13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

TOBB Chicago Türk Ticaret Merkezi tanıtım toplantısı düzenlendi
   

TOBB Ticaret Merkezleri A.Ş Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Üyelerine Chicago Türk Ticaret Merkezini tanıttı. Amerika’da Türk yatırımcılara şirket kurulumundan ofise, depolamadan lojistiğe her alanda destek verdiklerini anlatan Ciritoğlu, birlikte hareket edilmesi halinde Amerika’nın ticari farklılıklarına çok daha rahat uyum sağlanabileceğine dikkat çekti.

 
   

Türkiye’nin hedef ülkelerinde ticaretin doğru platformda yürütülmesini sağlamak adına çalıştıklarını anlatan TOBB Türkiye Ticaret Merkezi A.Ş Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, bunun için doğru bir ofis, doğru dağıtım merkezi, doğru danışmanlık hizmeti sunmaya gayret gösterdiklerini söyledi. İlk projeyi Chicago’da yaptıklarını belirten Ciritoğlu şu bilgileri verdi:  “Amerika’da 2021’de faaliyete başladık. 52 firmamız var. Yürüttüğümüz çalışmalar sonunda pandemiye, konteyner krizine, kur krizi ve savaşa rağmen 72 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. Peki, firmalar için ne yapıyoruz? Tedarik zinciri oluşturuyoruz. Bunun için sizleri sektörlerinize göre doğru gruplara dahil ediyoruz. Doğru distribütörlerle çalışmanızı sağlıyoruz. Firmanız bir Amerikan firmasıyla ortaklık yapacaksa zarar görmemesi için yanında oluyoruz ya da firmanız herhangi bir yatırım yapacaksa ürünüyle ilgili tam destek veriyoruz. Amerikan Ticaret Odaları ile birlikte çalışıyoruz ve onların sistemlerine girerek nihai alıcı listelerinin tamamını çıkarabiliyoruz. Böylece üyelerimiz çanta elinde pazarda müşteri aramak durumunda kalmıyor.” 

 

“Amerika’nın dağıtım merkezi Chicago”
Chicago’yu Amerika’nın dağıtım merkezi olması nedeniyle tercih ettiklerini vurgulayan Noyan Ciritoğlu, yakın çevresinin de endüstri merkezi ve otomotiv sektörünün merkezi olduğunu, karayoluyla 6 saatlik ulaşım sonunda Kanada’ya ürün gönderilebildiğini bildirdi. Ciritoğlu neden TTC Chicago ile çalışmak gerektiğini ise şöyle özetledi:  “Amerika’daki ekibimiz oldukça tecrübeli. Orada sözleşmelerinizi nasıl yapacağınızdan bakanlık desteklerini kullanıp maliyetlerinizi aşağı çekebilmenize kadar her konuda destek oluyorlar. Böylece pazarda uzun soluklu yer almanıza yardımcı oluyorlar. 10 bin 300 metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz ve bunun 1500 metrekaresinde ofisler yer alıyor. 8 bin 800 metrekare depolama alanımız var ve bu sayede siz de orada bir depo arayışına ihtiyaç duymuyorsunuz. Aynı zamanda ürünlerinizi sergilemek istediğinizde kokteyl düzenleyip ürün tanıtımı yapabileceğiniz 800 metrekarelik showroom bulunuyor. Ürününüzle ilgili pazara giriş raporunuzu hazırlıyoruz. Sonrasında sizinle temas kurup Amerika’da çalışması için Türkiye’den temsilci gönderip göndermeyeceğinizi ya da Amerika’dan birisini mi istihdam etmek istediğinizi öğreniyoruz. Bu noktada da talep etmeniz halinde Amerika’daki doğru personele ulaşmanız için yardımcı olabiliyoruz. Bulduğunuz personelin ürünü satması gerekiyor. Bu kişilere junior seller diyoruz ve sizin adınıza o elemanın kontrolünü yaparak iş programını ortaya çıkarıyoruz. Her sabah bizim iş geliştirme müdürümüze bu kişiler gelip günlük program veriyor ve akşam da ne yaptıklarına dair raporlarını sunuyorlar. Elbette bu kişiler sizin personeliniz, yönetim sizde. Biz sadece 8 saatlik zaman farkının sorun olmaması adına sizin adınıza ilk kontrolleri yapıyoruz.  Ayrıca sattığınız ürünlerin ulaşımı noktasında lojistik konusunda da destek veriyoruz. Anlaşmalı olduğumuz lojistik firmalarından uygun fiyatlar almanız mümkün. Amerika’ya mal satacaksınız ürün depolama ve satış sonrası hizmet de önemli. Bunların hepsini CRM platformunda raporluyoruz. Aynı zamanda hukuki konularda da destekler veriyoruz.” Cirit, Amerika’daki hedef pazarları ise, “Makine ve makine cihazlarının aksam ve parçaları, elektrik makine ve cihazlar aksam ve parçaları, otomotiv yedek parçaları, mobilya, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, inşaat malzemeleri, tekstil ve hazır giyim ürünleri, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksamı ve yedek parçaları ile alüminyum ve alüminyumdan eşya” olarak sıraladı.  

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA