13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN VE EŞİ YILDIZ PEHLİVAN KÜLTÜREL AKTARIMLAR SERGİSİ’NE KATILDI
   

Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Yenişehir Belediyesi ile Brieflyart İstanbul iş birliğinde düzenlenen ‘Kültürel Aktarımlar’ sergisine katıldı.

 
   
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Yeşil Sanat Galerisinde düzenlenen sergiye; Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi’nin yanı sıra Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve eşi Senem Özyiğit, Gazeteci Abbas Güçlü, küratör Nilgün Yüksel, sanatçı Ahmet Yeşil, öğrenciler ile sanatseverler katıldı.
 
Vali Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ve beraberindekiler ile birlikte, tabloların yanı sıra yontu ve farklı tasarımlar ile Mersin İlimizi çeşitli açılardan yansıtan fotoğrafların da yer aldığı sergiyi gezerek sergilenen eserler hakkında küratör ve sanatçılardan bilgiler aldı.
 
Sergide bir konuşma yapan Vali Pehlivan, “Sanat, kültürümüzün çok önemli ve ayrılmaz bir parçası. Sanatla ilgilenmek, sanata yakın durmak, hangi mesleği yapıyor olursanız olun size değer katar, hayata lezzet katar. Bizler gibi yoğun çalışan insanlar için de aslında fiilen veya izleyici statüsünde sanatın belli ölçüde içinde olmaya çalışmak, dinlendirip dinginleştiriyor. Günlerin yoğunlukları içerisinde aslında bir nefes alma vesilesi oluyor. Bu gün buradayız, yarın akşam da Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Klasik Türk Müziği Korosu’nun programına ailece katılım sağlamayı planlıyoruz. 

Kültürel aktarımlar, bu galerinin bu serginin teması ve önemli de bir mesajı var. Tabii sanatçılarımız içinde bulunduğumuz kültürel yaşamdan, geçmişten bugüne esinlenirken bir yandan da kendilerinden de değer katarak bundan sonraki sürece katkı sağlamaya,eserleriyle kültüre zenginlik katmaya çalışırlar. İşte bu da geçmişten bugüne bugünden yarına köprü kurmayla oluyor. Ve bu bağlamda sanat ve sanatçılarımız önemli bir vazife görüyor. Hele ki toplumumuzun yaşam değerlerinden, milli ve manevi değerlerinden, köklerinden beslenen sanatın kültüre olan katkısı kalıcı oluyor. 

Ve biz nasıl geçmişte ortaya konulan eserleri takdirle izliyor, takip etmeye çalışıyor, öğrenmeye, idrak etmeye çalışıyorsak işte bugün ortaya konulan çalışmalar, hangi sanat branşında olursa olsun geleceğe ışık tutacak, gelecekte de nesiller tarafından iyilikle yad edilecektir diye düşünüyoruz. Bu duygularla, Belediye Başkanı Abdullah bey ve ekibi başta olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Serginin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA