13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Elektrikte kamulaştırma çağrısı
   

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi yeni Yönetim Kurulu, basın açıklaması gerçekleştirdi. Doğanın talan edilmesine karşı mücadele edeceklerini söyleyen yeni Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Tulay, özelleştirilen elektrik dağıtım şirketlerinin zaman kaybetmeden kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

 
   

EMO Mersin binası konferans salonunda yapılan açıklamaya odanın üyeleri yanı sıra birçok kurum ve dernekten temsilciler katılım sağladı. Katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Uğur Tulay ardından basın metnini okudu. Tulay, basın açıklamasında birçok konuya değinirken üyelerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

 

“SAVAŞ TÜRKİYE’Yİ DE ETKİLİYOR”

 

Rusya ve Ukrayna da yaşanan savaşa değinen Tulay, savaşın Ukrayna ve Rusya halkların etkileyeceğini, NATO’nun Rusya’yı kuşatmasının, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin insanlık dışı olduğunu, ülkelerin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini söyledi. Yaşanan savaşın Türkiye’yi de etkilediğini söyleyen Tulay, “Unutmayalım, Savaşın bir tarafına biz Akdeniz’de Nükleer Santral için bir üs verdik. Tüm dünya ülkelerinin NGS dan vazgeçtiği bir dönemde, Rusya’nın, Ukrayna’daki Çernobil Nükleer santralini ele geçirmesi Avrupa’nın en büyük NGS’si olan Zaporizhzya’ya saldırı sonucu çıkan yangın tüm Avrupa’yı tedirgin ederken neyi güvenli kılacak NDK yasası çıkarıldı. Savaşın bir insanlık suçu olduğunu, tüm yaşananları Gazi M.K. Atatürk çok önceleri, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ olarak özetlemişti” ifadelerini kullandı.

 

 

“ZEYTİNLİKLERİMİZİ KORUYALIM”

 

Açgözlü şirketlerin zeytinlikleri, ormanları, tarlaları köyleri, insanları yuttuğu, insanları tükettiği bir ülke istemediklerini söyleyen Tulay, “Bu anlayışı, bir üretim faaliyeti değil, bir sömürü faaliyeti olup doğayı ve halkı da sömürmektedir. Doğayı ve tarımı yok eden anlayışı değil, üreten zeytinliklerimizi koruyalım” diye konuştu.

Özellikle son 25 yılda kamuda çeşitli statülerde çalışan ve farklı ücretler alan mühendislerin, ekonomik ve sosyal hakları açısından oldukça ciddi bir satın alma güç kaybına uğradığını söyleyen Tulay, “Ülkemizdeki açlık ve yoksulluk sınırları gözetilerek kamu emekçisi mühendis, maaşları insanca yaşayacakları bir düzeye yükseltilmeli ve ek göstergeleri 6400 arasında yükseltilmelidir” dedi.

“ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR!”

 

Elektrik dağıtım sistemi işletmesinin, bölgesel olarak tekel konumunda ve merkezi planlama anlayışı içinde kamusal hizmeti zorunlu kıldığını söyleyen Tulay:

“- Özelleştirme uygulamalarına derhal son verilmeli, özelleştirilen bölgesel dağıtım şebekeleri ve şirketleri tekrar kamuya dönmeli, özelleştirilen verimli kamu santralları kamuya geri dönmeli,  TEİAŞ özelleştirme kararları iptal edilmeli, enerjinin kamusal bir hizmet olduğu, üretimi, iletimi ve dağıtımın özel şirketlerin kar hırsına ve insafına bırakılmaksızın, kamu kuruluşları eliyle, toplum çıkarları doğrultusunda verilmesi gereği algısı tüm topluma mal edilmelidir” dedi.

 

“ZAMLAR GERİ ALINMALI”

 

Ülke tarihinin en derin siyasal ve ekonomik krizlerinden birini yaşadığını söyleyen Tulay, “Başta gıda ürünleri olmak üzere elektrik, doğalgaz, akaryakıt, ulaşım gibi temel ihtiyaç kalemlerine yapılan zamlar geri alınmalı, Yeniden Planlama yapılmalıdır” dedi.

 

“KIRGINLIKLARIN DEĞİL, KENETLENMENİN GÜNÜ”

 

Son olarak Elektrik Mühendisleri Odası üyelerine seslenen Tulay, “Odası için benimle aynı duyguları paylaşan, aynı kaygıları taşıyan, aynı zorlukları sırtlanmaya hazır olan arkadaşlarım. Cumhuriyete olan sarsılmaz inanç ve bağlılıkla, ne ben yalnızım, ne siz yalnızsınız… Gün kişisel hesapların günü değil, gün geçmiş kırgınlıkların, farklılıkların günü değil, gün yaşadıklarımızın farkında olma günü. Gün odamız için kenetlenme günü. Sizlerden aldığımız güçle hizmet yarışında yeni bir dönemi birlikte alacağımız kararlar ile taçlandıracağız, sorunları el birliği ile aşacağız. Bugün olduğu gibi yarın da bize, ortak kaygılarımıza, ortak sevdamıza, ortak geleceğimize sahip çıkmanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yönetim kurulu üyeleri ve üyeler yapılan basın metninin ardından binanın girişinde toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA