13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kılıçdaroğlu’na Erzurum’da coşkulu karşılama
   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısı için 120 milletvekiliyle çıkarma yaptığı Erzurum’da coşku ile karşılandı.

 
   

Daha sonra vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu’na bir esnaf, kahve ikramı için ısrar edince Kılıçdaroğlu, “Ama, biz çok kalabalığız” yanıtı verdi.  Esnaf da, “Olsun onlar da gelsin” diyerek ısrarını sürdürdü.

Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller daha sonra  Erzurum Kongresi'nin yapıldığı binaya geçti. Burada Kılıçdaroğlu ve milletvekillerine kongre binasındaki görevli Muhsin Koç, tarafından Erzurum Kongresi ve o günlerde yaşanan süreç  anlatıldı.

THY'nin tarifeli uçağıyla Erzurum'a gelen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, hava limanında Dadaşların bar oyunuyla karşılandı. Boynuna Erzurum bayrağı asılan Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

Kongre binasında Erzurum Delegesi Rauf Orbay'ın oturduğu sırada anlatılanları dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra Erzurum Kongresi'nde Başkanlığa seçilen Mustafa Kemal Mustafa Kemal ATATÜRK'ün masasına geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP heyeti daha sonra Kongre Caddesi ve Gürcükapı'da esnaf ziyaretinde bulundu.

“GELİRİMİZ GİDERİMİZİ KARŞILAMIYOR”

‘Hak, hukuk, adalet' sloganları eşliğinde esnaf ziyaretini sürdüren Kılıçdaroğlu'na ev eşyaları satan bir dükkan işletmecisi işlerin kötü olduğunu belirterek, “Gelirimiz, giderimizi neredeyse karşılamıyor. Bir önceki yılı arar olduk. Önceki yıllarda da şikayetimiz vardı ancak bu sene aşırı fazlalaştı. Umudumuz var, umutsuz değiliz” dedi.

“Çok zor durumdayız. Samanın fiyatı çok yüksek” diyen bir çiftçiye ise Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

“Çiftçiyle ilgili kırmızı mazot uygulaması getireceğiz. Vergisi, ÖTV'si, KDV'si olmayacak. İkincisi çiftçilerin bankalardan, Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizlerini sileceğiz. Çünkü çiftçi üretmezse hepimiz aç kalırız. Burası için özel bir projemiz var.”

Başka bir esnaf ise Kılıçdaroğlu'na, “Esnafın hali ne olacak?” diye sordu. Kılıçdaroğlu da “Esnaf sahipsiz. Esnafın bakanı yok. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Sizin bankalara borcunuz var. Esnaf Kefalet Kooperatifine borcunuz var. O borçların faizlerini sileceğiz.” Cevabını verdi.

“5'Lİ ÇETELER YERKEN, BİZ BİR TANE EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNİYORUZ”

Esnaf ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen 4 çocuk annesi olduğunu söyleyen 70 yaşındaki bir kadın ise çocuklarına iş isteyerek Kılıçdaroğlu'na şu şekilde dert yandı:

“Bir çocuğum cezaevinde. 3 çocuğum işsiz. Ben 5 yıldır acılar içinde kıvranan bir anneyim. Hangi kapıya gidersem yüzüme kapanıyor. Neden? CHP'li olduğumuz için. Hepimiz Türk vatandaşıyız. Türk bayrağı altında yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı hepimizin. Devlet, millet, bayrak bizim. Ama benim çocuklarımı kimse işe almıyor.

Devlet elektrik, su parasını mahkumdan alıyor. Gönderemiyorum, gücüm yetmiyor. Benim çocuklarıma da yardımcı olun. Bu devleti çalmaya, çırpmaya kimsenin hakkı yok. 5'li çeteler yerken, herkes 10 yerden maaş alırken, biz bir tane emekli maaşıyla geçiniyoruz. Allah kabul eder mi bunu? Vicdanı olan bir insan bunları kabul eder mi? Öldük sayın başkanım. Allah senin yar ve yardımcın olsun. Türkiye'ye bir çözüm getirin. Artık bıktık.”

“TEZGAHIMIZA ET KOYAMIYORUZ”

Bir kasap dükkanı ise ülkenin et ihtiyacını karşıladığı Erzurum'da tezgahına artık et koyamadığını belirterek şöyle konuştu:

“Erzurum, hayvancılığın ana merkeziydi eskiden. Türkiye denince hayvancılıkta akla Erzurum gelirdi. Suudi Arabistan'ı, Kuveyt'i, İran'ı beslerdik. Ama şimdi biz dışarıdan etimizi temin ediyoruz. Kurban Bayramı'nda hayvan kesilmiş sistemden düşülmemiş. Bunun için hayvan varlığı Erzurum'da çok fazla görünüyor.

Benim tezgahım Erzurum'da bir numaralı tezgahtır. Tezgahımıza et koyamıyoruz. Niye?  Devlet 92 liraya hayvanı kesiyor 83 liraya kıyma satıyor. Bu kimin cebinden çıkıyor? Bizlerin cebinden çıkıyor. Biz tezgahımızda 10 kilo 20 kilo et satamıyoruz. Lokantalarımız olmaza biz dükkanımızı kapatacağız. Doğalgaz 400 lira geldi. Ufak bir kasap dükkanı burası. Biz neyin peşindeyiz kardeşim ya. İnşallah iktidara gelirsiniz ve çözersiniz.”

Babasının eski bir CHP'li olduğundan söz eden bir esnaf ise Kılıçdaroğlu'na seçilmesi durumunda savunma sanayine yatırım yapmasını isteyerek ”1980'den sonra Anavatan Partisi'nde siyaset yaptı. İl başkanı olarak ömrünü bitirdi. Ecevit'in en sevdiği adamlardan biriydi. Memleketimizde gelişen Milli Savunma Sanayi'ne siz eğer iktidara gelirseniz ricamız şudur, yatırım yapın.” dedi.

Kılıçdaroğlu ise esnafa şu cevabı verdi: “Sadece Savunma Sanayi'ne yatırım değil, Katar ordusuna teslim edilen tank paleti de alacağız. Onu da ordumuza vereceğiz. Askeri hastaneleri açacağız. Türk Hava Kurumu'nun haklarını savunan, ‘Uçaklar uçmuyor, ömrünü doldurdu' dedikleri o uçaklar şimdi havalandı. Organize Sanayi Bölgelerinde teknoloji liseleri kuracağız.”

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA