13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Olgu Karaaslan’ın Kaleminden... ’’Acı Nesiller Coğrafyası’’
   

Krizler, hastalık, adaletsizlik kısaca mücadelelerle dolu bir yılı geride bıraktık. Geride bıraktığımız salt yıl değil, sevdiklerimiz, umutlarımız, kaybettiklerimizin acısından uyuyamadığımız uykularımız oldu. Dışarıda kalanlar, içeride yaşlananlar, kaybedenler, kaybolanlar..

 
   

Sahi kaç kere durup düşünmüştür muktedirler? Kaç kadının kaç çocuğun acısını hissetmiştir yüreğinde derinden? Kaç kez yenilip kaç kez yeniden kalkan insanın mücadelesini duyumsamıştır içinden?

Aç kalmanın, evsiz kalmanın çaresizliğini kaç defa düşünmüş, düşünüp de üşümüştür? Öldürülen kadınların, geleceğini çaldıkları çocukların, gençlerin ardından kaç kere suçlu hissetmişler, vicdanlarında suçu üstlenmişlerdir?

Ya da bu ülkeyi bu hale getiren zihniyete karşı yıllardır süren sabrın ve suskunluğun içinde olanların kaç kez sızlamıştır burunlarının direği?

Hiç bence.. Yıl bitti diğer yıllar gibi. Yeni gelen yılın ilk günlerinde Raziye Mersin’de öldürüldü, yokluktan dolayı cemaat yurdunda kalan tıp fakültesi öğrencisi Enes, baskıya, adaletsizliğe dayanamayıp intihar etti dün, gencecik bir kadın Dilara karşı çıktığı, itiraz ettiği, sevmediği için koparıldı bu yaşamdan bugün. Yani yeni yılın ilk çeyreğinde biz ve vicdanımız, öfkemiz, söylemsel ve eylemsel direnişimiz, adalet duygusunun parçalara bölündüğü bu ülkede vicdani ret ve öfke ikileminde savrulan milyonlarca insandan biri olarak kala kaldık yine avazımızla, acımızla..

Acı nesiller coğrafyasıyız biz.

Türküyle, Kürdüyle ve diğer tüm kimlikleriyle.. Acıyla doğmuşuz, yoğrulmuşuz, var olmuşuz evet ama bu kadar acı hepimize fazla. O yüzden bu saatten sonra susma, yüreğini, aklını, sözlerini susturma. İnancını kaybetme, umudunu çaldırma.. Madem ki kalbimiz halen çarpıyor ve beynimiz çalışıyor başarırız unutma.

Yer sensin, yurt sen. Toprak senin. Çocuğun, kadının, gencin, emekçin köktür o toprakta. Vatanın gövdedir, hakkaniyet, adalet, özgürlük daldır, yapraktır vatanında. Bu kez iyi hatırla köklerini, unutma.

Yazarın dediği gibi; “Böyle zamanlarda bir avuçtur insan. Böyle zamanlarda bir avuçtur yürek. Böyle zamanlarda acıdan yumruğunu ısıranlar, yüzlerine düşmeden gömerler gözyaşlarını ki umut utanmasın, utandırmasın sevdiklerini.”

(A.Olgun) Hakikat sözü aştı. Bu kez sevdiklerini utandırma, kaybettiklerini, acısını unutma, unutturma..

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA