13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN VE EŞİ YILDIZ PEHLİVAN, ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ
   

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99. Yıl Dönümü vesilesiyle; Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığımıza ait yüzde yüz yerli ve milli üretim olan TCSG Yaşam Gemisinde ağırladı.

 
   
Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi’nin yanı sıra Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek’in eşi Yasemin Bavbek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi Başkanı Fatih Tuncer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız ve Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz katıldı.
 
Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, programda masaları tek tek dolaşarak misafirleriyle yakından ilgilendi, hasbihalde bulundu.
 
Vali Pehlivan, günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmasında, “Saygıdeğer misafirlerimiz, aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, kıymetli gazilerimiz. Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bugün malumunuz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Her daim bir araya gelmekten onur duyduğumuz siz kıymetli şehit ailelerimiz ve gazilerimizle böyle bir etkinlikte bir araya gelmek istedik. Sağ olsun, sahil güvenlik komutanımız gemiyi bir süreliğine bu faaliyet için hazırladı ve sizlerle birlikteyiz. Hoş geldiniz, şeref verdiniz, onur verdiniz. Çok teşekkür ediyorum. Bu milli günler vesilesiyle geçmişten bugün ecdadımızın vermiş olduğu kahramanlıklarla dolu mücadeleleri hatırlıyoruz, yad ediyoruz. Biz bugün Akdeniz'de Mavi Vatan dediğimiz bu Akdeniz'de şu anda olduğu gibi rahatlıkla seyri sefer yapabiliyorsak, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesindedir. Onlar terlerini akıttılar. Kanlarını akıttılar. Canlarını verdiler. Karada bir çakıl taşını dahi düşmana teslim etmediler. Denizde de bir damla suyu dahi düşmana vermediler. Vatanımız karasıyla deniziyle, dağıyla ovasıyla bütün güzellikleriyle bir bütün. Ecdadımız Anadolu'muzu, yurdumuzu bize ebedi vatan olarak teslim etti. Bize de düşen onu ilelebet muhafaza etmek. Ne mutlu ki bugünün nesli de büyüklerinden, atalarından aldığı emaneti yere düşürmüyor mücadeleye devam ediyor. Burada şehit ailelerimiz var. Daha birkaç ay önce evladını vatana, vatan toprağına emanet eden ailelerimiz var. Allah hepinizden razı olsun. Allah şehitlerimizden razı olsun. Onların manevi hatıraları asla unutulmaz. Unutmayacağız. Unutturmayacağız. Hele ki böyle milli günlerde daha da çok yad edeceğiz, daha da yakından idrak edeceğiz. Gençlerimize, çocuklarımıza anlatacağız. Onların da aynı ruhla, aynı heyecanla vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, bütün milli ve manevi değerlerimize, devletimize, milletimize dört elle sarılmalarını inşallah hep birlikte sağlayacağız ki bunda hiç kuşkumuz yok. Gelecek nesillere bugünün ve geleceğin nesillerine, çocuklarımıza, gençlerimize çok güveniyoruz. Çünkü bu millet, bu devlet bir ulu çınar. Ve bu çınarın kökleri sağlam. İşte 29 Ekim'de cumhuriyet ilan edildiğinde bu ulu çınar bugün de konuşmalarımızda ifade etmeye çalıştık. Yeniden adeta yeşerdi. Dal budak oldu. Semaya doğru yükseliyor, yükselecek. Yeni eserler ortaya konuluyor, konulacak. Ürettikçe kazanacağız. Ve malumunuz bilimde, teknolojide her alanda ülkemiz üretmeye ve dünya devletleri arasında söz sahibi olmaya devam ediyor. Ben bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi saygıyla, rahmetle, şükranla yad ediyorum. Ve sizlere bir kere daha davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ve eşi Yasemin Bavbek; programın sonunda misafirlerini, katılımlarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.
 
Program, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA