13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Binlerce kıyafeti mahallenin ortasına bırakıp kaçtılar
   

Çay Mahallesi sakinleri kim tarafından bırakıldığı bilinmeyen binlerce kıyafeti belediyelerin kaldırmasını günlerdir bekliyor.

 
   

Yirmi gün önce Çay Mahallesinde D 400 Karayolunun kenarında bulunan boş arsaya, kim olduğu tespit edilemeyen kişiler bir tır dolusu kıyafet bırakıp kaçtı. Mahallenin ortasında bulunan giysi tepesinin içerisinde ikinci el kıyafetlerin yanı sıra ambalajlı kıyafetler de varmış. İhtiyaç sahipleri giyilebilecek olanları almış, geriye devasa bir kıyafet çöplüğü kalmış. Belediyeleri daha önce bilgilendiren mahalleli kıyafet tepesinin bir an önce kaldırılmasını istiyor.

Çay Mahallesinde yaşayan vatandaşlar 20 gün önce esrarengiz bir şekilde mahallenin ortasına kim tarafından ve niçin bırakıldığı bilinmeyen kıyafet yığınının bir an öce kaldırılmasını istiyor. Kıyafetlerin hem hijyen konusunda tehlike saçtığını hem de görüntü kirliliğine sebep olduğunu söyleyen mahalleli belediyelerin 20 gündür giysi tepesini kaldırmamasına veryansın etti.

 

 

BİR TIR DOLUSU KIYAFETİ BOŞALTIP KAÇTI

Kıyafet yığınının bulunduğu alanın yanında evi olduğunu söyleyen Sedat Sarıgeçi, yirmi gün önce sabah erken saatlerde bir tırın kıyafetleri alana yığıp gittiğini belirtti. Tır şoförünün kıyafetleri alana döktükten hemen sonra kaçar gibi gittiğini söyleyen Sarıgeçi, “Yirmi gün önce sabah altıda bir tır, evimizin yanında bulunan boş araziye kıyafetleri döktü. Şoför bizleri görünce hiçbir şey demeden alandan uzaklaştı. Ne olduğunu anlamadık” diye konuştu.

 

“YETKİLİLERİN GİYSİ ÇÖPLÜĞÜNÜ KALDIRMASINI İSTİYORUZ”

Dökülen kıyafet yığının çoğunluğunu eski giysilerin oluşturduğunu söyleyen Sarıgeçi, “Kıyafetlerin içinde ambalajlı, sıfır ürünlerde vardı. Mahallede bulunan sığınmacılar ve ihtiyaç sahipleri temiz kıyafetlerin bir kısmını aldı. Geriye devasa bir giysi çöplüğü kaldı. Mahalleli olarak yetkililere bu çöplüğün mahallenin ortasından kaldırılması için bilgi verdik ama günlerdir bir dönüş olmuyor.

Hatta birileri giysi yığınını ateşe verdi, dumandan rahatsız olduk. Ama büyük bir kısmı hala duruyor, havaların ısınması ile birlikte kokuya sebep olacağını düşünüyoruz.

Ayrıca bu burada durursa yarın öbür gün başkaları da buraya gelip çöp veya atık bırakabilir, yetkililerin bir an önce bu giysi çöplüğünü buradan kaldırmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MUHTAR: BELEDİYELERİ BİLGİLENDİRDİK

Konu ile ilgili görüştüğümüz Çay Mahallesi Muhtarı Ahmet Akyol, mahallelinin 20 gündür kaldırılmayan kıyafet yığınından rahatsız olduğunu belirtti. Giysilerin bir kısmının yakıldığını belirten Akyol, “Mahalleli günlerdir alanda bekleyen kıyafetlerin kaldırılmasını işitiyor. Kıyafetlerin bir kısmı yakılmış, orada bekletilmesi hem hijyen hem de görüntü açısından rahatsız edici.

Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi ve Çevre Koruma Dairesi’ndeki arkadaşlara konu hakkında malumat verdik. Çevre Korumadan arkadaşlar geldi gerekli zabıtları tuttu. Belediyelere de kıyafet çöplüğünü alandan kaldırmaları için bilgi verdik, bir an önce kıyafetleri toplamalarını bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA