13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kadınlar kılıçları çekti
   

Mersin Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapacakları etkinlikleri kamuoyuyla paylaştı. Etkinlikleri sosyal medya hesaplarından duyuran Mersin Kadın Platformu, “Hetero-Patriyarkaya itaat yok”, “Patriyarkal Kapitalizme itaat yok” sloganları yazılı bildiriyle kadınları feminist gece yürüyüşüne davet etti. Sosyal medyada paylaşılan afişlerde birçok filmden sahnelerin yanı sıra “Kill Bill” (Bill’i Öldür) filminin kılıçlı afişi de kullanıldı.

 
   

Mersin Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapacakları etkinlikleri tüm Mersin halkını davet etti. Mücadelelerine ortak olmaya davet eden Mersin kadın Platformu üyesi Peyrüze Okçu Kafa, “Biz bütün olumsuz koşullara rağmen umudumuzu ve mücadeleyi büyütmeye kararlıyız.  Kadın dayanışmasıyla hayatlarımıza ve haklarımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. 8 Mart eylem ve etkinliklerimize tüm kadınları, LGBTİ+ları bekliyoruz. Gelin birbirimizden güç alalım, dayanışalım. Gün dayanışma ve mücadele günü” dedi.

Kafa, 6 Mart Pazar günü saat 14.00- 16.00 arası Özgecan Aslan meydanında şenlik, 8 Mart Salı günü saat 12.30’da İnsan Hakları Derneği ve Mersin Kadın Platformu cezaevindeki kadınlara dayanışma kartı gönderme, 8 Mart Salı günü saat 19.30 Kuşimato sokağında Feminist Gece yürüyüşü yapacaklarını söyledi.

“SAVAŞIN ESAS MAĞDURLARI KADINLAR VE ÇOCUKLAR”

 

 

Sokaklarda ve alanlarda olacaklarını söyleyen Kafa, “Kadınların, LGBTİ+ları, ötekileştirilenlerin, kendi yaşam haklarına, kimliklerine, özgürlüklerine sahip çıkmak, kadın düşmanlığına, homofobiye, ırkçılığa ve savaşa karşı sesimizi yükseltmek için sokaklarda, alanlarda olacağız. Kadına yönelik erkek şiddetiyle, kadın cinayetleri ve ekonomik krizle mücadele ederken bir yandan da kazanılmış haklarımıza, sahip çıkıyoruz. Son dönem de tekrar tartışmaya açılan yasal düzenleme çalışmaları yapılan nafaka hakkı, cinsiyet eşitsizliğinin ve başta çalışma hakkı, eğitim hakkı olmak üzere eşitsizliğin cinsiyetlere göre bu kadar adaletsiz olduğu bir ortamda bu yasayı asla kabul etmiyoruz” dedi.

 

Savaşın korkunç bir olay olduğuna dikkat çeken Kafa, “Yine devam eden tüm emperyalist savaşlara karşı sözümüzü söylemek için alanlardayız. Savaş herkes için korkunç bir şey, ama kadınlar, çocuklar, LGBTİ+ları için aynı zamanda tecavüz, cinsel şiddet, ağır yoksulluk demek. Savaşları çıkaranlar hâlâ tüm önemli yönetim mekanizmalarının başında bulunan güç sarhoşu erkekler, savaşın esas mağdurları ise kadınlar ve çocuklar oluyor. Yeryüzünün tükenen kaynaklarını savaşa ve silaha harcayan eril zihniyet şunun farkına varmalı savaşın kazananı olmaz” ama başta yoksullar, kadınlar ve çocuklar olmak üzere milyonlarca kaybedeni vardır” diye konuştu.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA