13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Arslanköy vakası 75 yıl sonra yeniden gündemde
   

Yazar Osman Şahin, 1947 seçimlerinde Arslanköy’de meydana gelen, onlarca köylünün aylarca yargılanmasına neden olan sandık kavgasının ayrıntılarını, merhum babası Tahir Şahin’in de anlatımlarına yer vererek son kitabında anlattı. Ancak bazı köylüler, 75 yıl önce yaşanan olaya dair bazı ayrıntıların yanlış verildiği, kendilerine ve merhum aile büyüklerine iftira atıldığı görüşünde.

 
   

Hadise Yalın, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında yazar Osman Şahin’in “47 HADİSESİ Kuvayi Milliye Köyü Arslanköy’de Sandık Olayı” kitabında babasına iftira attığını ileri sürdü ve yazarın yapılan yanlışı bir an önce düzeltmesini istedi.

Kitabın söz konusu kısmının taraflı yazıldığını söyleyen Yalın, “Bu olay tamamen taraflı yazılmış, Osman Şahin’in babası Muhtar Tahir Şahin’i (Çıntı Tahir) hiç yanlışı yok gibi göklere çıkarmıştır. Kitapta bahsi geçen “Arslanköy Olayları” yeni bir partiye geçme isteği kadar, istemedikleri muhtar Tahir Şahin’den de kurtulmak amacıyla gelişen bir olaydır” ifadelerini kullandı.

Yalın, “Arslanköy olaylarında Demokrat partililer tarafında yer alan babam Hasan Koç; Tahir Şahin ‘in ölümünün yaklaştığı günlerde helalleşmeye gidiyor, biraz sohbet ediyorlar ve dönüyor.

 

Yazara göre bu sohbet sırasında Babam Hasan Koç kendi ağzından özetle şunları söylüyor (s.154-155) :”Ben seni kıskandığım için senin yeğenin Ali Rıza Aslan’ı senin gibi giyindirip eşi olmayan dul kadınların kapısına gönderip “ben muhtar Tahir Şahinim” dedirtirdim.

Sana leke sürmek için’ Bu ifade kesinlikle yanlış ve uydurmadır. Şimdiye kadar hiç kimsenin duymadığı ve söylenmeyen bu ifade babama atılan bir iftira, yüzkarası bir çamurdur” diye konuştu.

 

“KİTAPTAKİ TÜM YANLIŞLAR DÜZELTİLSİN”

 

Hadise Yalın, “Bunlar ve başka nedenlerle de itirazım var yazarın kitabına. Babam Hasan Koç’un aziz hatırasına yapılan saldırı ailemize yapılmıştır. Olayın hukuki boyutu saklı kalmak üzere yapılan tüm yanlışların düzeltilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

ALİ RIZA ASLAN: “KESİNLİKLE İFTİRA”

 

Kitapta adı geçen Ali Rıza Aslan da basın açıklamasında Hadise Yalın’a eşlik etti ve kitapta yazılanların gerçeği yansıtmadığını ve anlatılan hiçbir şeyin doğru olmadığını söyledi.

Kitapta, kendisine de iftira atıldığını belirten Aslan, “Kitapta benimde adımın geçtiği hadise hiçbir zaman olmamıştır, merhum Hasan Koç, benden böyle bir şey istememiş bende böyle bir şey kesinlikle yapmadım.

Hiç kimse bana böyle bir şey dememiştir. Kaldı ki ben o zamanlar 12-13 yaşlarında bir çocuktum.

Gece yarısı bir evin kapısını gidip çalıp kaçmam da hayatın doğal akışına aykırıdır” dedi.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA