13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MGC Haberci gazetesine saldırıyı kınadı
   

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ile İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in de aralarında bulunduğu bir grubun Haberci gazetesine boyalı ve yumurtalı saldırıda bulunmasını kınadı.

 
   

Gazete önünde bir açıklama yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe,  “İki gündür güzel kentimiz Mersin’de yaşadıklarımız, demokrasi adına, basın özgürlüğü adına biz gazetecileri derinden üzmüş ve endişelendirmiştir” dedi.

 

Kamuoyunun haber alma hakkı için zor şartlarda görev yapan gazetecilerin, her dönemde  baskılara, fiili veya sözlü saldırılara hedef oduğuna değinen Tepe,  “Ancak unutulmamalıdır ki, demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir” ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Tepe, “Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz. Düşüncelere olan tahammülsüzlük, karanlıkların aydınlıklara ulaşmasından korkanlar elinde kaleminden başka bir silahı olmayan gazetecileri tarihimizin her döneminde tehdit etmişlerdir.

Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.Basın, tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır.Önemli bir kamu hizmeti niteliğindeki bir görevi yerine getirmektedir. Bilgiye, belgeye dayanan gerçekleri gündeme getirmelidir.Aksini iddia edenler için kanunlarımızda itiraz yöntem ve şekilleri açıktır. İki gündür bu gazetemiz önünde yaşananlar kabul edilemez bir durumdur, her açıklamasında demokrasiden, insan haklarından, basın özgürlüğünden bahseden bir siyasi partinin gençlik kollarının bu vandallığı yapması tam bir rezalettir.Tam bir çelişkidir.

Bu sadece Haberci Gazetesine değil Mersin’deki tüm basın kuruluşlarına ve gazetecilere yapılmış bir tehdit ve saldırıdır. Kent gazetecileri tarihlerinde olduğu gibi geçmişte de, şimdi de ve gelecekte de bu saldırıları tek vücut halinde savuşturup kent hafızasının kirli olan bir yerine yerleştirecektir. Demokrasi ve basın özgürlüğü her zaman galip gelecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA