13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

İyiliğin ve dayanışmanın belgeseli
   

Mersinli şair ve yazar Sait Dervişoğlu’nun öğrencilere yaptığı tablet yardımı belgesel oldu. Belgesel, kısa sürede 155 bin kişi tarafından izlendi.

 
   

Mersinli şair ve yazar Sait Dervişoğlu’nun ‘Cehaletin Elinden Bir Kız Çocuğunu Daha Çekip Alsak’ sloganıyla Mersin’den Ağrı’ya yola çıkarak maddi durumu olmadığı için tablet alamayan öğrencilere tablet yardımı belgesel oldu.

Yazmış olduğu şiir kitabının gelirlerini çocukların eğitimine bağışlayan Dervişoğlu, geçen sene pandemi sürecinde maddi yetersizlikler sebebiyle online eğitime erişemeyen çocuklar için başlattığı kampanyayla 6 ayda iki binin üzerinde tablet bilgisayarı dezavantajlı çocuklarla buluşturdu. Birçok kez yazılı, işitsel ve görsel medyaya çıkarak öğrencilere tabletlerin ulaştırılması yönünde çağrılarda bulunan Dervişoğlu, kız çocukların eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizdi.

 

Tablet dağıtımlarında şehir merkezlerindeki okulların yanı sıra kırsal kesimlerdeki köy okullarına giderek çocuklara tablet bilgisayarları teslim eden Dervişoğlu, aynı zamanda birçok dezavantajlı dernekte işitme engelli, ortopedik engelli, görme engelli otizmli, roman, kimsesiz ve istismara uğramış çocuklara tablet bilgisayar dağıtımı yaptı.

 

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

 

55 dakikadan oluşan belgeselde Dervişoğlu’nun Mersin’den Ağrı’ya yolculuğu ve Ağrı’nın köylerine giderek kız çocuklarına tablet verilmesi yer alıyor. Belgesel kısa sürede 155 bin kişi tarafından izlendi.

Belgeselle ilgili konuşan Dervişoğlu, “Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerimizden bir kısmı ekonomik durumları olmadıkları için tablet alamadı ve bundan dolayı eğitimlerini yeteri kadar yerine getiremedi. Biz Mersin’de ve birçok yerde tablet dağıttık. Ağrı’daki bir arkadaşım bana Ağrı’da da bir sürü öğrencinin tabletinin olmadığını aktardı.

Ağrı’ya gittim ve öğrencilerimize tablet yardımında bulunduk. Kar ve soğuk olmasına aldırış etmeden yardımlarımızı yaptık. Ağrı’nın Diyadin, Doğubeyazıt ilçeleri ile köylerine de gidip tablet dağıttık. Öğrencilerimiz ve velileri çok sevindiler. Bu yardımlaşma çalışmamız belgesel oldu. Belgeselin bu kadar kısa sürede yoğun ilgi görmesi ve izlenmesi bizleri çok memnun etti. Elimizden geldiği kadar öğrencilerimizin yanında olacağız” dedi.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA