13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN “YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU” SLOGANIYLA BAŞLATILAN TRAFİK GÜVENLİĞİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİNE KATILDI
   

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 29 Eylül Perşembe günü “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen farkındalık kampanyası kapsamında, Mersin İlimizde Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirildi .

 
   
İçişleri Bakanlığı’nın 27.09.2022 tarihli ve 38203 sayılı genelgesi kapsamında; 2022 yılı süresince trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacı ile 29 Eylül 2022 Perşembe günü 11.00-14.00 saatleri arasında “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen kampanya, İlimizde Yenişehir ilçesi Hacı Sabancı Anadolu Lisesi önündeki yaya geçidinde Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın öncülüğünde başladı.

Etkinlik alanında kampanya ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan, “Bugün, sevgili çocuklarımızla birlikte trafik ekiplerimiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz,İl Jandarma Komutanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğinde trafik ve yaya güvenliğine dikkat çekmek için bir etkinlik gerçekleştirdik. Malumunuz Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2021 yılının Şubat ayında yayınlanan bir genelge ile 2021-2030 Karayolları Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kamuoyuyla paylaşıldı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde tüm yurtta, trafik güvenliğinin ve trafikte yayaların güvenliğinin sağlanması, yayaların daha düzenli ve daha güvenli ortamlarda seyrinin sağlanması için de kampanyalar düzenlendi. Bu kampanyalar geçtiğimiz yıllarda hayata geçirildi. “Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın” bu kampanyalardan birisiydi. Yine “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” adı altında bir kampanya düzenlenmişti. Akabinde de “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” adı altında bir kampanya daha hayata geçirildi. Bugün itibariyle de yine İçişleri Bakanlığımızın himayesinde “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla bir kampanya başlatılmıştır. Biz de Mersin İli olarak bu kampanyayı burada bulunan çocuklarımızla, öğrencilerimizle birlikte hayata geçiriyoruz ve bu vesileyle trafik güvenliğiyle ilgili hususlara bir kere daha dikkat çekmek istiyoruz. Öncelikle yayaların güvenliğinin sağlanması konusunda araç sürücülerine çok önemli görevler düşüyor, çok dikkat etmeleri gerekiyor.” dedi. 

Her sürücünün aynı zamanda bir yaya olduğunu” vurgulayan Vali Pehlivan konuşmasını, “Gençlerimiz, çocuklarımız burada inanıyorum ki onlar bu bilinçle yetişiyor, bu bilinçle yetişecek. Öncelik onların güvenliği, bakın okul önündeyiz, okul geçiş noktasındayız. Araç süren vatandaşlarımızdan özellikle okul geçitlerinde çok dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Ben bu vesileyle kampanyamıza katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum, onlara trafikte de hayatlarında da huzurlu ve güvenli günler diliyorum. İnşallah gelecek günlerin, kazaların olmadığı, herkesin kurallara riayet ettiği günler olması temennisiyle, değerli basın mensupları sizlere de ilginizden dolayı teşekkür ediyoruz.” Sözleriyle tamamladı.

Konuşmalarının ardından, etkinlik alanında trafik durdurularak farkındalık oluşturmak amacıyla Valimiz Ali Hamza Pehlivan; il protokolü ve öğrenciler, ellerinde konu ile ilgili dövizler ve bayraklarla yaya geçidinden karşıdan karşıya geçti.

Program Vali Pehlivan’ın bilgilendirme standlarının başına geçerek vatandaşlarımıza kampanyayla ilgili broşür ve bilgi vermesi ile son buldu.

İlimizde eş zamanlı olarak bütün İlçelerde ve merkez ilçeler olan; Akdeniz İlçesinde Gazipaşa İlkokulu önü, Mezitli ilçesinde 75.Yıl İlkokulu önü, Toroslar İlçesinde Kuvay-ı Milliye İlkokulu önü ve Yenişehir İlçesinde Mersinli Ahmet İlkokulu önünde Kaymakamların katılımıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla etkinlikler gerçekleştirildi.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA