13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Raziye Oskay uzun zamandır tehdit ediliyordu”
   

Mersin’de 10 Ocak 2022 tarihinde Barış Can. U tarafından öldürülen Raziye Oskay cinayetinde ilk duruşma yapıldı. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkeme heyeti taraf avukatlar ile tanıklar dinleyerek, dosyadaki eksiklilerin tamamlanması için duruşmayı 28 Haziran’a erteledi.

 
   

Mersin’de 10 Ocak 2022 yılında yaşanan olayda, Raziye Oskay eski nişanlısı Barış Can. U tarafından kullanılan ateşli silahla ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Raziye Oskay davasında ilk duruşma Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanık Barış Can U. duruşmaya SEGBİS ile katılırken, Raziye Oskay’ın annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi, taraf avukatları ile Oskay ailesinin yakınları, kadın dernekleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

 

 

Duruşmada sözlü olarak savunma yapmayacağını söyleyen sanık Barış Can U., “Ben olaydan dolayı psikolojik sıkıntı yaşıyorum. Yazılı savunma yapacağım. Diyeceğim bir şey yok. Aileye başsağlığı diliyorum” dedi.

 

 

“UZUN ZAMANDIR HUKUKU MÜCADELE VERİYORDU”

 

Davanın avukatı Işıl Akan Kıral mahkeme sonrasında basına açıklama yaptı. Av. Kıral, “Raziye Oskay’ın yedi sekiz yıldır hukuku mücadelesini veren avukatı olarak ne yazık ki en büyük korkumu yaşadığımı daha öncede söylemiştim. Bir gün Raziye için kameralar karşısında olmak benim için en büyük korkuydu. Bu korkuyu yaşadığım bir andayım yine. İddianame son derece iyi bir şekilde hazırlanmış, en ağır cezadan ‘tasarlayarak adam öldürme ’den yargılandı. İlk duruşmada sanık savunma yapmaktan imtina etti, kaçındı. Savunmasını yapamadı, başını dahi kaldırıp bizlerin gözüne bakamadı çünkü yıllardır süreci takip eden kişilerdik. Bu ülkede bunu söylememiz lazım. Bu ülkede kadın cinayetleri bire bir bir iki kişinin imfali ile oluşan şeyler değil. Tamamen desteklenen, tamamen gerekli cezalar verilmediği için, sistematik olarak işlenen suçlar bunlara toplu olarak karşı durmak zorundayız. Bu davayı takip etmek zorundayız” diye konuştu.

 

“EVLADIM İÇİN ADALET İSTİYORUM”

 

Raziye Oskay’ın annesi Fatma İsmet Oskay mahkeme sonrası zor anlar yaşadı. Kızın hiçbir zaman rahat bırakmadığını söyleyen Oskay, “O cani yaşamasın. Ağır müebbet istiyorum. Benim evladım bir daha geri gelmeyecek. Bir de utanmadan başı salığı diliyor. Benim beş aydır canım yanıyor. Adalet istiyorum. Allah rızası için o canı hücrelerde çürüsün. Adalet olsaydı benim çocuğum yaşayacaktı.  O tutuklu yargılansaydı benim evladım yaşayacaktı. Annelerin, babaların canları yanmasın böylelerine ağır müebbet verilsin” dedi.

 

“SANIK EVİMİZE SİLAHLA SALDIRDI”

 

Baba Murat Oskay, “Gördünüz pişkin pişkin birde baş sağlığı diliyor.  Hem insan ölüyor hem de baş sağlığı diliyor. Böyle bir adalet yok. 11 yıldır kızım hep içine kapanık bir şekilde yaşadı. Kızımı hep korkutarak, tehdit ederek sindirmeye çalıştı. Kızımı daha önce İzmir’e kaçırdı. Evimize silahla saldırdı. Bir dönem uzaklaştırma kararları alındı ama yine de kızımı rahat bırakmadı. En son kızımı öldürdü. En ağır cezayı almasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR”

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Zor bir gün özellikle ailemiz için çok zor bir gün. Hepimizin çocuğu, hepimizin kız çocuğu var. Kadına şiddet Türkiye’de siyaset üstü son derece ciddi bir problemimiz. Sadece kadına şiddet değil tüm canlılara şiddeti engellememiz gerekiyor. Çocuklarımıza şiddetten kaçınmaya öğretmeliyiz. Kadına şiddeti değil toplumda erkeğin ve kadının eşit olması gerektiğini öğretmeliyiz. Raziye Oskay kardeşimiz geri gelmeyecek ama anısı belki Türkiye’de bir şeylerin değişmesi için bir şeylere vesile olabilir. İstanbul sözleşmesine bir an önce dönülmesi gerekiyor ama şu an elimizde 6284 sayılı yasa var. Onu çok iyi kullanmamız gerekiyor. Hep söylüyoruz kadın cinayetleri sosyolojiktir ama daha da önemlisi politiktir. Politik söylemlerimize, politik eylemlerimize dikkat etmek ve bu ülkede yaşayan herkesin barış, kardeşlik, eşitlik içerisinde özellikle kadın ve erkeğin birlikte yaşamasına sağlamalıyız. Özellikle kadına şiddeti durdurmalıyız lazım yoksa bu bizim bütün toplumumuzu zehirliyor. Ben kederli ailemize baş sağlığı diliyorum. Bu siyaset üstü bir mücadeledir hangi siyasi görüşten olursak olalım, bugün ailemizin yanında olacağız. Kadın cinayetleri işlenmesin diye mücadele edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA