13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2022 – 2023 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
   

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi 2022 – 2023 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

 
   
Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen akademik yıl açılış törenine; Vali Pehlivan’ın yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda Mersin Üniversitesi İklim Elçisi Berra Nisa Bayram ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından açılış ve selamlama konuşmaları yapıldı.
 
Törende yaptığı konuşmada Mersin Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana gerek akademik gerekse topluma yönelik sosyo ekonomik projelere dahil olmak suretiyle çok önemli hizmetleri ilimize ve ülkemize kazandırmaya devam ettiğini ifade eden Vali Pehlivan, “Mersin Üniversitemizin 2022-2023 akademik yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sözlerimin başında, Bartın İlimizde maden ocağında yaşanan patlama neticesinde hayatını kaybeden maden Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, bütün milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza, kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyorum. 

Mersin Üniversitemizin kuruluşunun 30’uncu yılını tebrik ediyorum. Nice 30 yıllar hem Mersin İlimize hem de ülkemize hatta bütün insanlığa üniversitemizin daha nice başarılı hizmetler yapmasını diliyorum. Geçen bu süre içerisinde üniversitemiz sürekli gelişmiş, hem kampüs yapılanması hem de akademik çalışmaları itibariyle başarılı neticeler elde etmiş. Üniversitemiz, bugün itibariyle 1800’ün üzerindeki kıymetli akademisyenlerimizle birlikte, 17 fakültesiyle, 7 yüksek okuluyla, 11 meslek yüksek okuluyla, 5 enstitüsüyle ve rektörlüğe bağlı da 4 bölümüyle gerçekten çok kapsamlı bir eğitim öğretim faaliyeti yürütüyor. Bu yıl itibariyle 44 bin bandına ulaşmış bir öğrenci sayısı söz konusu. İlimizde malumunuz 4 üniversitemiz var. Toplamda da ilimizde üniversite öğrencisi sayısı 57-58 bin bandına ulaştı. Tabii bu yıl kontenjanlarla ilgili düzenlemeler ve Mersin Üniversitemize de öğrencilerin giderek ilgisinin artıyor olması sebebiyle yurtlar konusunda belli çalışmaları yürütmemizi ve daha yakından bu süreci takip etmemizi gerektirdi.  
Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri, Gençlik ve Spor Bakanımızın bizatihi ilimize de gelmek suretiyle yurt konusundaki çalışmalara vermiş olduğu destekler ve ilimizde de Valiliğimiz himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Üniversitelerimizin Rektörleriyle iş birliği içerisinde çok önemli çalışmalar yürüttük ve eğitim öğretim sezonunun başladığı tarihe bütün yurtlarımızı hazır hale getirdik. Geçtiğimiz yıl 8 öğrenci yurdumuzda, yaklaşık 6500 öğrenci barındırma kapasitemiz varken bu yıl yurt sayımızı 15’e, barınma kapasitemizi de 13 bine çıkardık. Bu yıl yurtlara başvuran 7500 öğrencimizin tamamını ve yedeklerden de 1000 öğrencimizi yurtlarımıza yerleştirdik. Yeni kurduğumuz 7 yurdumuzun beşini kiralama, birini tahsis, birini de bakım onarım yöntemiyle öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Metrekaresi, fiziki şartları müsait olan yurtlarımızda da kapasite artışları gerçekleştirdik. Üniversite kampüsümüzün içerisinde 2500 öğrenci kapasiteli yurdumuzun inşaatı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu konuda sağ olsun başta Sayın Rektörümüz olmak üzere üniversite yönetimi, bina inşaatı için yer temini konusunda, öğrencilerimizin herhangi bir barınma sıkıntısı yaşamamaları adına gerekli tahsisleri yapıyor. 
 
Üniversitelerimiz hem ülke kalkınması açısından hem de bulundukları yerde kalkınma ve gelişmenin sağlanması açısından çok büyük fonksiyonlar üstleniyor. Biraz önce Berra Nisa öğrencimiz, iklim elçisi olarak çok güzel konulara değindi kendisine teşekkür ediyorum. Aslında bizim kampüsümüz çevre dostu bir kampüs. Çünkü 4500 dekar toplam yüz ölçümünün büyük bir bölümü yeşil alandan oluşuyor. Binaların yanında, büyük ölçüde yeşil alanların bulunması üniversitemize ve ilimize ayrı bir görünüm, ayrı bir değer katmış ve aslında çevre dostu olma özelliğini bu uygulamayla ortaya koymuş durumda. Biz Mersin'imiz için sadece Akdeniz'in değil Türkiye'nin inci ve öncü şehri diyebiliyorsak işte burada üniversitemizin de payı büyüktür. Üniversitemizin bugünlere gelmesi ve şehrimize yapmış olduğu katkılar konusunda emeklerinden dolayı, son 8 yıldır görevde olan Sayın Rektörümüze ve şahsında katkısı ve emeği olan bütün yöneticilere,rektör yardımcılarımıza,dekanlarımıza ve akademisyenlerimize bu vesileyle Mersinli hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. İlimizin gelişim sürecinde, gerek akademik çalışmalarıyla, gerek toplum yararına olan sosyo ekonomik projelerdeki paydaşlıklarıyla ve müstakilen yürüttüğü projeleriyle üniversitemizin elbette ki önemli katkıları olmuştur. 

Yıllar içinde giderek kapsam ve kapasitesinin gelişmesi, daha profesyonel bir yapıya bürünmesiyle tercih edilen üniversite haline de gelmiş. Üniversitemiz ve bölümleri %99 nispetinde bir doluluk oranına sahip olmadı öğrenciler tarafından tercih ediliyor olduğunu gösteriyor. Tabii burada elde edilen başarılarda akademisyenlerimizin katkısı, emeği çok fazla. Bu vesileyle kıymetli hocalarımıza, burada bulunan siz değerli akademisyenlerimizin şahsında teşekkür ediyorum. Üniversitemiz bugüne kadar geçen 30 yıl içerisinde 106 binin üzerinde mezun vermiş. Kim bilir içlerinden nice doktorlar, nice mühendisler, değişik mesleklere sahip nice insanlar çıktı ve bugün belki de aramızda bu okulun mezunu olup bu üniversitede hizmet edenler de var.
 
Eğitim, büyüklerimizin tabiriyle beşikten mezara kadar devam eden bir süreç. Aileyle, anne babanın rehberliğinde başlayıp; okulda ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, liseyle devam eden üniversiteyle de taçlanan bir süreç. Üniversiteler; meslek sahibi olma konusunda uzmanlaşmanın, profesyonel bir anlayışla kendini yetiştirmenin, hem akademik teorik manada hem de pratik manada bu yetilerin öğrencilerimize kazandırıldığı kurumlardır. 

Üniversitelerimizdeki çalışmaları toplumumuza, İlimize ne kadar çok yansıtabilirsek, ne kadar çok vatandaşımızı, gençlerimizi, yeni nesilleri, bu bilgilerden,fikirlerden,projelerden faydalandırabilirsek ilimizin gelişim sürecine de o nispette katkı sağlayacağımıza inanıyorum. 

Yeni akademik yılımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm öğrencilerimize ve siz değerli akademisyenlerimize yeni akademik yılda başarılar diliyorum”ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından program, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından açılış dersi verilmesiyle devam etti.
 
Mersin Üniversitesi 2022 – 2023 Akademik Yılı Açılış Töreni, fuayede gerçekleştirilen kokteyl programı ile sona erdi.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA