13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, INTER AKADEMİ LANSMANINA KATILDI
   

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Inter Akademi’nin Divan Otel’de düzenlenen ‘Inter Academy Turkey Lansman Gecesi’ne katıldı.

 
   
Milli yıldız Hakan Çalhanoğlu'nun video mesajının ardından Inter Akademi yönetici ortakları Hüseyin Kılavuz, Hüseyin Gökten ve Hüseyin Altun'un açılış konuşmaları ile başlayan program; Inter Kulübü Pazarlama Direktörü Barbara Biggi, Inter Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Zanetti, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit konuşmaları ile devam etti.
 
Valimiz Pehlivan programda yaptığı konuşmada. Konu spor olunca hepimiz heyecanlanıyoruz. Hele ki Mersin gibi Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapmış, Gençlik Spor Bakanlığımızın yatırımlarıyla tesisleşme konusunda çok büyük mesafeler almış, sporun her dalında 62 branşta 457 kulübü olan ve toplamda yaklaşık olarak 180 bin lisanslı sporcusu buluna bir İl’e sporun her türünün aktivitesi yakışıyor ve her branşta spor faaliyetleri devam ediyor. Elbette ki futbol, bir kitle sporu sadece ülkemiz için değil bütün dünya için kitleleri sürükleyen bir spor dalı. Inter Kulübü de bu bağlamda 1900'lü yılların başında kurulduğunu bildiğimiz köklü bir spor kulübü. Başarısını uluslararası alanda ortaya koymuş, çeşitli şampiyonlukları olan ve altyapıya da önem veren bir takım. 

Tabii kurdukları futbol okullarının bu anlamda özellikle 6 ile 17 yaş arasında çocukların ve gençlerin alınıp, öncelikle sporun ruhunu, kardeşlik bilincini, birlikte hareket etme ve organize olma yeteneklerini geliştirmesini sağlama yönündeki hedeflerini takdirle karşılıyoruz. 

Keşfedilmeyen yetenek yok hükmündedir. Aslında yeteneğin keşfedilmesi de tek başına yeterli değildir. Onun profesyonelce yönetilmesi çok önemlidir. Ancak bu sayede kendisi de toplum da fayda sağlayabilir. Aksi takdirde, iyi yönetilemeyen yetenek balon misali sönebilir.

Elbette ki bu oluşumların bir boyutu da yetenekleri tespit etmek ve ortaya çıkarmaktır ama heyetteki katılımcılarla da konuştuk buradaki tek gerekçe veya odaklanılan noktanın yetenekleri alıp onları popüler yapmak olmadığını; asıl amacın spor vesilesiyle gençlerin kazanılması kötü alışkanlıklardan uzak tutulması olduğunu ifade ettiler. 
 
Ben bu bağlamda en çok kullandığımız bir atasözünü de kendilerine hatırlattım ve benzer bir atasözünün İtalya'da da olduğunu söylediler. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ anlayışının aslında bu okullar vasıtasıyla hakim kılınması, yaygınlaştırılması, yerleştirilmesi bu hedefler arasında. Bunu yaparken içlerinden dalında başarılı gençler de çıkacak, örneğin Hakan Çalhanoğlu kardeşimiz gibi Inter Kulübünde  veya başka kulüplerde kendine yer bulabilecek başarılı sporcular da yetişecektir. Bu vesileyle Hakan kardeşimize de göndermiş olduğu nazik meşajdan dolayı teşekkür ediyorum. Bayburt Valiliği yaptığım sırada tanımıştım. Bayburtlu’dur. Ailesi ziyadesiyle mütevazı, kendisi de çok beyefendi bir kardeşimiz ve şimdi, ülkemizi Inter Kulübünde temsil ediyor. Selamını aldık, biz de Inter heyeti aracılığıyla hem Hakan kardeşimize hem de bütün takıma selamlarımızı, iyi dileklerimizi gönderiyoruz. Hakan Çalhanoğlu gibi kardeşlerimiz neden bu spor okullarından da çıkmasın? İnanıyorum ki çıkacaktır.” 
 
Vali Pehlivan, konuşmasının devamında; ‘Bu vesileyle ifade edelim, önümüzdeki yıl okul kamplarının ilimizde yapılmasını bekliyoruz. Sadece bu çocukların eğitim aldığı okulların kampları değil, Inter Kulübü’nü de İlimize davet ediyoruz. Inter Kulübü ve Mersin İdman Yurdu arasında bir hazırlık maçı yaptırabiliriz. Ne dersiniz, çok güzel olmaz mı? Bu işin diğer bir boyutu da örnek teşkil etmek. İlimizde, Mersin İdman Yurdu 3. ligde ve Tarsus İdman Yurdu 2. ligde mücadele ediyor. Biz bu anlamda bu oluşumdan Mersin İdman Yurdu gibi takımlarımızı faydalandırabildiğimiz ölçüde futbolu daha da tabana yayarız. Ben bu geceye iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyorum, özellikle de İtalya'dan Inter Kulübü’nden gelen misafirlerimize bir kere daha hoş geldiniz diyorum, Inter Akademi’ye vermiş oldukları desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederken Mersin ilimiz adına da bu akademiye bir şekilde ortaklık kurma süreci ile ilgilenerek ilimizde hayata geçmesini sağlayan 3H grubu ile birlikte, Yenişehir Belediye Başkanımıza da bu süreçteki öngörüsünden ve desteklerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Katkısı emeği olan, yönetimde olan herkese bu vesileyle teşekkür ediyor, gecemizin tekrar daha nice güzel hizmetlere vesile olmasını ve sporun bilinçli bir şekilde gelişmesini temenni ediyorum.”dedi.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA