13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mahalleli isyanda!
   

Yerleşim alanlarının arasındaki fabrikalar ve hurdacılar kirlilik ve gürültüleriyle yaşamı çekilmez kıldı.

 
   

ABİDİN YAĞMUR

 

Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi ve civarında yaşayan vatandaşlar, beton fabrikası, granül fabrikası, hurdacı, metal kesme gibi işletmeler yüzünden gündelik yaşamlarının artık çekilmez hale geldiğini söylüyor. Mahalle sakinlerinin CİMER’e, belediyelere, ilgili müdürlüklere verdiği onlarca dilekçe var ama bazı tesisler ruhsatsız çalışmaya, havayı kirletmeye ve gece gündüz gürültü yapmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, “Artık huzurumuz kalmadı. Yetkililer sesimizi duysun” diyor.

Yalınayak Mahallesindeki yerleşim alanlarının arasına bazı fabrikalarca sanayi atıkları ve kimyasal atıklar döküldüğü, bölgede bazı sanayi tesislerinin ruhsatsız ya da ruhsatta belirtilen faaliyete aykırı şekilde çalıştığı geçtiğimiz ekim ayında Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi gündeme gelmişti.

 

Aradan geçen sürede sanayi tesislerinin yarattığı hava kirliliği ve gürültü ile ilgili herhangi bir adım atılamazken mahalle sakinlerinin CİMER’e, belediyelere, ilgili müdürlüklere verdiği onlarca dilekçeye de ya yanıt verilmedi ya da kurumlar topu birbirine attı.

Mahallede şu an beton fabrikası, , granül fabrikası, hurdacı, lazerle metal kesme, plastik, kamyon kasası işletmeleri konutlarla iç içe olacak şekilde çalışıyor.

 

“KİMYASAL ATIK KOKULARINDAN DURAMIYORUZ”

 

İşletmelerin sanayi atıklarını ve kimyasal atıklarını rast gele döktüklerini ileri süren mahalle sakinleri “Granül tesisleri havayı kirletiyor. Bunlar yetmezmiş gibi bir de hurdacı tesisleri var. 

Hurdacılar ve diğerleri plastikçiler vahşi çöp depolama yapanlar sürekli atık çöplerini yakarak imha ediyorlar. Buraları tamamen simsiyah kimyasal dumanlarına veriyorlar.

Sürekli yakıyorlar. Kimyasal dumanlarından kanser olduk. Konutlarda yaşayan birçok mahalle sakinlerinde bu hastalıklara yakalandılar. Kimyasal kokularından, plastik lastik kokularından, granül hammadde pis kokularından, ağır çöp kokularından akşama kadar, sabaha kadar durulmuyor, yatılmıyor, uyunmuyor.

Bu pisliklerin yaşam alanlarımızdan acilen derhal çıkarılmasını rica ediyoruz. Yaşam haklarımız elimizden alınıyor, yaşam haklarımız gasp ediliyor” dedi.

ÇALIŞIYOR”

 

Mahalle sakinleri, bölgedeki bir beton farikasının geceleri ve gece yarısından sonra da çalışmaya devam ettiğini de iddia ederek beton mikserlerinin yerleşim alanlarının arasında geceleri de çalıştığını gösteren videoları gazetemizle paylaştı.

Mahalle sakinleri, “Toroslar belediyesi Zabıtalarını arıyoruz. Beton fabrikası mesai saatinden sonrada gece sabaha kadar yüksek gürültüler yapıyor yüksek gürültülü beton üretimi yapıyor bir dakika bile uyuyamıyoruz gürültülerinden diyoruz Zabıtalar şikayet edip durmayın, aramayın diyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA