13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Bir emek savaşçısı: Arslan Eyce” kitabı çıktı
   

Silifke’nin ve Taşucu’nun ekonomik, toplumsal ve kültürel yaşamına önemli katkılarda bulunmuş bir aydın olan Arslan Eyce’nin yaşamı ve çeşitli alanlarda verdiği mücadeleyi anlatan ve gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın yayına hazırladığı “Bir Emek Savaşçısı Arslan Eyce” adlı kitap çıktı.

 
   

Gazeteci yazar Uğur Pişmanlık’ın birkaç yıldır üzerinde çalıştığı ve yayına hazırladığı ancak pandemi nedeniyle baskısı ertelenen “Bir Emek Savaşçısı: Arslan Eyce” kitabı çıktı.

Kitap, Akkuyu Nükleer Santraline karşı mücadele eden, ülkemizdeki ilk balıkçılık kooperatifini kuran ve bunu bir festivale dönüştüren, İçko Birlik kurucusu ve Köy-Koop Genel Başkan Yardımcısı, Taşucu Amphora Müzesi’nin kurucusu Arslan Eyce’nin bu yaptıklarından daha fazlasını içeren yaşam öyküsü ile emek mücadelesini anlatıyor.

Bundan 4 yıl önce, 24 Mart 2018 de yaşama gözlerini yuman Arslan Eyce’nin oğlu, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Eyce, babası Arslan Eyce’nin anısına uzun bir çalışma sonucu yayınlanan “Bir Emek Savaşçısı Arslan Eyce” kitabını okuyuculara kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mustafa Eyce, “Gelecek nesillere ışık tutacak olacak bu kitapta, babamın, ‘Emek birleşmezse özgürlük olmaz, kooperatif kur sefaletten kurtul’ sloganıyla başlayan hayatında topluma her zaman örnek olacak çalışmalar yaşamış bir insanın hikâyesini okuyacaksınız. İnanıyorum ki bu kitabı okuyan herkes yaşam felsefesine ışık tutacak değerler bulacaktır. Bu yolculukta başta vakfımız emektarı bizi her koşulda yalnız bırakmayan Resmiye Özel kardeşim, editörümüz Uğur Pişmanlık’a ve Alev Dikici basımevine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Bir Emek Savaşçısı Arslan Eyce” kitabına ilişkin olarak gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Arslan Eyce’nin yaşadığı coğrafya için önemli bir değer olduğunu ifade ederek, “Tanımaktan onur duyduğum, yaptıkları ve geride bıraktıklarıyla anılacak olan Arslan Eyce, toplumsal yaşamı dönüştürme ve ileriye taşıma çabasında olan bir insandı” diye konuştu.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA