13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“İlk seçimde bu duvarı yıkacağız”
   

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanının özelleştirme ihalesini alan ve 40 yıllığına limanın işletmecisi olan şirketin sahile duvar örmesine tepki gösterdi. Başarır, “İlk seçimde bu duvarı yıkacağız” dedi.

 
   

SEKA Taşucu Limanı’nın dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu söyleyen CHP’li Başarır, “Beyefendi, burayı da özelleştirdi. Ne yaptı? Yandaşlarına verdi, liman yaptı. Bu limanın da bizim olduğunu sanmayın.

Bu liman da bizim değil. Bakın, dava açıldı ve yat limanı bile olamaz dediler burası için. Neden olamaz dediler? Çünkü burası doğal, tarihi güzellikleri olan korunması gereken bir alan.

Mahkeme kararını tanımadan duvar ördüler. Cumhurbaşkanı çıkmış ben çevrecinin daniskasıyım diyor ama sen çevre düşmanısın. Sen çevreyi koruyor olsan şu duvarı, halkın plajına yaptırtmazsın” dedi.

 

 

“MERSİN’DEN ELLERİNİ ÇEK RECEP TAYYİP ERDOĞAN!”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevreyi, doğayı, yeşili, denizi bitirdiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Nükleer Santral Mersin’e, taşocakları Mersin’e şimdi de sıra plajlarımıza geldi. Mersin’den ellerini çek Recep Tayyip Erdoğan. Biz buraya yatırım istiyoruz, kirlilik istemiyoruz.

Burası bir turizm alanı, buraya teşvik sağla ki oteller gelsin, dünya gelsin. Ama sen SEKA’yı kapatıp özelleştiriyorsun ve bir yandaşına veriyorsun. Söz veriyorum ilk seçimde bu duvarı yıkacağız.

Bu duvarı Silifkelilerle, Taşucu’ndaki vatandaşlarımızla beraber yıkacağız. Sen elini Mersin’den çek. Mersin’e yatırımda yoksun ama Mersin’in tüm doğal güzelliklerini yok edecek projede varsın. Nükleer santralde varsın, taş ocaklarında varsın, denize beton dökerler orada da varsın. Sen git bunları sarayına yap, Mersin’imize dokunma” dedi.

 

“ÇİN SEDDİ GİBİ DUVAR ÖRDÜLER”

 

CHP PM Üyesi Emre Yılmaz da “Bu toprakları özelleştirip burada Çin seddi gibi bir duvar ördüler. Halkla inatlaşmayı muktedir öğrenemedi. Halkla inatlaştığı Karadeniz’de dereler aktı gitti, taşlar yıktı gitti.

Burada da 2023’te iktidar olduğumuzda halkla saray arasına koyulan bu duvarı yıkmasını bileceğiz. Doğanın bu güzelliklerini korumayı bilen bir halktır Silifke halkı. Bundan sonraki süreçte nasıl bir mücadele verdiğimizi herkes görecek” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA