13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP’den Cumhur İttifakına rest: Belgeniz varsa gereğini yapın
   

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, MHP ve AKP yöneticilerinin “CHP’li belediyelerde teröristlere iş verildi” şeklindeki iddialarına tepki gösterdi. Aktay, “İftira atmak tükenmiş ve çaresiz kalmış Cumhur İttifakı iktidarına yakışır. Mersin Büyükşehir Belediyemizde, Başkanımız Vahap Seçer döneminde, terör suçu iddiasıyla tutuklanmış ve yasalara aykırı olarak işe başlatılan tek bir personel dahi yoktur. Cumhur İttifakı artık dedikoduyla, iftirayla, yalanla iş yapmak yerine, varsa, elindeki bilgi ve belgeleri derhal ilgili kurumlarla paylaşmalı ve gereği yapılmalıdır” dedi.

 
   

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde ve diğer CHP’li ilçe belediyelerinde terör örgütü bağlantılı kişilerin çalışıp çalışmadığını sormuş, Bakan Soylu’da tarih, dönem belirtemeden, bazı sayılar vermişti.

Milletvekili Kılavuz ve AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Bakan Soylu’nun yazılı açıklaması üzerine CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesine karşı “Teröristler çalışıyor” diyerek kampanyaya başlamıştı.

CHP Mersin İl Başkanlığı bu kampanyaya karşı suskunluğunu bozdu. CHP Mersin İl Başkanı Adil Akay, milletvekilleri Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır ve Cengiz Gökçel ile Parti Meclisi üyesi Emre Yılmaz’ın da katılımıyla düzenlediği basın açıklamasında iddiaları kesin bir dille reddetti.

 

 

“ZAVALLI, PESPAYE DİLLE SİYASET YAPIYORLAR”

 

Aktay,  “AKP siyasetinde 20 yıldır değişmeyen bir kural vardır: Bu kural, iktidarın ne zaman yeni pislikleri ortalığa dökülse, hemen Cumhuriyet Halk Partisi’ni terörle yan yana gösterme çabasıdır. Bu öyle zavallı, öyle pespaye bir çabadır ki; gün gelir patates soğan üreticilerini, gün gelir kebapçıları, gün gelir yurt bulamayan üniversite öğrencilerini terörist ilan eder ve Cumhuriyet Halk Partisi’yle ilişkili teröristler gibi göstermeye çalışırlar. Cumhur İttifakı yöneticileri de bu zavallı, bu pespaye dille siyaset yapmayı marifet sayar” dedi.

 

“BU İFTİRALAR BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA BULAŞMAZ”

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının iktidarın terör konusunda nasıl ikiyüzlü davrandığını gösterdiğini ileri süren Aktay, “İçişleri Bakanı’nın açıklamalarını kendilerine kılavuz edinen milletvekili ve il başkanlarının umarım kılavuzlukla ilgili atasözlerimiz hakkında yeterince bilgileri vardır. Umarım, bu atasözlerinden ders almaları gerektiğini bir an önce idrak ederler. Ama biz bu uydurma senaryolarla, tehditlerle neyi amaçladıklarını aslında çok iyi biliyoruz: 31 Mart 2019 seçimi öncesinde ve sonrasında başlayan ve halen hukuksuz bir şekilde devam ettirilen her türlü girişim ve hamleye, belediyelerimize yönelik tüm engellemelere rağmen, başta Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanımız olmak üzere, tüm belediye başkanlarımız halkımıza hizmet için gece gündüz çalışmaktadır. Güneş balçıkla sıvanamaz! Bu tür yalanlarla ve iftiralarla hiç kimse bir yere varamayacaktır. Bu iftiralar, belediye başkanlarımıza, belediyelerimize bulaşmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“VAHAP SEÇER DÖNEMİNDE TERÖR SUÇUYLA TUTUKLANMIŞ TEK BİR PERSONEL YOKTUR”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başta olmak üzere tüm CHP’li belediye başkanlarının ve göreve aldıkları personelin bu konuda alnının açık, başının dik olduğunu belirten Aktay, ”Bir milletvekilinin soru önergesine karşılık olarak İçişleri Bakanı’nın 5 ay sonra verdiği cevap, son derece muğlak, tarihi ve dönemi belirsiz, kimi ve hangi belediyeleri kastettiği bile belli olmayan, hukuki dayanaktan yoksun, algı oluşturmaya yönelik ifadeler içermektedir. Bu ifadeler üzerinden iftira atmak ve algı operasyonu yürütmek ancak söyleyecek başka sözü kalmamış, tükenmiş ve çaresiz kalmış Cumhur İttifakı iktidarına yakışır. Mersin Büyükşehir Belediyemizde, Başkanımız Vahap Seçer döneminde, terör suçu iddiasıyla tutuklanmış ve yasalara aykırı olarak işe başlatılan tek bir personel dahi yoktur. Ancak yine de unutulmasın ki, terör bağlantılı kişi ya da kişiler halen kamu kurumlarında iş buluyor ise bunun sorumlusu belediyelerimiz ve başkanlarımız değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nın kendisidir. Adli sicil kaydı dışındaki kişiye ait bilgiler istihbari niteliktedir ve belediyelerde bulunmaz. Cumhur İttifakı, artık dedikoduyla, iftirayla, yalanla iş yapmak yerine, varsa, elindeki bilgi ve belgeleri derhal ilgili kurumlarla paylaşmalı ve gereği yapılmalıdır” dedi.

 

 FOTOĞRAF ALBÜMLERİ ADİ SUÇLAR KATALOGU GİBİ

 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İddia sahibi milletvekilinin ve Cumhur İttifakı il başkanlarının, Mersin’in yıllardır beklediği ama bir türlü yapılmayan yatırımlara ve hizmetlere odaklanmak yerine, yalan ve iftiralarla gündemi değiştirmeye çalışmaları ibret vericidir. Mersin’in sorunlarıyla ilgilenmek yerine, kentimizin huzurunu ve barışını bozacak girişimlerde bulunanları kınıyoruz! Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, adaletin tecellisi için üstümüze düşen görev ne ise onu yapmaya hazırız. Ama terör kavramının içini boşaltıp, siyasi bir rant malzemesi haline getirenlerin… Büyük bir hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet şebekesinin tam ortasında yer alanların… Fotoğraf albümü “adi suçlular kataloğu” gibi olanların Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve partimizin belediyelerini herhangi bir suçla ya da suçlularla bağlantılıymış gibi göstermesine seyirci kalmayız. Böyle bir hadsizliğe, böyle bir izansızlığa geçit vermeyiz! Başta, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, tüm CHP’li belediye başkanlarımızın başarılı çalışmaları ve Mersinlilerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik artan ilgisi ve desteği nedeniyle gördüğünüz kâbusları gayet iyi biliyoruz. Ne yaparsanız yapın, başaramayacaksınız. Önümüzdeki seçimleri saray rejimi ya da bir avuç saraylı değil, cumhuriyet kazanacak, demokrasi kazanacak, halk kazanacak.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA