13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Çamlıbel projesi askıya çıktı: AVM mi, spor merkezi mi?
   

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çamlıbel Su Sporları Merkezi ve barınak amaçlı imar planı değişikliklerini askıya çıkardı. Projenin adı Su Sporları Merkezi ancak plan notlarında “alanda gerekli sosyal-kültürel, alışveriş, yeme-içme ve konaklama hizmetleri gibi aktivitelere de yer verilmesi” şeklinde ifadelerin yer alması “yeni bir AVM’ye mi dönüşecek” endişesini gündeme getirdi.

 
   

ABİDİN YAĞMUR

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının ortak çalışması ile yapılacak Çamlıbel Su Sporları Merkeziyle ilgili 1/1000 ve 1/5 bin ölçekli plan değişiklikleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca askıya çıkarıldı.

 

Plan notlarında verilen bilgiye göre, Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesi, 2023 yılının ocak ayında Mersin’de yapılacak Uluslararası Optimist Yelken Yarışları nedeniyle gündeme geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Akdeniz’de söz konusu organizasyonun icrası için uluslararası yarışa ev sahipliği yapacak yeterlilikte, uluslararası vasıflara uygun yelken spor tesisi, yelken spor açık alan ve deniz üstü düzenlemeleri ile bunların tamamlayıcısı niteliğindeki konaklama ve benzeri tesislerin yapılabilmesi için gerekli imar plan çalışmalarının Akdeniz Belediyesi tarafından yapılabilmesi için muvafakat talep etti.

Ulaştırma Bakanlığı da ilgili kurumlara gönderdiği yazıda “Bölgenin donatılarla yöre için cazibe merkezi haline getirilmesi, Mersin İline katma değer sağlaması, vatandaşların ve yöre halkının  sportif, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlaması amacıyla, Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın “Çamlıbel Su Sporları Merkezi ve Tekne Yanaşma Yeri” olarak düzenlenmesi düşünülmüş ve bu doğrultuda “Mersin Çamlıbel Su Sporları ve Tekne Yanaşma Yeri İnşaatı Etüd-Proje İşleri Hizmet Alım İşi” çalışmalarına başlanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

VALİLİK YEME-İÇME, ALIŞVERİŞ VE KONAKLAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

 

Mersin Valiliği de projeyle ilgili görüş yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Çamlıbel Su Sporları Merkezi ve Tekne Yanaşma Yeri”ne yönelik çalışmaların hayata geçirilmesinin; bölgenin sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif yönleriyle gelişimine katkı sağlayacağı, ilçe merkezi ve il bütününde katma değerli cazibe merkezi niteliğine dönüşebileceği, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve ilgili maddeleri kapsamında düzenlenebilecek ulusal yarışmaların yanında, uluslararası otoritelerce kabul görmüş organizasyonlara da ev sahipliği yapabilmesi için alanda gerekli sosyal-kültürel, alışveriş, yeme-içme ve konaklama hizmetleri vb. aktivitelerine de yer verilmesi gerektiği, katılım gösteren ülke sporcuidareci ve katılımcıların konaklamalarına da imkan verebilmesinin yanında, yerel halkın da rekreaktif, sportif, yeme-içme, dinlence, konaklama sosyal-kültürel ve eğitim ihtiyaçlarına da karşılık verebileceği  düşünülerek ilçe ve bölge için yararlı olacağı kanaatine varılmıştır.”

Valiliğin söz konusu yazıda yeme içme, alışveriş ve konakla ihtiyaçlarına yanıt verecek bir tesis tanımında bulunması, Çamlıbel’de AVM’mi yapılacak endişesini gündeme getirdi.

Konu geçtiğimiz ay Akdeniz Belediye Meclisinde görüşülmüş ve bazı meclis üyeleri, projenin su sporları merkezi adı altında AVM’ye dönüşeceğini endişesini dile getirmişti.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşm

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA