13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Ülke yangın yeri”
   

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Mahir Başarır, “Türkiye tam bir felaketi yaşıyor. Vatandaşlarımız elektriğe, doğalgaza gelen zamlardan şikayetçi” dedi.

 
   

Partisinin Mersin il başkanlığında bir  açıklama yapan Ali Mahir Başarır, esnafın doğalgaza, elektriğe gelen zamlı faturalardan şikayetçi olduğunu, esnafın bu faturaları ödeyecek halde olmadığını söyledi.

Esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarını sıkıntılarını dinlediklerini söyleyen Başarır, “Örgütümüzle üç gündür sahadayız. Pazardayız, sokaktayız, esnaf ziyaretindeyiz, evlerdeyiz. Türkiye tam bir felaketi yaşıyor. Türkiye yangın yeri.

Üç gündür Toroslarda, Erdemli ’de, Mersin merkezinde gördüğümüz durum bir felaket. Bu sefer gezdiğimiz tüm esnaflar elektrik, doğalgaz faturalarından şikayetçi. Yaklaşık üç katla yedi kat arası faturalar bir ay öncesine göre artmış. Yani bu faturalar ödenmeyecek durumda.

Bakın biz Çukurovalıyız hiçbir zaman meyve sebze alırken sıkıntı çekmedik ama ilk kez bir şey gördüm. Kabağın, patlıcanın fiyatında 30 lira olduğunu, pırasanın taneyle alındığını gördüm. İlk kez bayat ekmek kuyruklarını gördüm.

 

İlk kez ailelerin boş filelere pazardan çıktığını gördüm. İlk kez pazar tezgahlarının Çukurova’da yarı oranına düştüğünü gördüm. 84 milyon bunu hakketmiyor. pazarda bir teyzeyle diyaloğumu anlatmak isterim. “Ekmekli maaşıma zam yaptı. Eliyle verdi, dirseğiyle geri aldı. Keşke bu maaş zamları yapmasaydı ama elektrik, ekmek, doğalgaz, mazot, yağ fiyatlarımız daha normal olabilseydi” dedi.

Biz bu zalimliğe, bu yolsuzluğa, bu adaletsizliğe mecbur değiliz. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman hiçbir kişiye, hiçbir kurumlara, hiçbir zalime mahkûm olmadı” dedi.

“TEK AMPULÜ SÖNDÜRÜN, TÜRKİYE IŞIL IŞIL OLACAK”

 

Başarır, “Televizyonları seyrediyoruz sarayın kirli kalemleri, yağdanlıkları doğalgaz faturaları konuşulurken, çözüm olarak “Halk kuru fasulye yesin, gazını kendi üretsin” diyecek kadar çirkinleşebiliyor.

Bunu içimizden biri söylese, herhangi biriniz söyleseniz linç edilirseniz ama bunu söyleyen bu ahlaksıza hala saraydan bir tepki yok. Dün o pazarda, markette kuru fasulye fiyatlarına da baktım. Halk kuru fasulye bile alamıyor.

“Evlerde sekiz tane ampulüm var, ancak bir tane ampulü yakabiliyorum diğerlerini söndürüyorum” diyor. Biz şunu söyledik. Sekiz dokuz tane ampulü söndürmenize gerek yok, tek ampulü söndürün, Türkiye ışıl ışıl olacak” ifadelerini kullandı.

 ,

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA