13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Çavuşoğlu: Türkiye, dünya siyaset sahnesinin en önemli aktörleri arasında
   

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,

 
   

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Şehir Buluşmaları' kapsamında bir dizi programa katılmak üzere Mersin'e geldi. Bakan Çavuşoğlu, programı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son yıllarda dış politikada önemli adımlar attığını belirten Çavuşoğlu, "Son yıllarda birçok alanda olduğu gibi dış politikada da atılım yaptık. Doğru hamlelerle bir küresel güç haline geldik ve dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye'nin adı dünya siyaset sahnesinin en önemli aktörleri arasında sayılıyor. Diplomasimizin erişimi ve etkisiyle küresel bir güç haline geldik.

Bugün Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı herkes sayıyor. Tabii diplomatik ayak izimizi büyüttük. 255 misyonla, yurt dışındaki misyonumuzla en büyük temsilcilik ağına sahip ilk 5 ülke arasında yer alıyoruz. Bir yandan girişimci diplomasimizle hak ve çıkarlarımızı savunurken, diğer taraftan insani diplomasimizle mağdur ve mazlumlara umut ışığı olmaya devam ediyoruz. Yakın coğrafyada Suriye, Irak, Balkanlar, Kafkaslar'da bir istikrar halkası oluşturuyoruz. Libya'dan Orta Asya ve Türk devletlerine kadar bir refah ve güvenlik iş birliği perspektifimiz var. Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ara buluculuğumuz, İstanbul Tahıl Antlaşması, Zaporijya Nükleer Santrali ve esir değişimindeki kolaylaştırıcı ve yine arabulucu rolümüz küresel istikrara katkı sağlıyor. Afrika ve Latin Amerika'daki açılımlarımız hem siyasi hem kültürel hem ekonomik alanda ayak izlerimizin tüm dünyaya yayıldığını gösteriyor" diye konuştu. 


'AGİT, ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN MERKEZİ OLMUŞTUR'
Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerileme de değinen Çavuşoğlu, "Karabağ problemi, Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarının azad edilmesi AGİT-Minsk üçlüsünün çabalarıyla olmadı. 30 yıl oyaladılar. Zaten 30 yıl çözülememesinin sebebi de bu AGİT Üçlüsü'nün tek yanlı olması, yani Ermenistan'dan taraf olması. İşgalciden yanaydı. AGİT, çözümsüzlüğün merkezi olmuştur. Şimdi aldığı kararlar bir kere AGİT´in işleyiş kurallarına da aykırı. Böyle oldubittiler olmaz" ifadelerini kullandı. 


'KIBRISLI RUMLAR, KIBRISLI TÜRKLERLE HİÇBİR ŞEY PAYLAŞMAK İSTEMİYOR'
Kıbrıs'ta yaşanan çözümsüzlüğe ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Kıbrıs'ta çözüm için çaba sarf ettik ama Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türklerle hiçbir şey paylaşmak istemiyor. Biz Kıbrıs'ı enerji, savunma olarak yalnız bırakmadık. Tanınma olmadı ama yeni temsilcilikler açacağız. Uluslararası platformda statü elde edebilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. ABD'nin bu konuda terazisi bozuldu. Rum tarafında silah ambargosunu 1 yıllığına kaldırdı. Onlar bir karar aldı biz ise ilave takviyeler yaptık. Onlar karar alır, biz adım atarız." 
Çavuşoğlu, daha sonra partiye katılanlara rozet taktı.

 

 

 

 

kaynak:DHA

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA