13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

71 yaşındaki kadına cumhurbaşkanına hakaret cezası
   

Mersin’de yaşayan 71 yaşındaki Aynur Gören, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 4 ayrı davada yargılandı. Davalardan birinde hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi, ikisinde ceza ertelendi. Son davadan da hapis cezası çıkınca Aynur Gören 1 günlüğüne cezaevine girdi. Gören, cezasının kalan kısmını denetimli serbestlik şartlarıyla geçirecek.

 
   

Mersin’in Mezitli ilçesinde mütevazı bir apartman dairesinde, bir emekli maaşıyla yaşamaya çalışan 71 yaşındaki Aynur Gören ve eşi 77 yaşındaki Fevzi Gören’in hayatı, Aynur Gören’in sosyal medya paylaşımları nedeniyle son 5 yıldır adeta kabusa döndü.

Son 5 yıl içinde Aynur Gören’e cumhurbaşkanına hakaretten 4 dava açıldı. Ayrıca eski bakanlarla ilgili çok sayıda dava dosyası da var. Bu süre içinde Aynur Gören bir kez gözaltına alındı, defalarca emniyete ve adliyeye ifadeye çağrıldı, para cezası ödedi, son olarak da bir günlüğüne de olsa cezaevine girdi.

 

Aynur Gören boynunda sürekli olarak Atatürk kolyesi taşıyor. Ayrıca 14 yıl önce koluna Atatürk’ün imzasının dövmesini yaptırmış. İşkodro göçmeni İstanbullu bir ailenin Atatürkçü kızı olduğunu söylüyor. Politik görüşünü de çocukluğundan beri Atatürkçülük üzerine kurmuş. CHP’nin emektar bir üyesi. Partinin her faaliyetinde onu görmek mümkün.

Aynur Gören, facebook’u kullanmaya 2014 yılında başlamış. Politik ve sosyal olaylara ilişkin görüşlerini bu mecrayı kullanarak dile getiren Aynur Gören, en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle davalık olmuş. Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla açılan 4 davanın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski bakanlardan Mehmet Özhaseki, eski vekillerden Mehmet Metiner tarafından açılan davalarla da uğraşmış.

Asliye ceza mahkemelerinde görülen cumhurbaşkanına hakaret davalarından birinde hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilmiş, ikisinde de ceza ertelenmiş. Son davadan da 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası çıkınca Aynur Gören’in evine “cezaevine girmek üzere savcılığa teslim olması” gerektiği yönünde yazı gelmiş.

 

Aynur Gören, ceza kağıdının kendisine tebliğ edildiğini de sosyal medya hesabından arkadaşlarına duyurdu. Gören, “Beklediğim hapis cezası kâğıdı geldi. Bugün gidip babalar gibi teslim olacağım. Cezam neyse çekeceğim. Kimseden korkmuyorum. Ben kimim ki hapse girmeyecek. Koca koca Atatürk’ün Askeri komutanlar hapis. Eleştiriden hapse girmekten şeref duyarım” ifadelerini kullandı.

 

Gören, bu paylaşımın ardından Mersin adliyesine giderek teslim olmak istedi ancak Mersin’de açık kadın cezaevi olmadığı için Adana’nın Karataş ilçesine gitmesi istendi. Gören, yanında 2 arkadaşıyla birlikte Karataş’a gitti ve teslim oldu.

İnfaz Kanunu gereğince belli bir yaşın üzerindeki kişiler, 2 yılın altındaki cezalarda hapse konulmuyor. Gören de bu haktan yararlandı ve Karataş Kadın Cezaevine aynı gün giriş çıkış yaptı. Gören, 1 günlük cezaevi macerasının ardından CHP’nin Karataş ilçe başkanlığını ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Aynur Gören, 1 yıl 2 ay 17 günlük cezasını denetimli serbestlik şartlarında dolduracak. Belirli günlerde karakola imza vermesi ve herhangi bir suça karışmaması gerekecek. Sosyal medyadan yazdıkları nedeniyle hakkında yeni davalar açılır ve ceza alırsa hapse girme riski yeniden ortaya çıkacak.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA