13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Çocuklar için gönüllü farkındalık
   

MAYSA DERYAYEVA

 
   

İki yıl önce Adıyaman Çelikhan ilçesi Kurudere köyünde atamayan edebiyat öğretmeni Metin Karaman ile, emekli tarih öğretmeni Yüksek Tunç Çelebi ve bir grup gönüllü kadın aracığıyla   Okuma Bilgi ve Özgürlük gönüllü grubu kuruldu. Okuma Bilgi ve Özgürlük Grubu tarafından, okuma grubuna katılan köy çocukları  için Mersin turu düzenledi. Çocuklar iki günlük Tarsus Gençlik Kampında vakit geçirdik sonra Mersin turu yaptı. Etkinlik hakkında bilgi veren emekli tarih öğretmeni Yüksel Tunç Çelebi, çocukların unutamayacağı an yaşadığını söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adıyaman ili Çelikhan ilçesi Kurudere köyündeki çocukların daha çok kitap okuması için kurulan Okuma Bilgi ve Özgürlük grubuna katılan çocuklar, Mersin’e geziye geldi. Mersin’de ve Tarsus’ta birçok etkinliğe katılan çocuklar doyasıya eğlenceli bir vakit geçirdi. Okuma Bilgi ve Özgürlük grubunun gönüllü kurucularından biri olan emekli tarih öğretmeni Yüksel Tunç Çelebi, köy çocukları için otuza yakın gönüllü kadınla ve atamayan edebiyat öğretmeni Metin Karamanla bu grubu kurduklarını belirtti. Köy çocuklarının okumaları, kendilerini geliştirmeleri için birçok yardımda bulunduklarını belirten Çelebi, kitap okuyan çocukları ödüllendirmek amacıyla Mersin’e gezi düzenlediklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“TARSUS GENÇLİK KAMPINDA GÜZEL VAKİT GEÇİRDİK”

 

Mersin’e gezinin ilk durağının Tarsus Gençlik Kampı oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi aracığıyla, okuma grubundaki çocuklar Tarsus Gençlik Kampında eğlenceli vakit geçirdi.  Toplam 17 öğrenci, 2 veli katıldığı etkinlik hakkında bilgi veren Çelebi, “Pandemi döneminde eğitimden uzaktan yapılması nedeniyle biz kitap okuma grubu kurduk. Öğrenciler arasında abla kardeş kişi başı 150 tane kitap okudu.  150 tane kitap okuyunca ödüllendirmek istedik. Çocuklar iki günlük Tarsus Gençlik kampında kaldı. Toplam 17 kişi ve 2 veli ve atanamayan öğretmen Metin Karaman etkinlikte eşlik etti.  Tarsus Gençlik Kampında çocuklar güzel bir vakit geçirdi Tarsus’ta bir kamp vardı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu aracığıyla, okumu grubunu Tarsus’u gezdirdik. Yardımlarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesine ve Şerife Hasoğlu Dokucu’ya teşekkür ederiz. Bilgi Evinin bugün kapalı olmasına rağmen Şerife hanım sağ olsun 3 öğrencimizi özel araçla bilgi evine ziyaret götürdü” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ”

Çocuklar, etkinliğin son gününde Mersin’de geçirdi. İlk olarak Atatürk Evine başlayan etkinlikte çocuklar, tekne turuna arkeoloji müzesine, deniz müzesine ve alışveriş merkezi Marinaya gitti. Çocukların hoş vakit geçirdiğini ifade eden Çelebi, “Bu etkinliğe katılan ilkokulu dördüncü sınıftan lise son sınıfa kadar olan çocuklar katılım sağladı. Etkinliğe katılan çocuklar çok memnun katıldılar ve unutamayacakları bir hatıra yaşadılar. Çocuklar doyasıya lunaparkta eğlendi. Mersin Marina Lunaparka sponsorluklarından dolayı, grup üyelerinde yapılan yardımdan dolayı teşekkür ederiz. Pınarbaşı Belediyesi bu etkinlikte yol masrafını karşıladı ve onlara teşekkür ederiz. Okuma Bilgi ve Özgürlük Grubuna katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA