13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Köylünün gölet isyanı
   

Toroslar’da 2012 yılında yapımına başlanan Yüksekoluk Göleti aradan geçen 10 yılda tamamlanmadı. Bölgede yaşanan sulama sorunlarını çözmek için 10 yıl önce yapımına başlanan göletin hala tamamlanmamasına CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel tepki gösterdi. Gökçel, “2014 yılında bitmesi gereken barajın 2022 yılında yüzde 56’sı tamamlanabilmiş” dedi.

 
   

Toroslar ilçesinde 2012 yılında yapımına başlanan Yüksekoluk Göleti aradan geçen 10 yılda tamamlanmadı.

DSİ internet sitesinde 2019 yılında faaliyete geçeceği belirtilen göletin inşaatı yılan hikayesine döndü.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Yüksekoluk Göleti’nin tamamlanmaması nedeniyle bölge halkının mağdur olduğunu dile getirdi.

CHP’li Gökçel, “2012 yılında inşaat başlamış, 2014 yılında bitmesi gerekirken 2022 yılının 8. ayında ancak yüzde 56’sı tamamlanmış” diye konuştu. Barajın tamamlanmaması nedeniyle çiftçilerin mağdur edildiğinin altını çizen Gökçel, “Sebebi ne olursa olsun bir yatırım bu kadar çiftçiyi mağdur edecek şekilde yapılmaz. Bir an önce Yüksekoluk Göleti’nin tamamlanarak çalışkan çiftçilerimizin ihtiyacı olan suyu mutlaka çiftçilerimize vermeliler. Bu insanlar üretsin ki ülkemizde gıda krizi olmasın” dedi.

 

Yoğun bir şekilde bölgede tarım ve hayvancılık yapılan bölgede su sorunu sebebiyle çiftçiler üretimden koptukları dile getiriliyor.

Yüksekoluk Sulama Kooperatifi Başkanı Faruk Babalıklı, “Ortaklarımıza gölet bitmediği için su veremiyoruz. Ortaklarımız mağdur oluyorlar” dedi. Son yıllarda artan iklim değişikliğinin etkileri sebebiyle durumun daha kötüye gittiğini dile getiren Babalıklı, “Son yıllarda su yetmez oldu. Halbuki göletimiz bitse üreticilerimiz çeşitli alternatif ürünlere yönelecekler ve kazançları artacak. Bölgede çiftçiler para kazanamadıkları için sürekli göç veriyor.

Üreticilerimiz her ne kadar inatla üretmek isteseler de bir noktada bırakmak zorunda kalıyorlar. Bu gölet bitse insanlar burada para kazanacak, göç vermeyeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA