13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Hekimler isyanda: Artık yeter!
   

Hekimler, Konya’da hasta yakını tarafından öldürülen meslektaşları için ayağa kalktı. Eylemlerde hüzün ve öfke vardı.

 
   

 Hekimler, Konya’da bir hasta yakını tarafından öldürülen meslektaşları Dr. Ekrem Karakaya için eylemdeydi. Doktorlara yönelik saldırılarda sağlık politikalarının etkisi olduğunu belirten hekimler, “Öfkeliyiz! Sorumlulardan hesap soracağız” dediler. Sağlıkta şiddete karşı susma ve alkış eylemi gerçekleştiren doktorlar iş bırakma eylemi yapma kararı da aldı.

Mersin’de 10 sağlık örgütü ve sendikası 6 Temmuz’da Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya için Mersin İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde eylem gerçekleştirdi.

Eyleme Mersin Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası, HEKİMSEN, Hekim Birliği Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Mersin Diş Hekimleri Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası, TABİPSEN, Sağlık Çalışanları Sendikası ve Mersin Eczacı Odası temsilcileri ve üyeleri katıldı.

 

“UYARILARIMIZ GÖRMEZDEN GELİNDİ”

 

Basın açıklamasının yapıldığı yere Konya’da öldürülen Dr.. Ekrem Karakaya’nın fotoğrafını ve yanına ‘Doktorum endişeliyim’ dövizini koyan hekimler, “Öfkeliyiz sorumlulardan hesap soracağız” afişini taşıdı.

Katılımcılar adına basın metnini Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır okudu.

Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içinde olduklarını söyleyen Nesanır, sağlık emek ve meslek örgütleri olarak; şiddet sarmalının genişlemesi karşısında siyasi iktidarı defalarca uyardıklarına dikkat çekti.

Nesanır, “Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifleri önerdik.  Ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi, bilinçli bir yaklaşımla şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak sorun bireylere indirgendi” ifadelerine yer verdi.

 

“SAĞLIK POLİTİKALARI BİZE ÖLÜM OLARAK GERİ DÖNÜYOR”

 

Sorumluların meseleye yaklaşımı yüzünden Dr. Ekrem Karakaya’nın da hayatını kaybettiğini söyleyen Nesanır, “Ülkede artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış, can güvenliğimizi de ortadan kaldırmıştır.

Sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk olarak geri dönmektedir” ifadelerine yer verdi.

Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine dahi tahammüllerinin kalmadığını söyleyen Nesanır, “Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve sorun çözmeye niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir.

Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğundadır. Sağlık Bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir” dedi.

DOKTORLAR İKİ GÜN İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK

 

Güvenli çalışma koşulları için, mücadeleye devan edeceklerini söyleyen Nesanır, 8 Temmuz’da Türkiye geneli iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Yapılan basın açıklamasının ardından iki dakikalık susma eylemi yapan hekimler, ardından sağlığa şiddete karşı bir dakikalık alkış eylemi gerçekleştirdiler.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA