13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Bayram tatili turizmin gözde mekanı Kızkalesi’ni canlandırdı
   

Bayram tatilinin başlaması ile turizm bölgesi Mersin de hareketlendi. Doluluk oranının yüzde 50’yi aştığı Kızkalesi başta olmak üzere tatil bölgelerine gelmeye başlayan yerli ve yabancı tatilciler denizin tadını çıkarttı.

 
   

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan, gurbetçiler başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Mersin’e Ramazan Bayramı canlılık getirdi. Hafta sonu ile bayramı birleştirerek tatillerini 5 veya iki gün izin alarak 9 güne çıkaran vatandaşlar, sıcaklıkların 28 ile 30 derecelerde seyrettiği 321 kilometrelik sahil bandı bulunan Mersin’de en çok Ayaş, Kızkalesi ve Taşuçu bölgelerini tercih etti. Özellikler Erdemli'ye bağlı Kızkalesi sahiline gelen çok sayıda tatilci denize girmenin keyfini yaşadı. Havanın kapalı olmasına rağmen sıcaklığın 30 derecelerde olması nedeniyle bazı tatilciler yürüyüş yaptı, bazıları da çocukları ile vakit geçirdi.

"Yeryüzü cenneti"
Dünyanın en güzel köşesi Kızkalesi’ne tatilcileri beklediklerini ve bayramla doluluk oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğunu belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ”Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte tatil için Erdemli yeryüzü cenneti. Sahilde insanlarımız denize girerken, yarım saat sonra 1500 rakıma ulaşıyoruz, karla buluşabiliyoruz. Böylesine güzel ve mükemmel olan şehrimize tüm yerli ve yabancı misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

"Bu sene daha çok misafirimiz var"
Kış mevsimi boyunca bugünü beklediklerini belirten Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, ”İnşallah esnafımızın yüzü güler bayram nedeniyle. Devletimiz her türlü tedbiri almış, biz otelciler de aldık hazırız. Bayram sonu doluluğumuz daha da iyi olur, ben buraların cıvıl cıvıl dolacağından eminim. Her sene böyle oluyor, bu sene daha çok misafirimiz var” diye konuştu.

"Kızkalesi'nin kumu başka yerde yok"
Bayram tatilinin başladığını belirten tatilcilerden Ragıp Kocaman, ”Hava bugün biraz kapalı ama bugünden sonra açacaktır. Bugün kalabalık ama bayramla birlikte daha çok kalabalık olacak. 2 gün sonra burada oturacak yer bulamazsınız. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerini gezdim, inanın Mersin Kızkalesi’nin kumu başka bir yerde yok. Altın sarı diyoruz bu kuma. İçinde asla toprak ve toz olmayan kum” şeklinde konuştu. Avusturya’dan gelen gurbetçi Cem ile İsveçli eşi Kathi Atile de hem bayram ziyaretine hem de tatile geldiklerini aktardı. Çocuklarıyla kumsalda oynayan Atile ailesi, Kızkalesi’ni çok sevdiklerini kaydetti.

 

 

 

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA