13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Canımın en çok yandığı yerden!”
   

“…İptalin hemen sonrası; 2021 Nisan ayından 2021 yılı sonuna kadar 201 kadın cinayeti gerçekleşirken, 167 şüpheli ölüm var! 2022 Temmuz ayına kadar ise, 163 kadın erkekler tarafından öldürülürken, şüpheli kadın ölümü, 122…”

 
   

MÜNEVVER ÖZGENÇ

 

 

 

Ses vermek istemiştim ya, dört yanı kuşatan bunca yıkıma;

Canımın en çok yandığı yerden.

“Yaram doksan dokuz, yüz olur gider”misali –Aşık Veysel’e minnetle-

Nereden başlasam, nerden?

Öncelikle, ülkemizde günde birden fazla can alan Kadın Cinayetlerinden!

Peş peşe kadın ölümü haberleriyle sarsılıyoruz. Bir önceki için diyemeden daha, Nerede, ne sebepten(!)

Sebep mi yok? Sırf, “kafayı taktı “diye!

Rızası yoktu diye!

En çok da boşanıp gitti diye!

Hatta, ‘boşanma lafı’ etti diye!

Kadına karşı -cinsiyetinden ötürü-  ayrımcılıktan doğan, adına Toplumsal  Cinsiyet Eşitsizliği dediğimiz, erkeğe ve kadına biçilen rollerle, çokça kadın aleyhine şekillenen,

Kadının üzerinde her türlü sahiplenmeyi erkeğe hak görürken, kadına dünyayı dar eden bu ataerkil düzende, yurdun her yerinde, her yaştan, giderek artan Kadın Cinayetleri!

İlle de bir annenin feryadı, kulaklarımdan gitmeyen:

“Kadınlar tek tek gidiyor. Anaların canları yanıyor. Ocakları sönüyor!.”

Daha on günce, İzmir’de boşanma aşamasında olduğu Deniz Özarslan tarafından başından silahla vurulup katledilen Ezgi Zerkin’in annesi.

Bunca şiddet olayları ve cinayetlere karşı, ülkemizde kadınların tek güvencesi Uluslararası İstanbul Sözleşmesi’nin; bir tek adamın, bir imzası ile iptalinin ve geçtiğimiz ay Danıştay 10. Dairesince; bu çekilmenin Anayasa’ya uygun bulunmasının ardından, erkek şiddeti ve kadın cinayetleri görünür biçimde arttı!

İptalin hemen sonrası; 2021 Nisan ayından 2021 yılı sonuna kadar 201 kadın cinayeti gerçekleşirken, 167 şüpheli ölüm var!.

2022 Temmuz ayına kadar ise, 163 kadın erkekler tarafından öldürülürken, şüpheli kadın ölümü, 122. (*)

Aklımda kalanlardan: Yalnızca son iki haftadan.

Beyza Doğan ki, en çok içimi yakan!

On altıymış onun da yaşı, on altı!

Tıpkı Sıla gibi.

Ömrü kelebek kadar olanlardan.

Başından kurşunlanarak öldürüldü; İstanbul’da, saplantılısı bir erkek tarafından.

-Selim Tekin(28) Peşinden intihar etmiş.-

“Gerçekten seviyormuş ama” dedi; haberi birlikte izlediğimiz en yakınımdaki. içlenip, sevgiye pay ayırmaya çalışırken!

Daha ben derdimi kimlere yansam, kimden medet umsam?

 “Türkiye’deki adaletten şikayetçiyim” “Bari bir ay tutuklu kalsaydı” diyor Beyza’nın babası.

Verilen koruma kararının etkin uygulanmamasını gerekçe göstererek.

İzmir’de Dilek Karcı: Eşi Ergün Karcı tarafından bir tartışma sonucu av tüfeği ile başından vurularak katledildi!

Çanakkale’de Ayşe Korur : Boşanma aşamasında olduğu Gencay Korur tarafından öldürüldü. Üstelik, cinayeti namus adına, sosyal medya hesabından gururla paylaştı!

Tekirdağ’da Mehlika Derici: Birlikte olduğu Selçuk Çetiner’ce uçurumdan atılarak öldürüldü. Gerekçe, kıskançlık.

Muğla Milas’ta Zehra Bayır: Kardeşinin tedavi parasını denkleştirmek için şarkı söylediği mekânda, hak ettiği ücreti istedi diye işyeri patronları tarafından öldürülüp, cesedi havuza atıldı!

Daha önceki gün: İstanbul’da 63 yaşındaki Mihriban Arduç, birlikte yaşadığı Hakan Asilkan tarafından ayrılmak istediği için öldürüldü!

İzmir’de Hanife Çakıcı, koca şiddetinden kaçarken; otobüs terminalinde yakalayan eşi Haydar Çakıcı tarafından bıçaklanarak!

Antalya’da Şenay Ayvaoğlu, boşanma aşamasında olduğu ve hakkında iki kez Koruma Kararı aldırdığı Serkan Ayvaoğlu tarafından bir düğün esnasında başından silahla vurularak!

Açık olan şu ki, ister hükümet diyelim, ister devlet; kadına bakışıyla, duyarsız kalışıyla, ağırdan alışıyla, her aşamada erkeği kayırışıyla, bu işte, gönülsüz!

Başta sözünü ettiğim, cinayet anında polis istemek için, can havli aradığı 112 Acil Çağrı hattından, aktarma esnasında kendisine müzik dinletilen Ezgi Zerkin’in annesi bakın ne diyor:

“112 Bana diyor ki, hasta mısın? Diyor,

Ben, hayır polis istiyorum diyorum.

112, polise bağlayıncaya kadar, bana müzik dinletiyoor!”

Varın gerisini düşünün siz!..

 

 (*) Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verileri.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA