13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kariyer Merkezi’nden İstihdam Teşvikleri Semineri
   

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, “Dijital Liderler Mersin’de Projesi” kapsamında 18. programını “İşverenlere Yönelik İstihdam Teşvikleri” konusu üzerine gerçekleştirdi.

 
   

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan ve Mersin KOSGEB İl Müdürlüğü Kobi Uzmanı Zehra Göçer’in davetli konuşmacı olarak yer aldığı seminere 80 firma temsilcisi katıldı.

 

İstihdama yönelik güncel teşvikler konusu anlatıldı

 

Açılış konuşmasını yapan Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Gökgün; pandemi sonrası gelinen dünya düzeninde ekonominin en önemli parçası olan kariyer ve iş gücü yönetimi konularının istihdam açısından önemli olduğuna değindi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, kuruldukları günden bu yana iş gücü piyasasını izleyen değil yönlendiren bir merkez olma yolunda çok önemli projelere imza attıklarını belirtti. İş gücü Temini, Kişilik ve Yetkinlik Envanterleri, Kurumsallaşma Eğitimleri gibi çalışmalarla işverenlere destek olduklarını ifade eden Özada, “İşverenlere Yönelik Personel Teşvikleri” konusunda gerçekleştirilen çevrimiçi seminer programıyla işverenlere güncel teşviklere ulaşma ve istihdamı artırma konularında destek olduklarını anlattı.

 

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan, İl Milli Eğitim bünyesinde yeniden yapılandırılan Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MESEM) ile 13 ilçede 55 meslek lisesi ve 6 bağımsız Mesleki Eğitim Merkezinde programın uygulanmaya başladığını belirtti. Çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla usta çırak ilişkisi ve ahilik kültürüyle mesleğin iş başında öğrenilmesinin amaçlandığını vurgulayan Gündoğan, programın öğrenci ve işletmelere yönelik avantajları konusunda bilgilendirme yaptı.

 

KOSGEB KOBİ Uzmanı Zehra Göçer ise salgın kapsamında Dünya Bankası ve Japon Kalkınma Bankası’nın fonladığı Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programının amacını anlattı. Pandemi sürecinden etkilenen mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri, istihdam seviyelerini muhafaza etmeleri ve yeni istihdam oluşturmalarının amaçlandığını söyleyen Göçer, imalat ve tamamlayıcı sektörler başta olmak üzere pandeminin nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticari sektörlerde genç, kadın ve yeni mezunların istihdamını önceliklendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA