13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Davultepeli çiftçilerin zafer pozu
   

Acele kamulaştırma kararına karşı açtıkları davayı kazanan Davultepeli köylüler, “Hep birlikte hareket ettik ve kazandık” diyor

 
   

ABİDİN YAĞMUR

 

Mezitli Sanayi Sitesi Kooperatifi, Davultepe’deki tarım alanlarının üzerinde sanayi sitesi kurmak lobi yapmış, Cumhurbaşkanlığı bu proje için acele kamulaştırma kararı çıkarmıştı.  Bahçe sahibi vatandaşların açtığı davaya bakan Danıştay, hem acele kamulaştırma kararını iptal etmiş hem de belediyenin sanayi sitesi yapma yetkisinin olmadığına hükmetmişti. Bu kararla Davultepe’de 60 bin narenciye ağacının sanayi sitesi uğruna kesilmesinin önüne geçildi. Danıştay’ın bu kararı Davultepe sakinleri arasında memnuniyetle karşılandı.

Davultepeli çiftçiler, acele kamulaştırma kararına karşı açılan davalara bakan Avukat Kübra Erşahin ile bir araya gelerek Danıştay kararı hakkında ayrıntılı bilgi aldılar, hukuk zaferini kutladılar.

 

 

“HERKESİN DESTEĞİYLE ÜSTESİNDEN GELDİK”

 

Sanayi sitesi kurulmak istenen Anayurt Mahallesinin muhtarı Musa Oral, mahalle halkının bahçelerini korumak için uzun zamandan beri mücadele ettiklerini, Davultepe’deki narenciye alanlarının sürekli farklı projeler için heba edilmeye çalışıldığını belirterek, “2018 yılından beri mücadele ediyoruz. Avukatımıza, halkımıza teşekkür ediyorum. Herkesin desteğiyle bu sorunun üstesinden geldik” dedi.

 

“RANT İÇİN BURAYA EL KOYMAK İSTEDİLER”

 

Yörede çiftçilik yapan Sadettin Erşahin de “Bahsi geçen arazilerde biz uzun süredir, dedelerimizden bu yana geçimimizi sağlıyoruz. Ve sağlamaya da devam ediyoruz. Bu topraklar öyle kolay kazanılmadı.

Bu arazilerin hepsi taşlıktı ama biz büyük emekler sarf ederek, başka yerden toprak çekerek burayı tarıma uygun hale getirdik. Zaman içinde tapularımızı aldık. Buranın denize yakın olması ve görüntüsünün güzel olması nedeniyle belli bir kesimin sanayi bölgesi adı altında rant sağlamak için buraya el koymak istediler. Ama bizler buraya sahip çıktık.

Sağ olsun avukat yeğenim de bizlere önder oldu. Asıl önemli olan bizlerin buraya sahip çıkma istediğimiz ve bunu büyüklere göstermemiz. Bizlerin bu derdini dinleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve en önemlisi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi bu mutlu güne, bu sevinçli güne kavuşturdukları için hepsinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

“BABALARIMIZIN FRANSIZLARA VERMEDİĞİ TOPRAĞI ÜÇ BEŞ RANTÇIYA VERMEDİK”

 

Çiftçi Mehmet Gök de Danıştay kararını şöyle değerlendirdi: “Hepinizden Allah razı olsun. Bütün yetkililerden, bizimle ilgilen kim varsa hepsinden Allah razı olsun. Bizim bu topraklarımız elimizden alınmadı. Bizim buralarda her birimizin üçer beşer dönüm arazisi var.

Bu araziler taşlık, kayalıktı. Benim yevmiye verecek param yoktu, ameliyatlıydım, kendim balyozla taşları ufaltıyordum, taşları römorka yüklüyordum, dağlara götürüyordum. Oradan toprak getirip bahçemizi oluşturduk. Üstüne de üç beş limon  ağacı diktik, zeytin diktik. Çocuklarımız için diktik. Şimdi 6 tane torun var, her birine birer dönüm düşüyor.

Fransızlar Mersin’i işgal ettiğinde, babamlar Müftü Deresinin orada Fransızlara baskın yapmışlar. Dedemiz, babamız üçer beşer dönüm toprağımızı Fransızlara vermemiş bunlar Fransız mı? Fransız olsalar kovardık. Kovmadık hakkımızı aradık. Babalarımızın Fransızlara vermediği toprağa üç beş rantçıya vermedik.”

 

 

“PLANLARA TARIM ARAZİSİ OLARAK İŞLENMELİ”

 

Davultepeli çiftçi Fatma Gök de “Karadan çok mutlu oldum. Hep birlikte olduğumuz için mutlu oldum. 70 yaşına vardım, çok çalıştım orada. Ama böyle ne rezilliklerle, beyimle beraber çok çalıştık. 60 sene emek çektik.

Toprak çektik üstüne öyle meydana getirdik. Gidecek diye çok ağladım, üzüldüm. Günlerce ağladım emeklerimiz boşa gidecek diye. Ama sizler sahip çıktınız, başkanlarımız da sahip çıktı. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Çiftçi Halil İbrahim Kaplan da “Danıştay’ın verdiği karardan dolayı mutluyuz. Hepimizin emeği var bu bahçelerde. Bu araziler tarım arazisi. Burada 1960’larda yapılan DSİ sulama kanalı var. Tarım arazisi olmasa sulama kanalı niye olsun. Planlarda bu arazilerin tarım bölgesi olarak gösterilmesini istiyoruz” dedi.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA