13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin’deki polisevi saldırısında teröristlerle çatışan ekipler yaşadıklarını anlattı
   

Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıda teröristlerle çatışan ekipler, yaşadıklarını anlattı.

 
   

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, 26 Eylül'de polisevine düzenlenen saldırıda 2 kadın teröriste karşı mücadele veren polisleri ve bekçileri makamında ağırladı.

Ekipleri tebrik eden Aslan, personellerle gurur duyduklarını belirtti.

Polis memuru Mehmet Ali Küçükcan, gazetecilere, kadın teröristlerin silah ve patlayıcılarla saldırdığını söyledi.

Teröristlerin polisevine girememeleri için mücadele verdiklerini dile getiren Küçükcan, şöyle konuştu:

"Şahısların üzerinde 20 kilograma yakın patlayıcı olduğunu sonradan öğrendik. Bunun da bir binayı yaklaşık 10-11 saniye içinde etkisiz hale getireceğinden oradaki 100-110 kişinin canını kurtarmış olduk. Canlı bombalar burada patlasaydı Allah'ım esirgesin büyük bir facia yaşanırdı. Allah bir daha bugünleri göstermesin. Allah devletimize, milletimize, bayrağımıza zeval vermesin. Vatandaş için asayişi sağlamaya 24 saat esasına göre devam edeceğiz."

Küçükcan, çatışma bölgesine intikal ettiklerinde yaralı polis Abdulkadir Öztürk'ün kanamasını durdurmaya çalıştıklarını, sonrasında patlamaların meydana geldiğini ifade etti.

- Mahalle bekçileri olay yerine kamyonetle gitmiş

Teröristlerle çatıştığı anlar güvenlik kamerasına yansıyan mahalle bekçisi Cengiz Tapan da silah seslerini duymaları üzerine 4 kişilik ekiple olay yerine doğru koştuklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yoldan geçen bir kamyonetin sürücüsü yanımızda durdu, 'Araca binin sizi götüreyim' dedi. Allah ondan da razı olsun. Bizi oraya zamanında yetiştirdi. Polisevine geldik, çatışmaya dahil olduk. Elimizden gelen gayretin tamamını gösterdik. Sonrasında arka arkaya 2 bomba patladı. Polis ağabeyimiz şehit düştü, Allah rahmet eylesin. Bir polisimizin de yaralandığını gördük."

Tapan, bu tür olaylara karşı sık sık eğitim aldıklarını anlatarak, "Amacımız daha büyük bir zayiatın engellenmesiydi. Biz yapmamız gerekeni yaptık. Vatana, millete hizmet için buradayız. Başka birinin, sivil vatandaşın yaralanmaması adına orada olduğumuz için bütün arkadaşlarımızla aynı gayreti gösterdik." diye konuştu.

Mersin'de iki kadın terörist tarafından 26 Eylül'de polisevine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, meslektaşı Abdulkadir Öztürk de yaralanmıştı. Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

 

 

 

 

 

 

kaynak:AA

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA