıl ki kadın mücadelesinin  bir sonucu olarak 595 gün sonra Aysel Tuğluk’u aldıysak diğer tutsak arkadaşlarımızı da alacağız. Bu saldırılar karşısında dün ve bugün olduğu gibi karşınızda duracak, direnecek ve örgütlü mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz. Bugün dünyada haykırılan Jin Jiyan Azadi sloganını susturamayacaksınız. Biz gerçekleri sokak sokak, fabrika fabrika , kongre kongre söylemeye devam edeceğiz. Kadınları operasyonlarınızla, baskılarınızla, linç kampanyalarınızla, karalama çalışmalarınızla sindiremeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA