13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Türkiye’de bir ilk gerçekleşti”
   

Vatandaşa ait tarım alanlarının acele kamulaştırılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin iptali istemiyle açılan davalara bakan Avukat Kübra Erşahin, Danıştay’ın kararının, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin iptali açısından ilk örnek olduğunu ifade etti.

 
   

ABİDİN YAĞMUR

 

Kamulaştırma kararlarının daha önce Bakanlar Kurulunca alındığını, davaların da Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açıldığını kaydeden Erşahin, bu dosyada ise ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin iptalinin istendiğini, Danıştay’ın da iptal kararı verdiği bir ilke imza attığını kaydetti.

Avukat Kübra Erşahin dava süreciyle ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Evlerimizin, bahçelerimizin alınacak olması, 60 bin ağacın kesilecek olması kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. 71 dava açıldı. Dava süreci boyunca hiç vazgeçmedik. Belediye meclisine gittik.

İlgili makamlara sorunlarımızı anlattık. Danıştay 6. Dairedeki hakimler de mağduriyetimizi gördü ve kararı iptal etti. Çok şükür ki 60 bin ağacımız kesilmeyecek. Davultepe’ye sanayi sitesi yapılmayacak.

Bu mücadelemizin ve davanın çevrecilere örnek olacağına inanıyorum.  Danıştay, Mersin Büyükşehir Belediyesinin bir kooperatif adına kamulaştırma yapamayacağına dikkat çekti. Adaletli, hakka, hukuka hizmet eden bir karardır. Köylülerimize hayırlı olsun”

 

“DAVAYI AÇTIĞIMIZDA ÖNÜMÜZDE EMSAL KARAR YOKTU”

 

Acele kamulaştırma kararları daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile alınıyordu. İlk kez 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acele kamulaştırma kararı alındı. Bizde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acele kamulaştırma verilen yerlerin başında geliyorduk. 4 şehirle birlikte verilmişti.

Ve bizim davamız Cumhurbaşkanlığı kararnamesine karşı açılan ilk davalardan biri oldu. İptal edilmiş bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yoktu biz davayı açtığımızda. İlk kez bu davada iptal kararı verilmiş oldu. Burada büyük bir mağduriyet vardı, hukuksuzluk vardı ve büyük bir rant vardı. Biz bu ranta dur dedik.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA